Skocz do zawartości
IGNORED

Polecane aktywne subwoofery.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Na budzet 1500 zl to faktycznie rewelacyjne oferty.kolega raczej bardziej chcial zablysnac nic pomoc opisujac sprzet za bardzo duze pieniadze.

No to byl faktycznie powrot do tematu -:)

A zalozyciel watku pisze dwa posty wyzej czy by nie kupic jednak tylko porzadnych kolumn i jakie by to mogly byc

Założycielem tematu jestem ja i przypominam, że tematem tej dyskusji są polecane przez Was aktywne subwoofery.

Następnym razem przeczytaj najpierw dokładnie w jakim temacie i o czym dyskutujemy, zanim zaczniesz mieć pretensje do dyskutantów!

Akurat o tym subie nie widział opinii użytkowników chyba jest mało popularny domyślam sie że jest to najtańszy Rel tylko źle wycenionych bo wiele tańszych subów niżej schodzi widać płaci się w tym modelu za firmę.Jedynie co do muzyki w tym przedziale cenowym to Rel 5 ma dobre opinie.Sam widzisz że trudniej dobry sub szukać jest do muzyki niż do KD tu trzeba trochę więcej wyłożyć żeby nie mieć rozczarowania niż w KD

Najtańsza oferta, jaką znalazłem dla T5 to 1950 zł. Obawiam się, że tu w przypadku tego akurat producenta bardzo dużo płaci się za samą markę. Stąd poszukiwanie czegoś dobrego (do muzyki) choć niekoniecznie markowego.

Spojrzałem jeszcze na parametry REL T-Zero. Schodzi w dół do 38 Hz. To są jakieś żarty, a nie subwoofer.

Bobcat ten sub ma membranę średnicy 6,5", to czego się spodziewasz ;)

Waga całe 6,8kg :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

w czym mój wpis dla ciebie jest źle zredagowany?

Jak wolisz dosadnie to proszę bardzo.

Nie da się niestety, tego słowotoku bez składu i ładu, czytać!

Jak masz moją prośbę głęboko to przynajmniej weź pod uwagę obowiązujący tutaj regulamin.

Jakość wykonania wygląda dobrze :))

Raczej oceniał bym uszami niż oczami. :)

Choć nie ukrywam, że wygląd również się liczy. Ale nie może być kryterium Number One.

No jakoś nikt tu nie ma problemu ze zrozumieniem.Ok skoro moje rady ci cię się podobają które daję dla kolegi Bobcata to nie będę się udzielał w końcu to twój watek pozdrawiam

Wrzucam nazwy jeszcze dwóch firm, których suby ciekawie się prezentują i można gdzieś tam znaleźć dobre opinie. W Polsce raczej mało znane.

Pierwsza firma to Earthquake:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Druga Sunfire:

Ukryta Zawartość

Chyba brak sprzedaży w Polsce.

Miał ktoś do czynienia z subami tych firm ?

Jeszcze jedna sprawa, zauważyliście jak rzadko producenci subów podają maksymalne ciśnienie jakie jest w stanie wytworzyć dane urządzenie ?

Najczęściej jest tylko pasmo przenoszenia, na dodatek podane w specyficzny sposób.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Troche recenzji po angielsku:

Ukryta Zawartość

Mysle, ze google da rade w miare logicznie przetlumaczyc.

Sitek i tam masz dla osłody recke T7 patrz jak wysoko oceniony jak SVS no miod malina ;)

Ukryta Zawartość

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Też czytałem dużo pochlebnych opinii na temat tej firmy.

Była nawet chyba gdzieś jakaś recenzja robiona u nas w kraju.

Panowie tutaj raczej znajdę odpowiedź na nurtujące mnie pytania , czasu do namysłu będę miał bo musiałem przełożyć moje zakupy.

80% muzyka reszta film , serial lub gry , piecyk bedzie HK 3770 monitory MA bronze 2 . Już byłem niemal zdecydowany na zamkniety SVS 1000 jednak znalazłem jeszcze Klipsch R-115SW , pewnie sprostał by moim wymaganiom lecz nie wiem jak skończy się jego zakup do 15m2 w bloku :D

Obecnie mam 2.1 do kompa jak na takie głośniki dają rade ale sub jest chyba pasmowo przepustowy (sam BR a głośnik w środku) co daje tylko fajny efekt w firmach czy grach , w muzie brakuje kopa i trochę kontroli bo bas sie zbyt ciągnie i zlewa plus nie wyrabia przy dużej głośności

szukam sam nie wiem czego :P

Bassfreak po co tak skakać po tematach z tym samym pytaniem ?

Dostałeś sporo odpowiedzi w swoim wątku, teraz pora na ciebie, na działanie, kup coś, albo wypożycz i posłuchaj. Dalsze teoretyzowanie nie ma sensu bo więcej się nie dowiesz.

To raz... dwa czym chcesz wyleczyc bas z tych brazow subem ?? jak 80% muzyka to lepiej kup uzywane gx100 albo kef r300 i zagra to o wiele lepiej.

Nie każdy lubi używki. Na tym się przeważnie wychodzi na szaro.

Zawsze uważałem, że lepiej spuścić z tonu, nieco ograniczyć ambicje i kupić nówkę.

A co jest zlego w sprzecie z drugiej reki ?? to, ze jest niejednokrotnie tanszy 50% i wiecej ?? i mowie tu o sprzecie od sprzedawcow gdzie jest mozliwosc odbioru osobistego i sprawdzenia przed zakupem.

To ze ktos kupi nowke i tak nie znaczy, ze sie nie zepsuje tyle, ze dostaje te magiczne slowo gwarancja...... tak wiem dziala to jak magnes ;) Bobcat co ty zrobisz ze sprzetem, ktory chcesz wymienic na lepszy drozszy model ? wyrzucisz na smietnik ? czy sprzedasz komus kto nie ma tyle piniedzy zeby sobie kupic taki hijedowy klocek.

