Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Castle Knight 2

zaworotko

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem na ile rozdzielcze i szczegolowe brzmienie lubisz.

Jaka kwota po sprzedaniu kolumn bedziesz dysponowal?

Kupiłem nowe i wciąż mogę je oddać. Niestety chyba sam jeszcze do końca nie wiem co lubię, mam małe doświadczenie w audio na przyzwoitym poziomie. Porównując je ze słuchawkami słyszę jednak, że pod pewnymi względami może być lepiej. Zwykle wygląda to tak, że słuchając na AKG pewne szczegóły nagrań są dla mnie czytelne jak na dłoni, po prostu nie da się ich nie usłyszeć. Słuchając tych samych kawałków na Castlach też słyszę te szczegóły, ale chyba tylko dlatego, że wiem już gdzie się ich spodziewać. W kolejności słuchania Castle -> AKG jest zaskoczenie, w odwrotnej nie ma.

Moim zdaniem Yamaha ma troche bulowaty bas, ktory tym kolumnom moze tylko zaszkodzic.

Rotel, Audiolab jak najbardziej.

Jak by zacząć słuchać w tej kolejności co napisałem to Yamahy nie musiałoby się już kupować :-)

Ale każdy ma swoje upodobania więc kto wie.

Kupiłem nowe i wciąż mogę je oddać. Niestety chyba sam jeszcze do końca nie wiem co lubię, mam małe doświadczenie w audio na przyzwoitym poziomie. Porównując je ze słuchawkami słyszę jednak, że pod pewnymi względami może być lepiej. Zwykle wygląda to tak, że słuchając na AKG pewne szczegóły nagrań są dla mnie czytelne jak na dłoni, po prostu nie da się ich nie usłyszeć. Słuchając tych samych kawałków na Castlach też słyszę te szczegóły, ale chyba tylko dlatego, że wiem już gdzie się ich spodziewać. W kolejności słuchania Castle -> AKG jest zaskoczenie, w odwrotnej nie ma.

Nowe trzeba wygrzewać przynajmniej kilkadziesiąt godzin kolumny i dopiero wtedy zobaczyć jak grają naprawdę. Natomiast dobre słuchawki zawsze będą trochę do przodu ze szczegółami w stosunku do tradycyjnych kolumn.

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

Przecież chłopy tu Yamaha jak znalazł dla autora

To się dopiero może okazać po odsłuchu :-)

Jak by zacząć słuchać w tej kolejności co napisałem to Yamahy nie musiałoby się już kupować :-)

Ale każdy ma swoje upodobania więc kto wie.

Nowe trzeba wygrzewać przynajmniej kilkadziesiąt godzin kolumny i dopiero wtedy zobaczyć jak grają naprawdę. Natomiast dobre słuchawki zawsze będą trochę do przodu ze szczegółami w stosunku do tradycyjnych kolumn.

Jeśli tak, to może szukam dziury w całym.

Wygrzewają się już z 5 dni, ale kupiłem je w małej promocji, moim zdaniem powystawowe.

Co nie oznacza ze sa wygrzane,druga sprawa jak stały kilka miesięcy to tez muszą dojsc do siebie

Łokmen Saba

Jeśli tak, to może szukam dziury w całym.

Trochę tak ale zawsze można spróbować z lepszym (innym) wzmacniaczem, jednak detaliczności do słuchawek bym nie porównywał, bo skończy się na monitorach bliskiego pola :-)

Te AKG na welurach są mocno przestrzenne akurat.

Idz gdzies do salonu i posluchaj B&W, Monitor Audio, Acoustic Energy, te kolumny powinne zagrac szczegolowo i z dobra rozdzielczoscia.

Idz gdzies do salonu i posluchaj B&W, Monitor Audio, Acoustic Energy, te kolumny powinne zagrac szczegolowo i z dobra rozdzielczoscia.

W sumie w podobnej cenie są Monitor Audio BX2.

