Skocz do zawartości
IGNORED

sklepy w UE

blomin

Rekomendowane odpowiedzi

Jezeli jestes ciekawy co ja mysle o ostatniej wypowiedzi Disco to cofnij sie o kilka postow wstecz. Ja za maly procent swoich przychodow przeznaczam na swoje wlasne zabawki typu audio, samochod zeby klekac przed cudzymi zabawkami i traktowac je jako dobro ogolne. Zapomnieliscie, ze rozmawiamy tu o zwyklych przedmiotach uzytku codziennego sluzacych do odtwarzania muzyki. Zakreciliscie sie chlopcy i tyle.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Jezeli jestes ciekawy co ja mysle o ostatniej wypowiedzi Disco to cofnij sie o kilka postow wstecz. Ja za maly procent swoich przychodow przeznaczam na swoje wlasne zabawki typu audio, samochod zeby klekac przed cudzymi zabawkami i traktowac je jako dobro ogolne. Zapomnieliscie, ze rozmawiamy tu o zwyklych przedmiotach uzytku codziennego sluzacych do odtwarzania muzyki. Zakreciliscie sie chlopcy i tyle. A moze jedno ze stosownych Przykazan Bozych mam Wam przypomniec Katolicka Polsko?

Możesz!

De gustibus non est disputandum

Trzeba im przyznac racje i napisac tak (uzywajac epitetow po czesci lub doslownie napisanych wczesniej przez rafala i Yankesa):

Ludzie na ulicy obrzucaja nas gnojem, w pracy maja mnie za szmate, 12h tyrki bez przerwy, myje naczynia, ale plyn musze sam kupowac, w domu nie mam pradu i ogrzewania, dzieci gloduja, wszystko co maja to telewizor a jak pilka wyglada nawet nie wiedza. Jestem prostakiem, burakiem, hoduje dzieci zamiast je wychowywac w tym jednego czarnucha za co mi wstyd. Ten czarnuch dotknal glosnikow w polskim sklepie co jest niszczeniem cudzej wlasnosci za co slusznie zostala okrzyczana przez pana sprzedajacego. Uczymy sie od "kolegow" z Polski, ale wciaz daleko nam do ich poziomu kultury.

PS do sklepow audio nas nie wpuszczaja, bo buractwa nie obsluguja :) sprzet kradniemy z eBay :)

Dobranoc :)

Wieza STEREO Technics :)

Ludzie na ulicy obrzucaja nas gnojem, w pracy maja mnie za szmate, 12h tyrki bez przerwy, myje naczynia, ale plyn musze sam kupowac, w domu nie mam pradu i ogrzewania, dzieci gloduja, wszystko co maja to telewizor a jak pilka wyglada nawet nie wiedza. Jestem prostakiem, burakiem, hoduje dzieci zamiast je wychowywac w tym jednego czarnucha za co mi wstyd.

Czarny- może być "czarnym koniem" w rodzinie. Ponoć murzyńskie dzieci w Angli biły Polaków w przedszkolach w Angli. Robiły to "biedactwa" ze strachu przed nieznanym, trudno się dziwić jak człowiek wychowuje się w izolacji, to jest przestraszony odmiennością.

Fajnie by żyć w kraju, gdzie najprostszy "burak" wychowywany jest w poczuciu wartości i poszanowania do innych. Nie musimy się obrażać tylko uczyć. Kultura, to rzecz nabyta i wypracowana. Chcieli z nas zrobić krajem rolniczych pomagierów, których świadomość ogranicza się do pełnej michy i poczucia niższości i są tego skutki. Polacy słabo się lokalnie organizują i są nieufni. Anglia i Niemcy są o wiele bardziej cywilizowanymi krajami i mamy się od kogo uczyć :) Wolno się z tym nie zgadzać, ale takie są realia :)

Czarny- może być "czarnym koniem" w rodzinie. Ponoć murzyńskie dzieci w Angli biły Polaków w przedszkolach w Angli. Robiły to "biedactwa" ze strachu przed nieznanym, trudno się dziwić jak człowiek wychowuje się w izolacji, to jest przestraszony odmiennością.

