Skocz do zawartości
IGNORED

podłaczenie xperia Z5 do DAC - bluetoothUSB

ZenekXXX

Rekomendowane odpowiedzi

witam, chciałbym podłączyć xperia Z5 do DAC poprzez

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) USB - (tak dla testów porównawczych jakości) czy Ktoś z Kolegów ma wiedzę w tym temacie ?

dzięki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po usb da się poprzez kabel otc. Trzeba ściągnąć aplikację onkoy hf player. Telefon musi obsługiwać przekazywanie dźwięku po porcie usb. Gdzieś jest cały post temu poświęcony. Bawiłem sie tak, ale wolę daca przez daphile lub volumio obsługiwać.

Ja moją z5 compact podpinam kablem otc usb do M2Tech HiFace Dac i śmiga równie dobrze jak z laptopa. Przez bluetooth nigdy nie próbowałem.

też podpiołem otc usb do m-daca i niestety nie śmiga, niewiem dlaczego :(:(:(

może w ustawieniach coś trzeba ?, podpiołem też nowy tablet samsunga i nic

Spróbuj sobie zainstalować Onkyo HF player, Tylko nie wiem czy na darmowej wersji ma pełna funkcjonalność. Ja na samsung j5 jak i Samsung Tab3 próbowałem z różnymi dac-ami, tylko to mało wygodny sposób działania, ale jakość naprawdę była całkiem niezła. Nie wszystkie telefony obsługują port m-usb do wysyłania dźwięku, samsung od modelu s3 wzwyż, LG chyba żaden. Sony nie wiem.

Ja moją z5 compact podpinam kablem otc usb do M2Tech HiFace Dac i śmiga równie dobrze jak z laptopa. Przez bluetooth nigdy nie próbowałem.

to napisz jak to zrobiłeś ? jakie ustawienia w Z 5 ?

dzięki

to napisz jak to zrobiłeś ? jakie ustawienia w Z 5 ?

dzięki

Nic nie ustawiałem. Podłączyłem dac przez kabel do telefonu następnie dałem "wykryj Urządzenia USB" i po wszystkim.

• 5 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.