Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz lub ampli do magnat quantum 607

Mateusz_64194

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Takiego tematu nie znalazłem.

Mam takie msgnaty sprzed 4 lat. Są w bardzo dobrym stanie wiec ich nie zmienię. Szukam wzmacniacza lub amplitunera stereo. Co potrzebuje:

1. Muzyka każdego rodzaju oprócz ostrego metalu i muzyki poważnej

2. Będą podłączone urządzenia typu blue ray lub dekoder po optycznym lub coaxal.

3. Idealnie jakby odtwarzał mp3

4. Czasami oglądanie filmów ale nie będę rozbudowywał do 5.1 lub 7.1

5. Coś co zagra lepiej niż mój 16 letni technics sa-ex 120

Jakby coś to jest mój temat tylko login z innego maila - hasła zapomniałem ale już wszystko ok. Odnalazłem stary login i hasło wiec będę juz normalnie :-)

W salonach hi-fi polecają mi zgodnie onkyo tx 8150.

Co o tym sądzicie?

Witaj,

Jeśli szukasz nowego amplitunera to faktycznie onkyo 8150 łączy w sobie dobrą jakość dźwięku i wybitna funkcjonalność. Warto.

Jeśli szukasz czegoś używanego to w grupie ampli stereo jest słabo. Wtedy już czysty wzmacniacz. Harman hk 680. Z tym że tu trzeba analogowo podpinac zewnętrzne urządzenia.

Pozdrawiam

Dzień dobry.

Z mojej strony także polecam amplituner Onkyo TX-8150 (http://q21.pl/onkyo-tx-8150.html). To praktycznie w pełni wyposażone urządzenie, które także brzmieniowo powinno Cię w pełni usatysfakcjoniwać.

Jako alternatywa można jeszcze rozważyć amplituner Pioneer SX-N30 DAB (http://q21.pl/pioneer-sx-n30dab.html), który jest bliźniaczo podobny pod względem wyposażenia i brzmienia do Onkyo oraz Yamaha R-N602 (http://q21.pl/yamaha-r-n602.html). Znowu pod względem wyposażenia jest to urządzenie podobne, jedynie Yamaha zastosowała system MusicCast. Natomiast różnice są w brzmieniu - Onkyo i Pioneer oferują dokładne, szybkie, detaliczne granie. Yamaha natomiast najlepiej sprawdza się w dynamicznych, mocniejszych gatunkach muzycznych, podkreślając bardziej skrajne pasma.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. Wszystkie amplitunery w dwóch kolorach mamy dostępne od ręki.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Widzę że podpowiedzi w salonach były ok.

Muszę tego najpierw posłuchać.

Co do ofert sklepów internetowych to może się narażę, ale takie coś wolę kupić w sklepie stacjonarnym, bo ewentualne reklamacje z wysyłkami to przyprawiają mnie o palpitację serca i ewentualne koszty przesyłek podrażają sprzęt - ale nie mówię nie :-)

Wracając do sprzętu to Yamacha jeszcze wyostrza te Magnaty i wysokie tony są nawet dla mnie nieprzyjemne.

Onkyo mógłbym wypożyczyć i sprawdzić w domu, a na odsłuchu mogę porównać z innymi i może zmienić swój wybór. W ciemno się raczej nie skuszę.

Ale czy w używkach znajdę coś z dodatkowymi funkcjami cyfrowymi? Czy poprostu dobry uzywany klocek i cyfrowy przetwornik?

Dużo słucham mp3 z pena wiec jest to jakby niezbędne

Ja z branży nie jestem. Daj sobie spokój z używkami. Nigdy nie wiesz na co trafisz. Onkyo TX 8150 to znakomity amplituner stereo. Kupiłem go w ciemno z dużymi kolumnami Polk Audio RTiA7. W pokoju ponad 40 m2 mocy jest aż nadto. Piękne zrównoważone brzmienie, w każdym gatunku muzycznym. Od łojenia do smutasów. Onkyo TX 8150 oprócz znakomitego dźwięku oferuje mnóstwo przydatnych funkcji, wejść, ustawień.

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Nie ukrywam że też nie przepadam za używanymi.

Ktoś kiedyś powiedział że teraz to niektóre kondensatory wytrzymują 5 lat - nie wiem czy to prawda ale nie chciałbym się przekonać.

Z drugiej strony cena dużo niższa powinna być więc przy moim budżecie mógłbym trafić coś lepszego

Potrzebne ci USB?

Jesli tak to w cenie tego onkyo.

Denon PMA-1500AE + DNP-720AE. Nie tak stary zestaw, pasuje do siebie stylistycznie. Masz USB i takie tam. Bez USB np Marantz PM8000 + jakiś DAC za resztę $$$.

Denon, szybszy, dynamiczniejszy, marantz spokojniejszy.

?👈

Niestety USB jest mi potrzebne ponieważ nie mam zbyt dużej kolekcji płyt i słucham różnych mp3. Dodatkowo to onkyo ma dostęp do np spotify i to jest dla mnie dość interesujące.

Nie ukrywam, że boję się używanego sprzętu

A tak poza tym jestem po odsłuchu tego onkyo na magnatach i bardzo mi przypasowało. Bas nie był przeciągły, wysokie tony nie drażniły, a nawet spodobał mi się "pure direct" ale na płycie, nie na zwykłych mp3, no bo co tu oczekiwać na 128 lub 192

Miałem pod magnaty podłączony Denon 720 i odtwarzacz sieciowy i nie wyczułem różnicy na mojej muzyce.

Miałem też podłączony Onkyo 9050 i też nie odczułem różnicy

Wiem, że pewnie powiecie, że mam ucho przez słonia nadepnięte, ale słucham muzykę popularną i dlatego może nie wyczuwam różnic.

My się nie zmyliśmy tylko nie siedzimy cały czas na forum. Dajemy możliwość wypożyczenia 8150 i sprawdzenia go u siebie w domu. Przypasuje zostaje, nie przypasuje odsyłasz.

Zapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.