Skocz do zawartości
IGNORED

Salon 28m2 pomocy projekt do 5000zł

Tadzinator

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam podobnego tematu i wertuję cały net z 2016 roku, a ceny się zmieniają.

Czego szukam

Zestaw do kina domowego i do słuchania muzyki (muzyka każdy gatunek, bo am jeszcze dzieci) na początek 2 kolumny podłogowe + zmacniacz z tunerem radiowym , aby pograło z TV po hdmi :) do tego jakieś opcje multi do netu + bluetooth , aby z tableta puścić np radio lub fajne kawałki + PENDRIVE z porządnie nagranym kawałkiem .

kwota max 5000pln :) sprzęt może być używany ale z gwarancją.

Salon ma wymiary 7m na 4m powierzchnia 28m2

Sprzęt TV zawieszony na ścianie na środku pokoju.

szybki schemat :

Ściana tv

<---2,5m---przejście>|Głośnik1|--2m--TV na ścianie -szafka rtv ---|Głośnik2|<--1,5-komoda ><lub tu głośnik2>

.............................................................................|

.......................................................................... 4m

.............................................|głośnik 3|............| kanapa 3 m |............|głośnik4|

Jak wystarczy kasy to zrobimy 4 głośniki lub później się dokupi. ale liczę za kolumnę 1000zł wiec będzie słabo.

Reasumując amplituner w wifi podobny do tego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub tego tańszego ale nie wiem czy ma Wifi

Ukryta Zawartość

wszytko w wersji srebrnej.

Kolumny takie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale nie mogę znaleźć nic co jest z jasnego drewna o podobnych parametrach - mam jasne meble.

Plan zbudowanie kina domowego na razie stereo a potem dokupić 2 na tył i jakiś bas jak będzie potrzebny.

Przyznam że to jest trudny temat pomimo iż poczytałem.

Zakupy dopiero przede mną - liczę na wasza pomoc, bo kasę wydać łatwo a kupić coś dobrego to już trudno.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzień dobry.

Analizując Twoje wymagania dochodzę do wniosku, że szukasz możliwie najlepszego i uniwersalnego zestawu wielokanałowego, natomiast na początek zastosujemy tylko amplituner i dwie kolumny przednie. W przyszłości natomiast dokupisz sobie pozostałe elementy zestawu, czyli głośnik centralny, kolumny efektowne i subwoofer.

Oczywiście w założonym budżecie możemy próbować złożyć cały system, ale niestety będzie się to wiązało z dużymi kompromisami jakościowymi szczególnie przy odsłuchu muzyki.

Spójrz proszę na trzy nowoczesne amplitunery wielokanałowe - Onkyo TX-NR656 (http://q21.pl/onkyo-tx-nr656.html), Denon AVR-X1300W (http://q21.pl/denon-avr-x1300w.html) oraz wspomniana przez Ciebie Yamaha RX-V681 (http://q21.pl/yamaha-rx-v681.html). Każdy z nich jest bogato wyposażony, różnice są tak naprawdę słyszalne przy bezpośrednim porównaniu. Yamaha jest najbardziej rockowa, efekciarska, eksponując skrae pasma. Onkyo natomiast jest dokładne, analityczne, równe. Denon prezentuje dźwięk dociążony, lekko ocieplony także dynamiczny.

Kwestia kolumn - odradzam kolumny Yamaha nawet w komoecie z elektroniką Yamaha, w podobnym budżecie kupisz po prostu znacznie lepiej brzmiący system. Niech najlepszym przykładem będzie Monitor Audio MR6 (http://q21.pl/monitor-audio-mr6.html), świetne kolumny Tannoy Mercury 7.4 (http://q21.pl/tannoy-mercury-7-4.html), czy Wharfedale Diamond 240 (http://q21.pl/wharfedale-diamond-240.html). Dobrą opcją jest także polski zestaw STX Electrino 250 (http://q21.pl/stx-electrino-250.html), który także możesz zakupić w zestawie 5.0 lub 5.1.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeśli chodzi o kolumny to zainteresował bym się też czarnymi bo to uniwersalny kolor i pasuje do wszystkiego. Na allegro masz dostępne teraz takie sztuki do 3 tysi jak:

Heco celan gt502

Klipsch rf 82 II

Studio 16hz xentia

Focal chorus 816

Magnat quantum 757

Dali zensor 7

Zależy jakie granie lubisz?

