Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw do 10tys

Nocka

Rekomendowane odpowiedzi

A moze warty byloby zastanowic sie nad kolumnami aktywnymi? Za ok 14000 zl mozna juz dostac Neumann KH310, nieco taniej KS Digital c88, Event Opal etc.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Z wzmacniaczy najlepiej wypadły do tej pory Exposure i Rotel. Mój typ Cambridge Audio odpadł w opcji wzmacniacz bo jako odtwarzacz plików został i na nim bardzo wyraźnie teraz widzę jak różna jest jakość plików muzycznych nawet na " płycie " jednego wykonawcy zwłaszcza gdy to zbieranka The Best :-)

Co do sieczki w głowie to się zgodzę :-) przez pierwszy tydzień poszukiwań spalam 3-4 godz dziennie bo cały czas czytałam o wzmacniaczach, kolumnach, odtwarzaczach, kablach i snułam się już jak zombie, nawet po kawie :-) aktywne kolumny nie znam ale zaraz zobaczę co to za wynalazek :-P

A co do budżetu to kolumny już w granicach 10-12tys , a wzmacniacz okolice 7tys się jakoś tak zrobiło...

Co do kolumn aktywnych (przeczytałam), to raczej dla większych wyjadaczy niż ja i bardziej wprawnego ucha :-) ja jestem przeciętnym przechodniem,który pasożytuje na wiedzy i doświadczeniach zmysłu słuchu użytkowników forum :-)

Kolumny na podstawkach i lampy u mnie nie będą możliwe bo zwyczajnie długo nie pożyją. Za dużo dzieci, psów, latających piłek różnych kalibrów, mieczy w użyciu itd Chyba że Spigen robi też pokrowce na audio :-D

Z wzmacniaczy najlepiej wypadły do tej pory Exposure i Rotel. Mój typ Cambridge Audio odpadł w opcji wzmacniacz bo jako odtwarzacz plików został i na nim bardzo wyraźnie teraz widzę jak różna jest jakość plików muzycznych nawet na " płycie " jednego wykonawcy zwłaszcza gdy to zbieranka The Best :-)

Co do sieczki w głowie to się zgodzę :-) przez pierwszy tydzień poszukiwań spalam 3-4 godz dziennie bo cały czas czytałam o wzmacniaczach, kolumnach, odtwarzaczach, kablach i snułam się już jak zombie, nawet po kawie :-) aktywne kolumny nie znam ale zaraz zobaczę co to za wynalazek :-P

A co do budżetu to kolumny już w granicach 10-12tys , a wzmacniacz okolice 7tys się jakoś tak zrobiło...

Co do kolumn aktywnych (przeczytałam), to raczej dla większych wyjadaczy niż ja i bardziej wprawnego ucha :-) ja jestem przeciętnym przechodniem,który pasożytuje na wiedzy i doświadczeniach zmysłu słuchu użytkowników forum :-)

Kolumny na podstawkach i lampy u mnie nie będą możliwe bo zwyczajnie długo nie pożyją. Za dużo dzieci, psów, latających piłek różnych kalibrów, mieczy w użyciu itd Chyba że Spigen robi też pokrowce na audio :-D

Z doswiadczenia wiem, ze czas , ktory poswiecilem na czytanie testow wzmakow, kolumn itd , to czas stracony. Testy maja sie nijak do rzeczywistości. Serio.

Budzet sie zwiekszyl sporo widze. Z calym szacunkiem ale Rotel , exposure stosunkiem jakosci do ceny szalu nie robia.

> Nocka

U mnie - jak chyba juz pisalem - mozesz sobie porownac rowniez Rotela (stary RA 985BX) z Cayinem A-88T we wspolpracy z Tannoy-ami.

Zastanow sie jeszcze nad kwota, ktora myslisz wydac, gdyz wcala taka duza jaka podajesz nie jest potrzebna, a mozesz sporo zaoszczedzic np. na kolumnach, a troche wiecej przeznaczyc na wzmacniacz - jesli nowy. Ja polecam zdecydowanie Cayina. Bardzo solidna, estetyczna budowa, bardzo dobre w srodku komponenty, przestrzenne ich laczenie, ale przede wszystkim swietna jakosc dzwieku z tego wzmaka. Polecam - skontaktuj sie z Grzegorzem ze Studio 16Hz w sprawie Cayin-a. Zapewne w ofercie nie ma juz nowych A-88T ale ma inne modele, a poza tym moze pomoze Ci znalezc z drugiej reki A-88T. Nie sluchalem, ale podobno swietny z nowych modeli jest A70-T, ktory ma inny charakter brzmienia od A-88T, ale tu musialabys przeznaczyc na wzmacniacz wiecej pieniazkow. No chyba, ze jak kiedys pisalas wszystko musi byc nowe, to juz ja w tym zakresie nic nie pomoge - oprocz oczywiscie polecenia jakiegos nowego Cayin-a

Zamiast do kolejnego salonu audio zrob sobie wycieczke do Lutka skoro zaprasza. Poznasz dzwiek "staroci"/uzywek, ich jakosc i cene. Moze budzet zmaleje a jakosc dzwieku wzrosnie.

Wieza STEREO Technics :)

Gość aqs

(Konto usunięte)

Z wzmacniaczy najlepiej wypadły do tej pory Exposure i Rotel.

Dlaczego upierasz się przy nowym, Krell KAV300i kupisz za 3,8tys nic tak nie gra z nowych tranzystorów do 10k, do tego kolumny 3dr Minas Anor Plus i pozamiatane

Gość

(Konto usunięte)

Do lampy w komplecie zawsze sa oslony, wiec dzieciom nie powinno grozic poparzenie.

Kredke, albo cos jeszcze fajniejszego, zawsze można wcisnąć ;-) dzieci są bardzo kreatywne, szczególnie jak coś się tak super świeci.

Jak sie upra, to pewnie tak, chociaz u mnie kredka nie wejdzie, bo otworki w oslonie maja ok 4 - 4,5 mm srednicy, ale np. juz takie patyczki do szaszlykow, to pewnie tak :-)

Wyciągałam już rękawiczki gumowe,balony z DVD, w odtwarzaczu płyt dawnym, nawet nie wiedziałam że jak przestał grać to nie dlatego że się zepsuł tylko miał 4 płyty CD nie wiadomo jak wrzucone i działał o dziwo jakoś czas z tym w środku :-)

Do lampy wejdzie lego i karty z piłkarzami oraz zestaw mały majsterkowicz będzie jak znalazł :-D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.