Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  189 członków

BMN Klub Kolumn
IGNORED

Klub kolumn BMN

Rekomendowane odpowiedzi

👌

Podziwiam ludzi którym się chce coś zrobić,  mnie często jest się ciężko zebrać .

Odnośnie projekty , bo już spotkałem się z tym u kolegi , dolna podstawa według mnie zaznaczam! jest za mała , mnie wizualnie jak i użytkowo pasuje taka która przynajmniej jest o 2cm szerszą i głębsza od kolumny . 

Ale ja tak to widzę 😉 . Pzdr

Ps. ja zrobiłem standy u tego PAPRAKA  😁 

Czekają jak uderzę znów w monitory 😆

f1b9e4da2362af02.jpg

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Nie są idealne ale ...😏 . Zresztą jak pisałem na razie podłogowki . Pzdr 

@JaZzGot87

Ps po taniości ? Nic nie podniósł? Ceny.

Ja robiłem 2 lata temu ponad .

Monitory kupujesz , przesądzone?

Edytowane przez dedal75

20 minut temu, dedal75 napisał:

🤪noo 

Ale miałem od kumpla jego produkt i znośny był w tej cenie. Pzdr

Bo on chyba robi jak mu się uda. Raz lepiej, raz gorzej. 

Moje były mega krzywe. 

?👈

13 minut temu, dedal75 napisał:

Ps po taniości ? Nic nie podniósł? Ceny.

200 z hakiem, ale teraz dopiero doczytałem że 1szt. To chyba lepiej jakieś edifier czy taga w podobnej cenie

13 minut temu, dedal75 napisał:

Monitory kupujesz , przesądzone?

jak nówki to monitory, ale jak trafią się jakieś fajne używki  podłogowe z możliwością zwrotu to nie omieszkam sprawdzić.

.

@dedal75Proporcje stand/kolumna mnie się też bardziej podobają według Twojego projektu, ale wtedy z kolei duże BMN2 wyglądałyby dla mnie zbyt potężnie względem mebli i pokoju 20m2 i chciałem żeby na podłodze podstawa zajmowała mniej miejsca. A przy tej mojej wielkości też, przynajmniej na dole, jest bardzo stabilnie. Ciężar swoje robi.

2 godziny temu, JaZzGot87 napisał:

200 z hakiem, ale teraz dopiero doczytałem że 1szt. To chyba lepiej jakieś edifier czy taga w podobnej cenie

Mi wycenił półtora roku temu koło 600 zł (nie 800, pomyliłem się, 2 sztuki).

Ja zapłaciłem 630 w tym przesyłka (nie tania) i kolce z podkładkami .

2 rury bodajże fi11 Pzdr

Edytowane przez dedal75

Te z nowymi kondami. 

Średnica jest lux, góra zresztą też. Ale w moim pokoju z takiego dużego głośnika jest kiepsko. Widocznie w takim małym metrażu, podłogowki lepiej się sprawdzają. 

Podstawki na zamówienie 😁

?👈

Godzinę temu, rafal735r napisał:

Ale w moim pokoju z takiego dużego głośnika jest kiepsko. Widocznie w takim małym metrażu, podłogowki lepiej się sprawdzają. 

A co jest nie tak z brzmieniem? Jaki masz metraż pokoju?

3 godziny temu, urkoni napisał:

A co jest nie tak z brzmieniem? Jaki masz metraż pokoju?

15m i kolumny na długiej ścianie więc najgorsze ustawienie. 

Nie dopisalem wyżej że chodzi o bas. Gdzieś zjadło słowo. 

Godzinę temu, karfied napisał:

Te superanckie podstawki też mogą mieć w tym swój udział ;-)  

Jakiś tam pewnie mają. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

U mnie dziś tak wyglądało "pole bitwy" 

Troche kabelków wpadło na testy i kolumny bmn 😉 Bergesy 3

Muszę jeszcze "chwilę" posłuchać by jakieś wnioski napisać. Za dużo zmiennych na raz. 