Dobra Panowie, Castle zostają. Ich barwa i muzykalność coraz bardziej mnie ujmują. Czyli zaczynam polować na odpowiedni wzmacniacz.

Chyba będę też chciał inne podstawki do nich. Te co mam teraz są za niskie niestety. Myślicie, że warto zainwestować coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A może jakieś namiary na dobrego kowala w Warszawie?

Czy któraś z tych osób, które polecają audiolaba do tych kolumn, słuchał tego zestawienia ?

Też jestem ciekaw.

Mozesz rowniez pomyslec nad zamiana tych kolumn na jakies inne. Mysle, ze chetny zawsze sie znajdzie, bo do pewnego repertuaru beda nadawaly sie swietnie. Sam napisales w czm te kolumny sprawdzaja sie najlepiej.

A Ty jakiej muzyki sluchasz?

Często mi się zmienia gust. Teraz na tych Castlach w kółko słucham Abby.

Ukryta Zawartość

Warto, ale musisz dość dokładnie policzyć wysokość, żeby uzyskać optymalne położenie

wysokotonówek dla swojej pozycji słuchania; nawet miarką co do cm ;-)

Nieźle sprawdzały się u kumpla marmurowe, ale strach przy przewrotce i jednak cena, ciężar...

trzeba z nimi ostrożnie.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Dobra Panowie, Castle zostają. Ich barwa i muzykalność coraz bardziej mnie ujmują. Czyli zaczynam polować na odpowiedni wzmacniacz.

Chyba będę też chciał inne podstawki do nich. Te co mam teraz są za niskie niestety. Myślicie, że warto zainwestować coś takiego:

Ukryta Zawartość

A może jakieś namiary na dobrego kowala w Warszawie?

Też jestem ciekaw.

Często mi się zmienia gust. Teraz na tych Castlach w kółko słucham Abby.

Nie doczytałem ale czy cena jest za sztukę?Castle polecają firmowe podstawki,perfekcyjnie wykonane ale drogie!

Ukryta Zawartość

De gustibus non est disputandum

Dużo firm poleca swoje stojaki bo pasują wizualnie. Ale często kosztują za parę tyle co jedną sztuka kolumny. A technologi w tym żadnej. Więc trzeba mieć to na uwadze przy zakupie kolumn podstawowych.

Pozdrawiam

Może coś nie w Warszawie i nie mam pojęcia o guście, ale jest do wyboru coś tańszego

w Siedlcach, to nie Wołosate ;-)

Ukryta Zawartość

kolory do wyboru. Albo inne:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Może coś nie w Warszawie i nie mam pojęcia o guście, ale jest do wyboru coś tańszego

w Siedlcach, to nie Wołosate ;-)

Ukryta Zawartość

kolory do wyboru. Albo inne:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziękuję, stojaki mam już zamówione. Będą szyte pod moje kolumny (Castle są dość głębokie). Oprócz tego czaje się na wzmacniacz CA, ale skurczybyki z allegro nie chcą zejść z ceny. Po głowie chodzi mi jeszcze wymiana kabli głośnikowych (obecnie melodika MDC2250).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po to żeby wywalić kasę? Raczej dołóż do dobrego wzmacniacza

Pamiętam, że jak wymieniłem zwykłe miedziaki na te melodiki to była to bardzo duża zmiana w dźwięku. Może wymiana melodiki na lepsze kable da podobny efekt? A może nie, może faktycznie nie warto wydawać.

Polecę Ci co pisałem wyżej.Rotel ra 12 ma Dac ale bez wejścia USB ale za to gra po bluetooth bardzo dobrze.

Miałem go i polecam go,poszedł ma alle za 2k ostatnio.

Teraz wisi jeden I jak zejdzie koleś z ceny,to się zastanów na nim.

Pierdziawki CA niskich lotów daruj sobie

Łokmen Saba

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.