Zostanie Ci jeszcze na ampli 2 tysie np onkyo 636 (lub wyższy model) z atmosem itd.

Witaj,

Pierwsze pytanie to odpowiedz na czym Ci zależy.

Piszesz w dziale Hi-Fi więc stereo.

Kiedy masz zamiar kupić resztę kolumn? Czy wogole?

Bo wymieniłes modele i kina i stereo?

Jeśli szukasz czegoś do muzyki idź w kierunku kina domowego wówczas polecam model onkyo 8150 lub Yamaha rn602 z kolumnami dali zensor 7 lub heco music style 900.

Dali sa grzeczniejsze, delikatniejsze chodź zladna stereofonia. Heco pokazuje pazura, ma niższe zejście na basie i bardziej otwarta górę.

Oba amplitunery zapewniają pełne wyposażenie o którym piszesz.

W razie pytań lub wycen zapraszam

1) Do końca roku mam zamiar kupić amplituner i 2 głośniki jeśli mi to nie wystarczy jeśli chodzi o bas to dokupię subufer lub dwa, aby było pełne stereo, natomiast nie oglądam dużej ilości filmów 15-20% więcej będzie muzyki ,żona coś w stylu adel chłopaki jakiś house a ja to coś w rodzaju rege house i troszkę rocka i radia 60% i zwykłego TV 15-20% dlatego napisałem każdy gatunek bo czasem koncert smyczkowy żona przyniesie :) .

2 Nie chcę zamknąć sobie drogi do kina domowego w przyszłości, które się powiększy o głośnik centralny na szafce TV i 2 głośniki tylne. ale to dopiero po remoncie salonu, abym kable w podłodze przeciągnął. Projekt na przyszły rok (opcja że te kolumny pójdą jako tylne a dokupimy prawdziwe smoki:) )

3) Co do kwoty to na chwile obecną mam 5000zł i chce kupić dwa dobre głośniki z miłym basem i dobry amplituner z możliwościami multimedialnymi w tej kwocie.

4) Co do tego gdzie napisałem to sam miałem dylemat czy na kino domowe czy na stereo, bo to trudno podzielić jak lubisz muzykę a do tego jakiś film czasem.

5) Zaraz biorę się do lektury wymienionych tu sprzętów.

6) Lokalizacja Poznań.

Powiem że do tej pory wystarczył mi zestaw logitech X530- 5,1 z tv bo budowa praca dzieci żonka a teraz już jest chwila dla siebie:).

Z właśnego doświadczenia polecam zainwestować w najlepesze jakie tylko jesteś mentalnie gotów kupić kolumny. Zastanowić się, czy nie lepiej wzmak stereo, a do tego jakiś tani strumieniowiec/coś multimedialnego.

Już na starcie wydać tyle ile chcesz docelowo, albo chwilę poczekać, wybrać na się na kilka odsłuchów, żeby wiedzieć czego się chce.

Sam bardzo lubię oglądać filmy i robię to przy stereo. Dobre stereo w kinie jest lepsze niż średnie kino. Oczywiście jeśli nie nastawiasz się na sourround i takie efekty.

Jakość muzyki w zestawie stereo natomiast będzie nieporównywalnie lepsza. Powiedzmy, że trochę poświęcisz filmy, ale jakoś muzyki będzie niewspółmiernie lepsza.

POLECAM takie rozwiązanie. Ile tych filmów w końcu oglądamy ? Pewnie nawet nie każdego dnia, a muzyka non stop :D

Onkyo bardzo ciekawe TX-NR656 ale nie pasuje mi wzornictwo - ale ma srebrny kolor

Denon AVR-X1300W tylko czarny ale ma najlepsze WiFi

STX Electrino 250 ma kolce a ja mam panele i potem będą płytki - boje się troszkę tych kolcy.

oraz mają tylko 2 lata gwarancji.

wharfedale-diamond-240 bardzo ładny wygląd oraz kolory ale mało specyfikacji technicznej

dodatkowo także posiadają kolce.

Tannoy Mercury 7.4 z wyglądu takie sobie ale mają kolce przykręcane z podstawą więc idzie je odczepić.

Pytanie czy wygląd idzie w parze z jakością dźwięku.

Monitor Audio MR6 tylko czarne - ale mają dobre komponenty w obudowie - pozłacane :)

TX-NR636 a TX-NR656 200 zł w cenie od modelu wyżej to żadna oszczędność.