Na szybko napiszę tylko, ze bmn-y na tym berylu grają bardzo zacnie. Strasznie mi się podobają w średnicy i ogolnie jako całość. 

Zaskoczyły kabelki wirewolda mini eclipse bo chyba podobają mi się bardziej niż puristy... a to w sumie dziwne... 

Jeszcze jutro posłucham...

20210606_234127.jpg

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

7 godzin temu, gokar83 napisał:

U mnie dziś tak wyglądało "pole bitwy" 

Troche kabelków wpadło na testy i kolumny bmn 😉 Bergesy 3

Muszę jeszcze "chwilę" posłuchać by jakieś wnioski napisać. Za dużo zmiennych na raz. 

Na szybko napiszę tylko, ze bmn-y na tym berylu grają bardzo zacnie. Strasznie mi się podobają w średnicy i ogolnie jako całość. 

Zaskoczyły kabelki wirewolda mini eclipse bo chyba podobają mi się bardziej niż puristy... a to w sumie dziwne... 

Jeszcze jutro posłucham...

20210606_234127.jpg

Super telewizor! mam taki sam...😃 Ponad 10 lat mam i cholera nie chce się popsuć 🤪 bo jakiś większy bym sobie juz sprawił🤨

p.s. co za kolumny koło BMN?

Diy accuton viasaton ze stopki - grały kiedys na audioshow, wiec może ktoś pamięta. W pokoju chłopaków diyaudio

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

No jestem ciekaw jak ten Marantz z Bmn zagrał ? Pzdr

3 godziny temu, finchers napisał:

Super telewizor! mam taki sam...😃 Ponad 10 lat mam i cholera nie chce się popsuć 🤪 bo jakiś większy bym sobie juz sprawił🤨

To chyba już 10cio letni kupiłeś bo mój w tym wieku zupełnie inaczej wygląda 😂HAHA 

Co do elektroniki to nie mam zastrzeżeń. Owszem wiem, że droższe piece zagrają lepiej, ale też nie chce ładować kasy w nieskończoność i szukam optymalnych rozwiązań dla mnie. W porównaniu z Yamaszkami Bogdana zagrały..... tu też probuje wyważyć słowa. Nie było przepaści miedzy elektroniką. Różnica była ale nie jakaś znaczna. Na maratzie nie ma sybilantow na górnych rejestrach co uważam za plus. Z drugiej strony na yamaszce było jakby więcej pazura. Obie wersje grania mi się podobały. Po wymienie doświadczeń w elektronice nie czułem, że wracam do domu ze słabą elektroniką ale że gra przyzwoicie jak na swoją cenę. 10 tys... to już znowu troche można od niej wymagać. No i jest git. 

Jednak takie podsumowanie - gra system jako całość. Niestety ku mojej flustracji kable zabierają, dają itd... no każdy element wg mnie należy dobrać do całości. Wiec bmn i zagrają z marantzem i z yamahą i pewnie wieloma innymi sprzętami.

@gokar83Jak wypada sprawa z niskimi w połączeniu BMN+Marantz .

I od razu napiszę ,wolałbym przeczytać , że -nadmiaru nie ma , są krótkie ,szybkie i z bardzo dobrą kontrolą 😁

A co Ty napiszesz ?  

Naturalnie na podstawie odsłuchu w Twoich warunkach . Pzdr

Kontrola zgadza się, nadmiaru nie ma ale też nie brakuje dołu. Fajnie zróżnicowany, schodzi nisko. Potrafi zamruczeć, potrafi uderzyć. 

Wszystko na direct. 

Chociaż pewnie będę to powtarzać - dla mnie największa magia i czar się pojawia na średnicy. Bardzo czyste wokale, naturale bez zasmolenia niskimi tonami. To mnie najbardziej urzeka. 

Tak BTW - też masz marantza?? 

Sporo lat temu miałem Pm6004  ale nie grał dobrze z MA , więc dopytuje.

Bmn nie słuchałem z Marantzem a szczególnie z serią 8 . Pzdr

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.