To raz... dwa czym chcesz wyleczyc bas z tych brazow subem ?? jak 80% muzyka to lepiej kup uzywane gx100 albo kef r300 i zagra to o wiele lepiej.

W sensie że bronze 2 będą "za słabe" ? Wolę jednak nowki i BR z przodu koniecznie

Nie mam super wymagań do monitorów ma być 1400 za parę po prostu , bronze 2 dla mnie grają bardzo przyjemnie nie mają dziurawego pasma i bardzo podoba mi sie ich średnica

A co jest zlego w sprzecie z drugiej reki ?? to, ze jest niejednokrotnie tanszy 50% i wiecej ?? i mowie tu o sprzecie od sprzedawcow gdzie jest mozliwosc odbioru osobistego i sprawdzenia przed zakupem.

To ze ktos kupi nowke i tak nie znaczy, ze sie nie zepsuje tyle, ze dostaje te magiczne slowo gwarancja...... tak wiem dziala to jak magnes ;) Bobcat co ty zrobisz ze sprzetem, ktory chcesz wymienic na lepszy drozszy model ? wyrzucisz na smietnik ? czy sprzedasz komus kto nie ma tyle piniedzy zeby sobie kupic taki hijedowy klocek.

Przecież nie mam Hi-Endu.

Co zrobię? Zazwyczaj odsprzedaję w kręgu Krewnych i Znajomych Królika, gdzie się znamy "jak łyse konie" i mamy do siebie pełne zaufanie.

Co jest złego w używkach? Poza przypadkami opisanymi powyżej - nie masz najmniejszego pojęcia kto i (zwłaszcza) jak to eksploatował.

W sensie że bronze 2 będą "za słabe" ? Wolę jednak nowki i BR z przodu koniecznie

Nie mam super wymagań do monitorów ma być 1400 za parę po prostu , bronze 2 dla mnie grają bardzo przyjemnie nie mają dziurawego pasma i bardzo podoba mi sie ich średnica

Nie. W sesie, ze mozna kupic lepsze kolumny od bronze2 zamiast ladowac do nich sub....no, ale nie nowe 1400 za pare.

Bronze 2 kosztują 1600 zł para.

Sub do nich (Bronze W10) - 2700 zł.

Razem 4300 zł.

Aby mieć bas porównywalny z wyżej wymienionym zestawem z samych tylko kolumn głównych (bez suba) - musiały by one kosztować co najmniej 8000 zł.

Przecież nie mam Hi-Endu.

Co zrobię? Zazwyczaj odsprzedaję w kręgu Krewnych i Znajomych Królika, gdzie się znamy "jak łyse konie" i mamy do siebie pełne zaufanie.

Co jest złego w używkach? Poza przypadkami opisanymi powyżej - nie masz najmniejszego pojęcia kto i (zwłaszcza) jak to eksploatował.

Dlatego nie kupywalbym drogiego sprzetu totalnie w ciemno bez kontaktu na zasadzie "klik" i potem sie modlic.... a tak duzo ludzi (czytaj jeleni) kupuje a potem placz na forach i psioczenie na uzywki.

Razem 4300 zł.

Aby mieć bas porównywalny z wyżej wymienionym zestawem z samych tylko kolumn głównych (bez suba) - musiały by one kosztować co najmniej 8000 zł.

Jak dazy ,tylko do ilosci basu to napewno dodanie suba jest najtanszym rozwiazaniem.

Ja tylko wszędzie i każdego ostrzegam, że zgranie kolumn i suba w stereo wcale nie jest takie proste.

Czasami udaje się od razu, czasami trzeba duuużo czasu, a czasami za nic to nie chce ze sobą grać, zespolić się. Co przypadek to inaczej.

Razem 4300 zł.

bronze 2 mogę mieć nówki za 1400 zł para

a ten sub dla mnie może być "za słaby"

po raz kolejny powtórzę że "ratuje" się subem ponieważ nie mam miejsca na duże podłogówki i owszem budżet musiał by być większy

basowo jestem tak "skrzywiony" że kumpel się śmiał kiedyś że na porodówce to chyba z bass-reflex wypadłem :D , a takie podłogówki musiały by mieć z 2x20 cm basowe lub 1x25 cm chociaż

ten sub dla mnie może być "za słaby"

Nie sądzę. Ale sam posłuchaj i podejmij decyzję. Moim zdaniem jest to bardzo zacny sub. Poza tym z tej samej serii.

Wrzucam nazwy jeszcze dwóch firm, których suby ciekawie się prezentują i można gdzieś tam znaleźć dobre opinie. W Polsce raczej mało znane.

Pierwsza firma to Earthquake:

Ukryta Zawartość

Druga Sunfire:

Ukryta Zawartość

Chyba brak sprzedaży w Polsce.

Miał ktoś do czynienia z subami tych firm ?

Jeszcze jedna sprawa, zauważyliście jak rzadko producenci subów podają maksymalne ciśnienie jakie jest w stanie wytworzyć dane urządzenie ?

Najczęściej jest tylko pasmo przenoszenia, na dodatek podane w specyficzny sposób.

wydaje mi się że ten sunfire hrs10 mógłby być dla mnie idealny.. Mała skrzynka, duża moc, ładne wykończenie. Trochę poczytałem i opinie w świecie są bardzo pochlebne, tylko dziwne ze rok gwarancji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z tym, że nie wiem jak czytać dane tych subów Sunfire. Jest napisane, że są na 120V, ale dostępne też na 230V. Teraz pytanie czy to dwie różne wersje, czy zasilanie jest uniwersalne na dwa rodzaje napięć.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.