Fajnie by żyć w kraju, gdzie najprostszy "burak" wychowywany jest w poczuciu wartości i poszanowania do innych. Nie musimy się obrażać tylko uczyć. Kultura, to rzecz nabyta i wypracowana. Chcieli z nas zrobić krajem rolniczych pomagierów, których świadomość ogranicza się do pełnej michy i poczucia niższości i są tego skutki. Polacy słabo się lokalnie organizują i są nieufni. Anglia i Niemcy są o wiele bardziej cywilizowanymi krajami i mamy się od kogo uczyć :) Wolno się z tym nie zgadzać, ale takie są realia :)

Cóż Roxi można jeszcze dodać....fajny post,bardzo pouczający.

De gustibus non est disputandum

Od dwóch dni nie pisalem w tym wątku do żadnego Huberta, ani Szymona a widać wymieniaja moje imię. Aż tak was coś boli, czy tesknicie? Może chcecie kupić porządny CD Player to zapraszam do wątku Nasze aukcje... Reklama dźwignia handlu.

?👈

Od dwóch dni nie pisalem w tym wątku do żadnego Huberta, ani Szymona a widać wymieniaja moje imię. Aż tak was coś boli, czy tesknicie? Może chcecie kupić porządny CD Player to zapraszam do wątku Nasze aukcje... Reklama dźwignia handlu.

Uzywajac Twoich slow przyznalem sie tylko do tego kim jestem. Pewnie w moich ustach Twoje slowa brzmia agresywnie i wulgarnie :)

Wczoraj pisales "dawac" koledzy z UK...no to daje. Gwarancja w Polsce I Uk. Pewnie uznasz to za kolejny atak personalny, badz na cala Polske, ale masz...

Wezmy za przyklad z internetu chyba najwieksza siec audio w UK richersound i "branze" najwiecej tu piszaca q21.

Wasz wspanialy dystrybutor w Polsce tak o was dba i jestescie dla niego tak dobrymi klientami z duzymi oczekiwaniami, ze zdecydowal sie dawac "symboliczna" 2 letnia gwarancje na prawie wszystkie produkty. W UK na te same produkty masz 5-6 Lat gwarancji ;) Nie, zeby w Polsce byly gorsze standardy, poprostu nic sie nie psuje, bo nie mozna dotykac to 2 lata wystarcza. W UK ludzie dotykaja, sa prostakami i burakami, wiec trzeba bylo przedluzyc gwarancje o 3-4 lata bo a noz sie cos zepsuje. Nie ma co sie dziwic, ze dystrybutor w Polsce drukuje swoje karty gwarancyjne. Taki walek robi to tez bym drukowal. :)

Wezmy np kolumny tannoy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Z Roksanem i innymi produktami jest tak samo :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiesz Hubert,z tą gwarancją to chyba Richersound szaleje.

Walczą w ten sposob z grey importem,to samo w fotografii jest.

Jak masz taniego importa to masz opcje dokupienia gwarancji a jessops czy wex daja ją w cenie.Nawet na uzywki dostaniesz rok spokoju :)

Ogolnie to I tak trzeba szukac okazji

Łokmen Saba

Wezmy za przyklad Roksan, ktory daje 5 lat gwarancji na wszystkie swoje produkty jako producent. Skoro producent daje 5 lat to jakim cudem pozniej sklep w Polsce pisze, ze daja 2? To co sie z 3 latami stalo?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak sie zepsuje to serwisowi placi jeden raz wlasciciel (bo mysli, ze po gwarancji) i drugi raz producent (bo mysli, ze na gwarancji). I wszyscy szczesliwi :-)

Bryston...gwarancja producenta pomiedzy 20 a 3 lata-w zaleznosi od sprzetu. W Polskim sklepie 2 lata...zamiast 5 :) Tak mozna wymieniac w kolko...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma potrzeby. Twoje posty daja wystarczajace swiadectwo jak dalece jeszcze Polakom do Europy.

Ojjj nie wiem, czy to nie przypadkiem zachod nie "zapomniał" na jakich wartosciach zbudowano potege wuropejska.

Za obecna zachodnia Europe to ja dziekuje. Szkoda k**wa tylko , mocno szkoda , ze w kwestiach gospodarki u nas wciaz j**ana komuna i moze byc jeszcze gorzej.

