Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge CXA80 do Klipsch R28F ?

Adiamek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Panowie jak w temacie...jak zagra ten wzmacniacz z klipschami? Będzie ostro, ciepło, neutralnie? Posiadam teraz Onkyo tx-8150 i nie wiem jaka będzie różnica między tymi klockami a nie mam możliwości odsłuchu.

Porównywał ktoś Marantza pm8005 z tym Cambridge CXA80? Który wypada lepiej? Który ma łagodniejszą górę?

https://www.audiostereo.pl/topic/130135-cambridge-cxa80-do-klipsch-r28f/

Cambridge + klipsy = ała bedzie jazgot!!!

Z pewnoscia marantz ma łagodniejsza gora od CA .marantz potrafi lepiej wysterowac kolumny. A dlaczego nie Denon? Np 1510ae lub 1520ae. Chyba ze zalezy ci na amplitunerze ?

Chciałem się tylko dowiedzieć czy taki Cambridge lub Marantz zagra dobrze z Klipsch i w ogóle jak się ma Marantz do Cambridge jeśli chodzi o brzmienie. Klipsche i Onkyo wystawiłem do sprzedania. Jak uda się sprzedać to myślałem właśnie o tych wzmacniaczach i jakieś kolumny do nich.

Denona miałem ostatnio 1500ae na parę godzin odsłuchu i lepiej zagrał niż onkyo ale i tak góra męczy dlatego postanowiłem sprzedać kolumny.

Z Cambridgem 651a słuchałem Klipsche r28f.Podpięte to było o cedeka Primare w salonie Fusic. Było jasno ale nie ostro. Nie podobał mi się bas jak kamień. Góra w klipschach męczy przez badziewne kable i zworki. Męczyłem się ze swoimi klipschami przez rok i wiem co to znaczy gdy za bardzo słychać cykanie, a wystarczyło zmienić kable i wywalić zworki z puszki po konserwie.

Cambridge cxa 60 słuchałem przez chwilę i mi się nie podobał. Marantza pm6005 też słuchałem i bardzo ciekawe brzmienie. Podobała mi się ilość detali na średnicy.

Pozdrawiam

Krzysiek B według Ciebie "bas jak kamień" był przez Klipsche czy wzmacniacz? To na jakie kable zmienić żeby tak nie męczyła góra? i o jakich zworkach piszesz bo nie bardzo rozumiem? Ja obecnie mam kabel WireWorld Solstice 7.

Słuchałeś Marantza pm8005?

Panowie Era Klipsch "zakonczyla sie" pozostal fenomenalny Palladium ale60tys. Poszukaj cie starch Heresy a jeszcze lepiej forte, chorus. Klipsch to miod na uszy tylko ten w prawdziwym amerykanskim I starym wydaniu.

Krzysiek B według Ciebie "bas jak kamień" był przez Klipsche czy wzmacniacz? To na jakie kable zmienić żeby tak nie męczyła góra? i o jakich zworkach piszesz bo nie bardzo rozumiem? Ja obecnie mam kabel WireWorld Solstice 7.

Słuchałeś Marantza pm8005?

Elektronika była powodem. W domu miałem RF62 II i nadal mam RP260f i nie ma takiego kamienia na basie. Jeśli chodzi o zworki to wywalenie tych blaszek i przykręcenie kawałków dobrego kabla, najlepiej łagodnego żeby ostrości się nie przedzierały. Ja mam zworki zrobione z supry. Obciąłem po kilka centymetrów kabla, przewinąłem przez terminale i dokręciłem. Supra bardzo łagodzi ostrości tych kolumn. Nie ma mowy o żadnych natarczywościach itp. nawet w małym stopniu.

Trzy dni temu byłem na odsluchach w poszukiwaniu wzmacniacza do Klipsch RP 250f, były podpięte Klipsche Adiamka, słuchałem właśnie tego CA brzmiało to fatalnie - Treble Shock - moja Yamaha gra o wiele łagodniej. W tych kolumnach jedynie jest dobry bas, te kolumny do muzyki w ogóle się nie nadają, tego się z uśmiechem na twarzy słuchać nie da, że wszystkich przesluchanych sprzętów najłagodniejsza gora była właśnie na Tx 8150, moje RP zagrały o wiele od R28f lepiej ale nadal jest to granie męczące i przygluchawo na niższej średnicy, w ogóle nie słychać pomrukuu instrumentow smyczkowych co bardzo lubie.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Trzy dni temu byłem na odsluchach w poszukiwaniu wzmacniacza do Klipsch RP 250f, były podpięte Klipsche Adiamka, słuchałem właśnie tego CA brzmiało to fatalnie - Treble Shock - moja Yamaha gra o wiele łagodniej. W tych kolumnach jedynie jest dobry bas, te kolumny do muzyki w ogóle się nie nadają, tego się z uśmiechem na twarzy słuchać nie da, że wszystkich przesluchanych sprzętów najłagodniejsza gora była właśnie na Tx 8150, moje RP zagrały o wiele od R28f lepiej ale nadal jest to granie męczące i przygluchawo na niższej średnicy, w ogóle nie słychać pomrukuu instrumentow smyczkowych co bardzo lubie.

I jak wybrałeś coś do swoich kolumn? Jakie wzmaki słuchałeś z jakimi kolumnami?

