Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do metalu do 3tys

puDHel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem tu nowy i w sumie zaczynam zabawe z odsłuchem bardziej profesjonalnym.

Potrzebuje pomocy z wyborem sprzetu na start do muzyki jak w tytule raczej cięższej. Do tej pory słuchane głównie z wieży sony z kolumnami sony (wieża duża z wbudowanym gramofonem i deckiem kolumny chyba w komplecie) grało to jak na taki sprzęt w miare ok nie mam porównania.

Słucham głównie metalu(praktycznie większości gatunków od blacku do power i symfonicznego)rocka, punka ale zdarza sie posłuchać też spokojnej muzy

(sdm, wolna grupa bukowina , dżem itp)

Słucham głównie cd i z komputera.

szukam sprzętu do wyżej podanych rodzajów muzyki czyli wzmacniacza , odtwarzacza cd , monitorów. Sprzęt nie musi być mega mocny gdyż będzie grał w pokoju mniej więcej 10m2 (prostokąt) w przyszłości zrobionym "specialnie" pod odsłuch.

zwróciłem uwage na wzmacniacz NAD-a a konkretnie c316bee co o nim myślicie ?

Co polecacie w takich przedziałach cenowych ?

https://www.audiostereo.pl/topic/129450-zestaw-stereo-do-metalu-do-3tys/

Dzień dobry.

Na pewno bardzo dobrym rozwiązaniem jest system NAD, w Twoim pomieszczeniu spokojnie wystarczy model Nad C316 BEE (http://q21.pl/nad-c316-bee-dostawa-gratis.html), do którego najlepiej podłączyłem idealnie nadające się monitory Paradigm Mini Monitor v7 (http://q21.pl/paradigm-mini-monitor-v-7.html). Będzie to zestaw, który moim zdaniem zdecydowanue najlepiej zagra w swoim budżecie.

Ewentualnie warto jeszcze zastanowić się nad mocniejszą i trochę lepszą wersją wzmacniacza NAD C326 BEE (http://q21.pl/nad-c326-bee.html).

Przyjrzyj się mojej propozycji, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. Poza wymienioną konfiguracją mamy jeszcze dziesiątki innych, równie ciekawych pozycji w kwestii elektroniki i kolumn.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Patrzyłem i mam możliwość kupna zestawu nad (c316 + 515bee) za 2k z okablowaniem ale nie uda mi sie zmieścić wtedy z paradigmami (nowe to wydatek koło 2k a używki cięzko dostć)

jakieś monitorki inne ewentualnie ?

Jeśli do 3 tys szukasz wzmacniacza cd i monitorów to szukaj w sprzęcie używanym. Z nowych możesz dostać zestaw nad 316, Yamaha cds300 i monitory magnat quantum 673.

Nic lepszego z nowych nie znajdziesz.

he, metal to ciezki temat. jak z klasyka.wiem ze sprawdza sie luxman l3 i kolumny saba 3a na ic klotza i glosnikowym przewodzie grubym z miedzi ofc. wiekszosc glosnikow vintage na alnico poradzi sobie, a do tego nie potrzebuja mocnych wzmacniaczy.

Najbardziej spodobały mi się mini monitorki paradigma v7 a słyszałem że z NAD-em fajnie sie to zgrywa ale ciężko znaleźć używki tak żeby smieścić sie w 3tys zl .

Jakie inne monitorki żeby zmieścić sie w cenie ?

Słyszałem że monitor audio miało też jakiś dobry model.

Ewentualnie nie zna ktoś osoby posiadającej paradigmy na sprzedaż ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.