Heco celan gt502 - za dwie czy jedną 3000 zł

Klipsch rf 82 II te fajne ale czy to cena za 1 czy 2 sztuki 2099zł

Studio 16hz xentia - 2900 używane na śląsku - chyba odpada

Focal chorus 816 -może warto 3200 ale pytanie czy kupić gorszy apli-tuner o 600 zł używanych nie widziałem.

Magnat quantum 757 - taka sama sytuacja brak używek ale z testów warto ale to by znaczyło że muszę mieć jakieś 7 000 na sprzęt.

ZENSOR 7 sztuka 2000- odpada bo zostanie wtedy tylko 1000 na amplituner no chyba że to za dwie.

Maciek36

też tak myślałem ale ma jeszcze 3 domowników i muszę patrzeć na potrzeby wszystkich.

Muszę się przejechać i posłuchać tego co przedstawiliście więc jeszcze pytanie Poznań gdzie to mają, aby posłuchać, lub gdzie jest fachowa obsługa.

- Znalazłem na wodnej :) kto poleca ?

Witaj,

Pierwsze pytanie to odpowiedz na czym Ci zależy.

Piszesz w dziale Hi-Fi więc stereo.

Kiedy masz zamiar kupić resztę kolumn? Czy wogole?

Bo wymieniłes modele i kina i stereo?

Jeśli szukasz czegoś do muzyki idź w kierunku kina domowego wówczas polecam model onkyo 8150 lub Yamaha rn602 z kolumnami dali zensor 7 lub heco music style 900.

Dali sa grzeczniejsze, delikatniejsze chodź zladna stereofonia. Heco pokazuje pazura, ma niższe zejście na basie i bardziej otwarta górę.

Oba amplitunery zapewniają pełne wyposażenie o którym piszesz.

W razie pytań lub wycen zapraszam

Onkyo TX-8150 oraz Yamaha rn602 brak wejść i wyjść hdmi - chyba że ślepy jestem i coś pomyliłem.

też tak myślałem ale ma jeszcze 3 domowników i muszę patrzeć na potrzeby wszystkich.

Oczywiście rozumiem. W takim razie polecam zabrać dwie lub minimum drugą osobę na odłuch. Ja uważam, że po prostu kino domowe ładnie brzmi dla małżonki/kobiety jak zakładam, natomiast prawdziwe kino domowe - super- ale to nie takie proste, łatwo hałasu narobić 5 kolumnami, czy dwoma subami. Przy filmach ilość decybeli może i zrobi wrażenie, ale przy muzyce ?

Zawsze znajomym którzy myślą, że chcą kino domowe rekomenduję stereo. Kwesta zobaczenia/posłuchania i stwierdzenia samemu różnicy. Wtedy wybór jrst prostszy.

Szczególnie przy budżecie 5000zł. Multimedialność oczywiście można zachować w stereo tj przy 2 kolumnach. Ja bym wolał dwie lepsze kolumny, niż 5 gorszych - lepiej kupić teraz te docelowe 2 sztuki :)

Oczywiście rozumiem. W takim razie polecam zabrać dwie lub minimum drugą osobę na odłuch. Ja uważam, że po prostu kino domowe ładnie brzmi dla małżonki/kobiety jak zakładam, natomiast prawdziwe kino domowe - super- ale to nie takie proste, łatwo hałasu narobić 5 kolumnami, czy dwoma subami. Przy filmach ilość decybeli może i zrobi wrażenie, ale przy muzyce ?

Zawsze znajomym którzy myślą, że chcą kino domowe rekomenduję stereo. Kwesta zobaczenia/posłuchania i stwierdzenia samemu różnicy. Wtedy wybór jrst prostszy.

Szczególnie przy budżecie 5000zł. Multimedialność oczywiście można zachować w stereo tj przy 2 kolumnach. Ja bym wolał dwie lepsze kolumny, niż 5 gorszych - lepiej kupić teraz te docelowe 2 sztuki :)

Jaj wcześniej napisałem jest to projekt rozwojowy teraz 2 kolumny i wzmacniacz od kina już wybrałem

Yamaha

Ukryta Zawartość

Zostaje kwestia 2 kolumn do kwoty max 2400 -2500.

z czasem się kupi smoki a te pójdą jako tyły.

Ukryta Zawartość

Onkyo bardzo ciekawe TX-NR656 ale nie pasuje mi wzornictwo - ale ma srebrny kolor

Denon AVR-X1300W tylko czarny ale ma najlepsze WiFi

STX Electrino 250 ma kolce a ja mam panele i potem będą płytki - boje się troszkę tych kolcy.

oraz mają tylko 2 lata gwarancji.

wharfedale-diamond-240 bardzo ładny wygląd oraz kolory ale mało specyfikacji technicznej

dodatkowo także posiadają kolce.

