Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe / zestaw do 1500zl

Xelir

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Rozmyślam sobie nad zakupem jakiegoś sprzętu grającego do tv.

Najczęściej używany by był do słuchania muzyki oraz oglądania filmów.

Niestety mój budżet jest ubogi, bo około 1500zl.

Czy jest w ogóle sens kupienia czegoś w tej cenie?

Może być to kino domowe, jak również zestaw amplituner + głośniki.

Jeżeli byłby to zestaw głośników, jest również opcja żebym w późniejszym czasie dokupił subwoofer.

Pokój około 20m2.

Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.

https://www.audiostereo.pl/topic/129774-kino-domowe-zestaw-do-1500zl/

Warto kupić np. coś takiego...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bo z nowych rzeczy w tej cenie to nic.

Ukryta Zawartość

Warto kupić np. coś takiego...

Ukryta Zawartość

Bo z nowych rzeczy w tej cenie to nic.

W mojej ocenie w tym budżecie to nie warto iśc w KD tylko w stereo ( wzmacniacz i kolumny podłogowe) bedziesz zadowolony.

Wiem to z własnego doświadczenia.

Ten Denon jest słabiutki i po podłączeniu 5,0 nie bedzie efektu...

Podłącz pod wzmacniacz stereo np to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wzmacniacz zintegrowany

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kino , to kino, stereo , to stereo.

Jedno nie zastąpi drugiego.

Wiem, bo ma oba systemy i muzykę fajnie się słucha w stereo ale film ze ścieżką wieleokakalowa, lepiej sie slucha na zestawie kina domowego.

Hm namieszaliście mi troszkę w głowie :D

Może jakieś propozycje co do wzmacniacza do tych kolumn, które są wymienione wyżej?

Jeszcze jednak kwestii, najlepiej taki, abym mógł później do niego dorzucić subwoofer.

Witam, musisz zdać sobie sprawę z tego, że zastosowanie systemu stereo ma w tej kwestii pewne ograniczenia. Amplituner do kina d. został tak skonstruowany, że podłączysz do niego praktycznie każde urządzenie, nowe urządzenie, które ma złącze hdmi, (a jego z kolei jednym kabelkiem (hdmi) z TV lub projektorem). Jeszcze kilka lat wstecz ( a teraz jeszcze te wyższe i najwyższe modele) nawet amplitunery z najniższej półki miały komplet złączy, dzięki którym mogło się połączyć każde i nawet te dość stare urządzenia z amplitunerem. Teraz w najnowszych amplitunerach tych różnych złączy jest coraz mniej i już nawet w amplitunerach podłaczenie urządzeń z ograniczoną ilościa złączy hdmi jak i tych starszych nie posiadających ich stanowi nie mały problem. Za chwilę dojdzie Ci plątanina kabli między TV a sprzętem i korzystanie z optyka więc i pod tym względem musisz patrzeć szukając wzmacniacza (musi mieć wejścia optyczne, coaxialne i najlepiej jak najwięcej a z tego co wiem nie była i nie jest ich taka ilość jak gniazd hdmi ). Zastanów się czy warto teraz wywalać w błoto tą kasę, czy nie lepiej przeczekać jakiś okres i dozbierać ze dwa razy tyle, co najmniej dwa razy tyle. Bo i za 4 tys coś juz kupisz a i tak nie będzie to żadna rewelacja. To wyobraz sobie co może być za te 1,5 tys i jak to Koledzy podpowiadają nawet w używkach. Jeszcze niedawno dosć często "siedziałem" na allegro i olx szukając jakichś okazji ale obecnie widzę, że jakoś się to przeczyściło. Już nie znajdziesz w miarę dobrej pozycji poniżej tysiąca, którą warto się zainteresować.

Jeszcze jednak kwestii, najlepiej taki, abym mógł później do niego dorzucić subwoofer.

no to fajnie, wiedz również, że starsze wzmacniacze nie miały wyjść na subwofer więc tylko nowsze i najnowsze modele wchodzą w grę a te z kolei nie sa tak tanie, żeby można było z puli jaką posiadasz któryś kupić biorąc pod uwagę zakup proponowanych kolumn (to tysiąc zł, czyli zostaje pińcet :) ). Za mało na wzmak z wyjściem na subofer

Popatrz na taki soundbar, ma jednostkę centralną z 3-ma wejściami hdmi (nie spotkałem do tej pory soundbara z taką ilością wejść hdmi i z dwoma optykami) , 2-ma optycznymi z USB oraz mozliwość odtwarzania muzyki poprzez bluetooth i jak na tą cenę gra naprawdę dobrze - Panasonic SC-HTB770. Subwofer jest bezprzewodowy a "listwę" można rozłączyć i można zrobić z niej 3 osobne głosniki (centralny , lewy i prawy) stawiając pionowo lub na leżąco przy Tv więc dodatkowy atut w ustawieniu.

Przemyśl te rozwiązania (przeczekanie lub kupno tego soundbara).

Pozdrowionka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.