Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki projektor do 600 Euro.

KrzysiekA

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ktoś szuka szarego ekranu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poważnie? :)

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Poważnie? :)

Kupiłem i sprawdziłem. W trybie normalnym lampy jest idealny. Spokojnie można oglądać w dzień. Problem tylko że projektor jest tylko trochę cichszy od odkurzacza. W trybie EKO owszem da się oglądać ale nie ma już tego komfortu co w trybie normalnym światła odbieram subiektywnie za ciemne. Do projektora który ma 2200 lumenów i nie drze przy tym ryja spokojnie można kupić. Tak to wygląda.

A jak ktoś ma projektor 3000 lumenów to nawet w ECO będzie dobrze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kupiłem i sprawdziłem. W trybie normalnym lampy jest idealny. Spokojnie można oglądać w dzień. Problem tylko że projektor jest tylko trochę cichszy od odkurzacza. W trybie EKO owszem da się oglądać ale nie ma już tego komfortu co w trybie normalnym światła odbieram subiektywnie za ciemne. Do projektora który ma 2200 lumenów i nie drze przy tym ryja spokojnie można kupić. Tak to wygląda.

A jak ktoś ma projektor 3000 lumenów to nawet w ECO będzie dobrze.

... ja mam (katalogowe)1700lm i w trybie HIGH jest cisza...o trybie LOW ( 21db) nie wspomnę... ;))))

Głośność nie zależy od jasności proja tylko od jego klasy :) .....

P.S.

..widzę,że byłeś w IKEI... ;)

I jeszcze jedno zdjęcie.

... ja mam (katalogowe)1700lm i w trybie high jest cisza...o trybie low ( 21db) nie wspomne... ;))))

Głośność nie zależy od jasności proja tylko od jego klasy :) .....

P.S.

..widze ,że byłeś w IKEI... ;)

W zupełności się zgadzam.

Na tak ciemnym ekranie problem czerni na tym epsonie nie występuje. Jutro zrobię zdjęcie jak wygląda to w dzień bo ta żarówka która świeci barwi czarny na czerwono. W trybie normalnym lampy naprawdę jest bardo dobrze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wczoraj obejrzałem sobie film w pokoju na białej ścianie. Nie da się oglądać. Czarny jest szary. Trochę to męczy. Do tego projektora potrzebny jest szary ekran tylko trochę jaśniejszy niż te rolety z Ikei.

..szczerze... jest naprawdę spoko patrząc na budżet jaki przeznaczyłeś.... poważnie...

Też jestem zaskoczony. Ale zdecydowanie odradzam kupować jeżeli ktoś chce oglądać na białej ścianie lub ekranie bez przygotowania pomieszczenia. Wtedy ma bardzo kiepski kontrast.

Zauważyłem ciekawą rzecz gdy włączony jest upłynniacz i oglądam zdjęcia to zdjęcia nie przełączają się skokowo tylko wygląda to tak jakby się jedno zdjęcie przekształcało bardzo szybko w drugie. Wygląda to jak morfing. Wygląda na to że do upłynnianie stosowany jest morfing. Być może wygląda to tak dlatego że mam włączone na wyjściu komputera 24p.

I jeszcze jedno zdjęcie.

A jak z ostroscia na przeciwleglych rogach w tym projku ?

Najmniejszych problemów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z tyłu ściana jest jasno niebieska. Sufit jest biały. Żarówka 60 W z ciepłym światłem i przy jej świetle nie widać że ściany są niebieskie nawet w realu. W pomieszczeniu jest troszkę jaśniej niż na zdjęciach.

I jeszcze jedno.

Ukryta Zawartość

post-13669-0-40831500-1481405915_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tak to wygląda o 9 rano przy całkiem odsłoniętym oknie w trybie ECO. Z minuty na minutę czarny robi się coraz bardziej szary. Jeżeli oglądać w dzień to jedynie z zasłoniętymi zasłonami. Rolety w Ikei się sprawdzają.

I jeszcze jedno zdjęcie.

Ukryta Zawartość

post-13669-0-12514500-1481445586_thumb.jpg

post-13669-0-59545200-1481446059_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...to zasługa rolety z IKEI... ;) :)

A to oznacza tylko jedno. Ważniejszy jest ekran niż projektor. A co do rolety z Ikei. Mechanicznie nie jest najlepsza. Na dole jest trochę pofałdowana. Trzeba by ją chyba dociążyć od dołu. Tylko czy nie będzie się wtedy sama wysuwała?