Tannoy Mercury 7.4 z wyglądu takie sobie ale mają kolce przykręcane z podstawą więc idzie je odczepić.

Pytanie czy wygląd idzie w parze z jakością dźwięku.

Monitor Audio MR6 tylko czarne - ale mają dobre komponenty w obudowie - pozłacane :)

TX-NR636 a TX-NR656 200 zł w cenie od modelu wyżej to żadna oszczędność.

Heco celan gt502 - za dwie czy jedną 3000 zł

Klipsch rf 82 II te fajne ale czy to cena za 1 czy 2 sztuki 2099zł

Studio 16hz xentia - 2900 używane na śląsku - chyba odpada

Focal chorus 816 -może warto 3200 ale pytanie czy kupić gorszy apli-tuner o 600 zł używanych nie widziałem.

Magnat quantum 757 - taka sama sytuacja brak używek ale z testów warto ale to by znaczyło że muszę mieć jakieś 7 000 na sprzęt.

ZENSOR 7 sztuka 2000- odpada bo zostanie wtedy tylko 1000 na amplituner no chyba że to za dwie.

Maciek36

Muszę się przejechać i posłuchać tego co przedstawiliście więc jeszcze pytanie Poznań gdzie to mają, aby posłuchać, lub gdzie jest fachowa obsługa.

- Znalazłem na wodnej :) kto poleca ?

Ceny kolumn które wymieniłem są za parę oprócz zensorów :-( Sorki moje niedopatrzenie.

Tak się zastanawiam i pomyślałem jeszcze o kolumnach melodika bl40. Tańsze bo kupisz używki za niecałe 2tys a to naprawdę fajnie grające paczki i do tego możesz mieć srebrny marantz 6010 za 3tysie.

Ceny kolumn które wymieniłem są za parę oprócz zensorów :-( Sorki moje niedopatrzenie.

Tak się zastanawiam i pomyślałem jeszcze o kolumnach melodika bl40. Tańsze bo kupisz używki za niecałe 2tys a to naprawdę fajnie grające paczki i do tego możesz mieć srebrny marantz 6010 za 3tysie.

Ten marek kosztuje prawie 4 klocki wątpliwe jest to że ktoś puści mi tego marka za 3000 no chyba że używka z allegro bo jest jeden (ale może być po serwisowy tak napisali link

Ukryta Zawartość

co do pudełek to te się wydają ciekawe - muszę poczytać więcej o testach tych kolumn.

Ukryta Zawartość

Tak, ja piszę cały czas o używanym sprzęcie. Kiedyś kupiłem cały zestaw kina (nowy), był to mój pierwszy tak drogi sprzęt i bylem z niego bardzo zadowolony ale teraz wiem (bo tak zrobiłem) że za ta sama kasę można wyszarpać używany z dużo wyższej półki tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość. Melodiki ma mój znajomy i brat. U kumpla gra to z onkyo a u brata z harmanem i w obu przypadkach jest bardzo dobrze. Pozdrawiam !

Tak amplitunery stereo nie mają wejść HDMI. Jest nowy model onkyo z tymi wejściami ale nie testowałem go jeszcze.

Co do Wi-Fi? Co oznacza że Denon ma lepsze? Gdyż właśnie w onkyo nigdy nie miałem problemów z Wi-Fi a w denonie owszem.

Jeśli nie chcesz zamykać sobie drogi do rozbudowy kina to szedł bym w kierunku onkyo 656 lub Yamaha 681 oraz kolumny heco music style 900.

Mamy w tym momencie także wyprzedaż modelu magbat quantum 755 i można je kupić praktycznie za połowę ceny.

Pozdrawiam i zapraszam

Tak amplitunery stereo nie mają wejść HDMI. Jest nowy model onkyo z tymi wejściami ale nie testowałem go jeszcze.

Co do Wi-Fi? Co oznacza że Denon ma lepsze? Gdyż właśnie w onkyo nigdy nie miałem problemów z Wi-Fi a w denonie owszem.

Jeśli nie chcesz zamykać sobie drogi do rozbudowy kina to szedł bym w kierunku onkyo 656 lub Yamaha 681 oraz kolumny heco music style 900.