Nie wybrałem na każdych brzmiały źle :-(

Te Cambridge cxa80 był jaśniejszy od cxa60, Onkyo 9050 też kiepsko, najlepiej zagrały na tx 8150 w górze pasma, wzmak 9050 dużo lepszy w reszcie pasma, ale w górze ostro, najbardziej spodobała mi się góra i średnica w dali zensor 3, słucham trance ;-)

Za tydzień jadę do kolejnego salonu będę słuchał jeszcze raz zensor i Tannoy których nigdy nie słyszałem a mnie ciekawią ;-)

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Nie wybrałem na każdych brzmiały źle :-(

Te Cambridge cxa80 był jaśniejszy od cxa60, Onkyo 9050 też kiepsko, najlepiej zagrały na tx 8150 w górze pasma, wzmak 9050 dużo lepszy w reszcie pasma, ale w górze ostro, najbardziej spodobała mi się góra i średnica w dali zensor 3, słucham trance ;-)

Za tydzień jadę do kolejnego salonu będę słuchał jeszcze raz zensor i Tannoy których nigdy nie słyszałem a mnie ciekawią ;-)

Myślałem o zmianie tx8150 na A9050 ale po przeczytaniu twojego postu dobrze że tak nie zrobiłem :) Dali słuchałem ale Zensor 7...oprócz wyraźnej góry która nie podobała mi się nic mnie w tym dźwięku nie urzekło, natomiast o Tannoy trochę pochlebnych opini czytałem i sam jestem ciekaw jak XT6F lub XT8F grają.

Trance też lubie, szczególnie Armina.... :)

Tez słuchałem zensor 7 u Q21 z jakimś ampli Yamahy i zagrały dla mnie słabo prócz góry jak pisałeś. Zensory 3 odsluchiwalem z 9050 i mi się bardzo ten dźwięk spodobał, bardzo się zdziwiłem... Dlatego mam zamiar dłużej posłuchać tego zestawienia w następnym salonie. Akurat preferuje classic trance, ten nowy Armin straszny szajs tworzy, kiedyś to były nuty :-D

Właśnie ten model 6' Tannoy będę testował to dam znać

Tez słuchałem zensor 7 u Q21 z jakimś ampli Yamahy i zagrały dla mnie słabo prócz góry jak pisałeś. Zensory 3 odsluchiwalem z 9050 i mi się bardzo ten dźwięk spodobał, bardzo się zdziwiłem... Dlatego mam zamiar dłużej posłuchać tego zestawienia w następnym salonie. Akurat preferuje classic trance, ten nowy Armin straszny szajs tworzy, kiedyś to były nuty :-D

Właśnie ten model 6' Tannoy będę testował to dam znać

Do Tannoy podobno dobrze zgrywają się wzmaki CA, Marantz także będziesz miał możliwość odsłuchać ich to zdasz relację.Czekam z niecierpliwością ;)

Ja to myślałem że będzie różnica między moja Yamaha a tym wzmak za 3.5k to się trochę zawiodłem... Duża różnica jest przy zmianie kolumn,takzw na Twoim miejscu to bym obral za priorytet ;-)

Ja to myślałem że będzie różnica między moja Yamaha a tym wzmak za 3.5k to się trochę zawiodłem... Duża różnica jest przy zmianie kolumn,takzw na Twoim miejscu to bym obral za priorytet ;-)

Najpierw muszę pogonić swoje pudła, wystawione są na allegro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i dopiero wtedy zakupie coś nowego. Narazie czytam, wypytuje i słucham innych rad :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moim zdaniem mimo że Cambridge CXA80 to zacny klocek to nei odpowiedni kompan do Klipscha.

Oba mają twardy bas i wyraźną górę. Dzwięk może być momentami wręcz monotonny.

Do CA CXA80 jest wiele innych kolumn które lepiej pasują. Jeśli Klipsche już masz to bardziej NAD, Denon PMA 1520 czy lampy.

Co Marantza 8005 też nie koniecznie.

Najpierw muszę pogonić swoje pudła, wystawione są na allegro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i dopiero wtedy zakupie coś nowego. Narazie czytam, wypytuje i słucham innych rad :)

Wystaw na olx ja tam swoje pudła w 3 dni sprzedałem ;-)

Zgadzam się. Wśród używanych większy wybór obecnie na OLX.

Między czasie podjedź do nas na odsłuch i CA i innych klocków i kolumn :)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No właśnie Adiamek jedz do s4home i zdasz mi relacje, bo ja mam za daleko ;-)

Sprawdź może Marantz 8/7005 czytalem konfrontację z Denon 1520, tester pisał, że Denon miał natarczywe wysokie tony

No właśnie Adiamek jedz do s4home i zdasz mi relacje, bo ja mam za daleko ;-)

Sprawdź może Marantz 8/7005 czytalem konfrontację z Denon 1520, tester pisał, że Denon miał natarczywe wysokie tony

Do S4Home mam około 300km :) także jak wcześniej pisałem muszę sprzedać swoje pudła.

Szukasz wzmacniacza czy kolumn?

Na czym obecnie słuchasz tych kefow?

Wysokie tony będą bardzo żywe i wyraziste nie klejące. Dobra przestrzeń i detale.

Nie pamiętam jak z dołem w tych kolumnach.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.