Serio zaczynam myslec jak by to u mnie wygladalo... ? hmmm

Moze zrobisz fote z jakiegos znanego filmu ? Avatar czy Oblivion czy cus to ja zrobie ta sama klatke i zrobim testa online ;)

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

dla mnie za te pieniądze wygląda rewelacyjnie

i nie wiem czemu się upierasz na oglądanie przy świetle żarówki czy odsłoniętych oknach -

jak ma być kino domowe to mus zaciemnić pomieszczenie

jak chcesz oglądać w jasnym pomieszczeniu to nigdy nie będzie rewelacyjnej jakości

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

A to oznacza tylko jedno. Ważniejszy jest ekran niż projektor.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tak wogole to z jakiego sklepu najlepiej kupic projek tak zeby w razie czego nie bylo jakiegos problemu z oddaniem ?

Teraz musze kupic obiektyw canona, bo maja ta promocje na zwrot gotowki, ale po nowym roku bym ten projek sobie sprawdzil u siebie razem moja Optoma. Przyznam lcd nigdy nie widzialem na zywca.

Przyznam lcd nigdy nie widzialem na zywca.

a jeszcze technologia sony/jvc - sony 40 jest w Twoim zasięgu? Jak tak to bym lcd nie brał....

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

To pozostaje tylko JVC x 500 , 5000 lub LCD Epson 9300 :)

Miałem do sprzedania JVC X 500 :) Tylko 287 h , kalibrowany na 2 powierzchnie z eeColor Lut Box. Czyli kalibracja ważna , aż padnie lampa .

Szukaj używki Sony 55 .

Jeżeli miałbym coś doradzić to abstrahując od technologii i dyskusji która daje lepszy obraz, chociaż uważam że DLP już z samego powodu czerni jest lepsze od LCD, to nie ma co kupować projektora bez upłynniacza. Judder po prostu zabija realizm w filmie. Nie da się wczuć film gdy statek kosmiczny który jest na pół ekranu zamiast przesuwać się po ekranie po tym ekranie dygocze a co gorsza nie można złapać ostrości na żadnym szczególe albo każdy szybszy ruch głowy aktora to jedna wielka dygawica. Nie będę wspominał już o tym że takie oglądanie po prostu strasznie męczy oczy. Owszem DLP ale z upłynniaczem tylko że o ile się nie mylę to najtańszy kosztuje 1500 Euro. Wtedy cała sprawa czerni i kontrastu się mocno relatywizuje.

A co do mojego projektora to na tej rolecie albo jest za ciemno ale cicho albo jest dobrze ale drze ryja, albo wyświetlam na ścianie ale nie ma czerni i kontrastu i to mimo to że jest zgaszone światło. Potrzebuje trochę jaśniejszego ekranu.

Z judderem jest jak z efektem tęczy - jego "przeszkadzalnosć" to osobnicza sprawa i trza o tym przekonać się naocznie. Jedyna różnica - judder doskwiera większemu odsetkowi populacji niż "tęcze".

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

KrzysiekA mozesz kupic cos ala buenoscreen z allegro tani i w miare ok troche srebrzy. Jednak lepiej zainwestowac raz a dobrze w adeo lub kauber.

Wlasnie nie chce siegac po projka z bananem... dla mnie za ta kase z ta wada to nie przejdzie i mowie o sobie.

Sądzę że jak byś zobaczył na żywo jak świeci projek z bananem ;) to przy wszystkich jego zaletach byś nie zwracał na banana uwagi... ;)

Sądzę że jak byś zobaczył na żywo jak świeci projek z bananem ;) to przy wszystkich jego zaletach byś nie zwracał na banana uwagi... ;)

A co to jest projektor z bananem?

Właśnie obejrzałem sobie film "Whiplash". Nie jest tak ciemno jak mi się zdawało. Po prostu jak wyłączę EKO to jest po prostu dużo jaśniej i wygląda lepiej. Jak znowu włączam EKO to przes pierwsze pół minuty wydaje mi się że jest za ciemno a potem wzrok się przyzwyczaja i odbieram to już jako normalne. Potrzebuje chyba ściemniacz do pokoju żeby dostosować sobie jasność oświetlenia do oglądania. Nie lubię oglądać po ciemku.

A tak poza tym to wie ktoś może jak ustawić gammę na tym projektorze? Przeszukałem wzdłuż i wszerz całe menu i nie znalazłem.

Co myślicie o ekranach malowanych? Czy farba akrylowa będzie się łuszczyła przy zwijaniu? Pomyślałem że można by mieszając różne kolory otrzymać odpowiedni kolor a dodając srebrną farbę podwyższyć gain ekranu. Srebrną farbę już znalazłem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.