Pod pewnymi wzgledami zachodowi dalej do Europy niz nam.

No i pomału zaczyna się ukazywać obraz polskiego dystrybutora nie tylko pazernego ale i nieuczciwego w odniesieniu do zasad gwarancji. Mogliby się wypowiedzieć ale podejrzewam że ten wątek stoi niektórym solą w oku. Pewnie też zacierają ręce że to nie akcja informacyjna ogólnopolska i zostaje w wąskim gronie. Ciekawe jak by się odnieśli producencii wymienieni prze Huberta do tych rozbieżności, może nic nie wiedzą nawet.

Pewnie i jest dłuzsza gwarancja tylko jako pakiet plus u zaprzyjaźnionej firmy ubezp.

Ale w Polsce też się zdarzają perełki, ja mam 7 lat gwarancji na swoje F260.

Musze Cie zmartwic, bo 7 lat to I tak 1 rok Ci z gwarancji ucieli. Dynki daja 8 lat gwarancji.

Ukryta Zawartość

Sonus faber tez gwarancja 2 lata w Polsce a w UK 5. Bez zadnych rejestracji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Musze Cie zmartwic, bo 7 lat to I tak 1 rok Ci z gwarancji ucieli. Dynki daja 8 lat gwarancji.

Ukryta Zawartość

Sonus faber tez gwarancja 2 lata w Polsce a w UK 5. Bez zadnych rejestracji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może obcięli, ale z tego co wiem, to na różne modele jest różna gwarancja w Dynaudio. Poprzednio miałem DM 3/7 i było chyba 5 lat. No a na 25SE jest 25 lat:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może obcięli, ale z tego co wiem, to na różne modele jest różna gwarancja w Dynaudio. Poprzednio miałem DM 3/7 i było chyba 5 lat. No a na 25SE jest 25 lat:)

I tak tez jest napisane na tej stronie, do ktorej wyslalem Ci link (o modelach specjalnych jest nizej I pisza, ze gwarancja jest dluzsza), ale minumim daja 8 lat po rejestracji.

Bolth, ten wzmacniacz to gdzie kupowales, bo ja widze, ze dwa lata w UK daja na niego.

Realia rynku sa takie, ze nie oplaca sie byc zbytnio konkurencyjnym. Bo wtedy inni w obawie przed wypadnieciem z rynku musza zaproponowac rownie konkurencyjna oferte. I przestaje sie juz byc konkurencyjnym. Rosnie tylko naklad potrzebny do utrzymania zysku na tym samym poziomie.

Pamietacie jak Heyah wprowadzilo 4x tansze rozmowy? I co sie stalo? Lada chwila wszyscy wprowadzili 4x tansze rozmowy. Wprawdzie pozwolilo to marce Heyah zaistniec na rynku, ale po 4x tanszych rozmowach to juz chyba tylko opowiadania dziadka pozostaly. Firmie, ktora jest na rynku cos takiego by sie po prostu nie oplacilo.

Szymon, my tu nie mowimy o tym co sie oplaca a co nie I o konkurencji tylko o tym, ze producent daje na swoj produkt produkowany w UK, Wloszech czy gdziekowiek x lat gwarancji, w UK ta gwarancje respektuja a w Polsce dostajesz x-3 lata. I to jest dziwne. Skoro Roksan daje 5 lat gwarancji na wszystkie produkty to jakim cudem w Polsce daja Ci 2 lata tylko? To jakas parodia.

W audio oasis kupowalem Leeme. Tam masz na nowy sprzet pelna gwarancje producenta, ex demo, open box itd.. 2 lata, uzywany 1 rok, chyba, ze producent daje po prostu mniej a z tego co wiem to na ten model max 2 lata jak jest nowy. Tak przynajmniej jest napisane na stronie robbiego w audio oasis. Ja na uzywana Tucane mam 2 lata gwarancji od audio oasis mimio, ze Leema napisala mi, ze oni nie pokrywaja juz gwarancji na ten model. Gwarancja jest pokrywana przez sklep. Ale tu mowa o sprzecie, ktory nie byl kupiony jako fabrycznie nowy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.