Mamy w tym momencie także wyprzedaż modelu magbat quantum 755 i można je kupić praktycznie za połowę ceny.

Pozdrawiam i zapraszam

Czyli za ile bo w necie dwie są za około 2499 czyli za około 1300 -1500 za dwie kolumny ?

Do kina jak i stero proponuje świetne duńskie głośniki Audiovector F3 LYD ostani model to prawie M3 signatur nowe kosztowały 9000zł . U mnie 2000zł stan perfect.

2499 to cena używanych. Cena nowych to 5000 za parę. Popatrz jeszcze raz.

No to chyba cena 1 sztuki w takim razie nie idzie tego rozróżnić bo w opisach brak takiej informacji.

Do kina jak i stero proponuje świetne duńskie głośniki Audiovector F3 LYD ostani model to prawie M3 signatur nowe kosztowały 9000zł . U mnie 2000zł stan perfect.

Chłopie. W połowie postów o tym piszesz. ctrl+v ?

Jest dział ogłoszeń, allegro, olx

Rozumiem chęć sprzedaży ale nie w każdym poście. Dziwnie to wygląda.

• 2 tygodnie później...

Zastanawiam się nad tym tematem bo poczytałem jeszcz o tym Onkyo TX-NR656 on jest tańszy o 400 zł co by pozwoliło na zostanie w tej cenie 5000zł

Rozgrywka w temacie Onkyo TX-NR656 vs Yamaha MusicCast RX-V681 i do tego głośniki Heco music style 900.

Co o tym sądzicie ?

Link do testu onkyo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

oraz yamaha

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Heco są w miarę uniwersalne i pasują do obu, A Yamaha i Onkyo wśród amplitunerów są najbliższe sobie brzmieniowo.

Pozdrawiam i zapraszam

A czy onkyo jest mocniejsze - 10 wat na kanał no i ma lepsze stereo czy się mylę ale tracę na multimediach - yamaha jest jednak bardziej multi?

Nie do końca. Bo onkyo na papierze jest mocniejsze ale biorąc pod uwagę zasilacze to realnie chyba więcej niż 10 w. Nie doszedłem do tego jeszcze dlaczego tak jest ale model 481 i 681 ma taki sam pobór prądu!

Multimedia w obu podobne. Z tym że dwa HDMI w onkyo na wyjściu.

Yamaha gra bardziej przestrzennie trochę leki. Onkyo z kolei mocniej z przytupem.

Jak mówię do heco obie konstrukcję są ok.

Pozdrawiam

Nie do końca. Bo onkyo na papierze jest mocniejsze ale biorąc pod uwagę zasilacze to realnie chyba więcej niż 10 w. Nie doszedłem do tego jeszcze dlaczego tak jest ale model 481 i 681 ma taki sam pobór prądu!

Multimedia w obu podobne. Z tym że dwa HDMI w onkyo na wyjściu.

Yamaha gra bardziej przestrzennie trochę leki. Onkyo z kolei mocniej z przytupem.

Jak mówię do heco obie konstrukcję są ok.

Pozdrawiam

Jak yamaha mama podobne multimedia jak onkyo a onkyo ma lepsze stereo i jest mocniejsze niż yamaha ti chyba lepiej wezmę yamahę. napisz mi proszę na pw jaka cena by była tego onkyo i tych głośników bo to onkyo jest tańsze na starcie niż yamaha o 400 zł.

• 4 miesiące później...

Troszkę mi to czasu zabrało, ale są.

Kupiłem Heco music style 900 bo one grały najładniej dla mego koślawego ucha. :) 1200 zł bez 3 zł :) dobra cena :) nowe oryginalnie zapakowane.

Teraz cały czas nie mogę się zdecydować między ta parą Onkyo TX-NR656 vs Yamaha MusicCast RX-V681.

Obydwu słuchałem na Heco i obydwa grały super. modniejsza jest dla mnie Yamaha.

Chyba że może coś się pojawiło nowego czym warto się zainteresować jeśli chodzi o stereo?

stereo z HDMI i td z funkcjami multi.

No chyba że wzmacniacz i do tego jakiś odtwarzacz sieciowy, ale znów zrobi się gęsto w kablach.

A jest coś takiego jak kino domowe Yamaha, ale w wersji stereo.

Troszkę mi to czasu zabrało, ale są.

Kupiłem Heco music style 900 bo one grały najładniej dla mego koślawego ucha. :) 1200 zł bez 3 zł :) dobra cena :) nowe oryginalnie zapakowane.

