Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC do Beyerdynamic DT 880 32OHM

Łukasz Cichoń

Rekomendowane odpowiedzi

ześć

Wczoraj po długich i ogromnych dylematach stałem się szczęśliwym posiadaczem słuchawek DT 880 32 OHM.

Wybrałem je w starciu z Akg k550 / Sennheiser'ami 598 itp, lecz mniejsza z tym.

Słuchawki aktualnie grają z PC z Xonarem DX / Macbokiem pro 2015 / Telefonem Xiaomi Mi5.

Niestety z moją kartą jest coś nie tak ( chyba że to normalne ). Powyżej 50% głośności ustawionej na pc karta ma ogromne przestery, wcześniej słuchałem wszystkiego na głośnikach Edifier R2600 i na pc głośność miałem na 50%, a resztę podbijałem na głośnikach. Więcej nie potrzebowałem bo i tak grały dość donośnie. Na słuchawkach niestety głośność 50% nie jest zadowalająca a powyżej tego niestety nie da się niczego słuchać.

Tak więc stoję przed zakupem jakiegoś Dac'a . Stricte karty do PC raczej nie ma co kupować ? Chyba lepiej wziąć coś zewnętrznego co również podepnę do Mac'a ? No chyba że w moim budżecie lepiej zagra laptop aniżeli podpięty do niego dac.

Mój budżet to 300 - 400 zł ( 400 zł raczej definitywnie nie przekraczalne ) W gre wchodzą sprzęty nowe jak i używane.

Co do wyboru słuchawek - bardzo schrzaniłem jeżeli nie wziąłem wersji 250 OHM? Raczej nie mam już możliwości zamiany ich na ten model ; (

Jeżeli chodzi o brzmienie aktualnie połączenie te słuchawki + mac mi odpowiada, ewentualnie mogłoby być minimalnie więcej basu ale na prawdę troszeczkę. Nie chcę raczej 'zamulić' tego brzmienia.

@ Aliexpress itp oczywiście wchodzi w gre ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/130386-jaki-dac-do-beyerdynamic-dt-880-32ohm/

Czy taki dac zewnętrzny za + - 400 zł, będzie gorszy od DAC'a którego wrzuciłbym bezpośrednio do Pc? I czy ten zewnętrzny zagra sporo lepiej niż standardowe wyjście macbooka pro 2015?

Spróbuj poszukać w dobrej cenie SMSL M6, będziesz miał zwykły dac plus wzmacniacz słuchawkowy i DT dobrze zagra. Też mam DT 880 tylko 250 Ohm. Ja standardowo słucham na Audiotraku Dr. Dac 3 z OPAMP Muses 02 ,tylko on trochę droższy jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.