Teraz cały czas nie mogę się zdecydować między ta parą Onkyo TX-NR656 vs Yamaha MusicCast RX-V681.

Obydwu słuchałem na Heco i obydwa grały super. miodniejsza jest dla mnie Yamaha.

Chyba że może coś się pojawiło nowego czym warto się zainteresować jeśli chodzi o stereo?

stereo z HDMI i td z funkcjami multi.

No chyba że wzmacniacz i do tego jakiś odtwarzacz sieciowy, ale znów zrobi się gęsto w kablach.

A jest coś takiego jak kino domowe Yamaha, ale w wersji stereo.

Wiec byłem na odsłuchu i teraz to już sam nie wiem.

BO:

onkio gra dla mnie płasko z tymi heco 900

yamaha 681 tak średnio ale ma fajne funkcje multi

denon za ciepły

pan powiedział że bym zobaczył marantz-a model sobie zapisałem PM 6006 bo o dziwo nie brałem tego pod uwagę.

link :

Ukryta Zawartość

Marek był chyba najbardziej celny moim gustom: ciepło ale bez przesady, wyraźny ładny środek bez żadnych przerysowań i wypychającej się góry. wysokie tony pykały subtelnie. - słuchałem na płycie adel - mojej i radiu internetowym oraz troszkę pektus. takie pierwsze lepsze płytki z domu :), bez wzmocnienia basu i już było bardzo ładnie, a pan pokazał co można podbić i jak itd.. jak można tym na robić hałasu i jak mocno podbić bas i powiem że jest całkiem super.

Ale jak zawsze jest haczyk.

To jest sam wzmacniacz bez bajerów ale ma dac w sobie.

Teraz pojawiają się dwa pytania :

1) Pytanie :

Mam takie DVD i czy się nada na początek do słuchania CD ?

- model to Philips DVP5900 : link

Ukryta Zawartość

jak by przyleciała kasa dodatkowa to potem by się coś kupiło, aby można było MP3 i inne pierdy modne dla żony podłączyć w raz z wejściem USB aby było ok dla FLAC coś więcej niż CD :) itd.

2) Pytanie

Czy ten marek jest coś wart poza tym że ma ładną barwę dźwięku ? Boje się że może być za słaby na dłuższą metę do heco 900 + ma te małe piecyki :).

heco zalecany wzmacniacz ma według tego dokumentu 30- 300 W - dane techniczne :

Ukryta Zawartość

Marek ma moc wyjściowa (8Ω / 4Ω RMS) 45 W / 60 W

A yamaha 681 7-kanałowy dźwięk przestrzenny 150 W na kanał (4 Ω, 1 kHz, 0,9% THD, 1 kanał sterowany) wiec na 8 Ω będzie miała koło 100 dużo odejmując - ale tu nie jestem pewien czy ta moc nie dzieli się na wszystkie wejścia :).

link

Ukryta Zawartość

a yamaha nr602 Moc wyjściowa 2 x 80 W ale nie wiem przy ilu Ω pewnie 4 więc przy 8 Ω będzie miała koło 55 a 60 W x2 ?

link :

Ukryta Zawartość

Potrzebuję opinii, o tym co napisałem lub może jeszcze jakieś inne pomysły wam wpadną co by warto było przetestować z tymi głośnikami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zwróć uwagę że przy wzmacniaczach podaje sie moc ciągła RMS, a przy amplitunerach moc muzyczna. Ta druga jest jak zeszłoroczny śnieg, nie ma odniesienia do niczego. Nawet gdybys brał to ma głośność, a nie o to tu chodzi, to powiem ze

miałem ampi które miało 180W/kanał. Zeby grało głośno to tak 3/4 zakresu. Wzmacniacz 140W gra bardzo głośno przy 10-15% skali.

Nie porównuj zatem mocy wzmacniacza do apmplitunera. Wzmacniacz zawsze będzie lepiej napędzał głośniki.

Ok

Czyli wzmacniacz Ok

A jaka móc aby dobrze napedzic heco 900 ale aby to miało dobrysmak M.

Jakaś propozycja do 2500zł nowy.

Może coś co napisałem?

Ok

Czyli wzmacniacz Ok

A jaka móc aby dobrze napedzic heco 900 ale aby to miało dobrysmak M.

Jakaś propozycja do 2500zł nowy.

Może coś co napisałem?

Ten Marek mi chodzi po głowie Ale ma tylko 45 rms

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.