Skocz do zawartości
IGNORED

Co wybrać: Denon AVR-X4300H czy Yamaha RX-A3060

dominikm

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat. Jestem przed wymianą mojego starego Denona AVR-3808 na coś nowszego. Zastanawiam się czy zostać przy marce Denon (AVR-X4300H) czy zaryzykować Yamahę RX-A3060. Sprzęt graz zestawem głośników 7.1 od Monitor Audio seria silver. I generalnie jestem zadowolony z brzmienia. Ale może Yamaha zagra lepiej, inaczej - podpowiedzcie jak?. System w 95% pracuje z filmami, reszta to koncerty

Zaraz branża się odezwie,i zapropnuje to co zwykle czyli Onkyo900.Masz problem jak chcesz nowszego Denona to dostaniesz więcej funkcji dla dzieciaków,za to muzyka się nie poprawi,yamaha to drogi amplituner czy wart tych pieniędzy zdecydowanie nie.Konkretnie ile chcesz wydać,może trzeba poszukać czegoś zupełnie innego,nie te marketowe zabawki.

Zaraz branża się odezwie,i zapropnuje to co zwykle czyli Onkyo900.Masz problem jak chcesz nowszego Denona to dostaniesz więcej funkcji dla dzieciaków,za to muzyka się nie poprawi,yamaha to drogi amplituner czy wart tych pieniędzy zdecydowanie nie.Konkretnie ile chcesz wydać,może trzeba poszukać czegoś zupełnie innego,nie te marketowe zabawki.

A to źle?

Generalnie z tych dwóch polecam denona.

To amplituner kina domowego muzyki nie ma poprawiać tylko odbiór kina.

A tu w porównaniu do 3808 może być lepiej.

Jak sam autor powiedział 95 procent to filmy.

Faktycznie jak już chcesz coś nowego spróbować to onkyo rz900 nie wiem czy kinomaniak ma jakieś obiekcje do niego? Albo rz1100.

Yamaha raczej nie warta tej kasy.

Pozdrawiam i zapraszam na odsluch

Do wydania mam 7000 - 9000 zł. Słuchałem kiedyś Onkyo z Monitor Audio i to zdecydowanie nie mój klimat. Choć markę bardzo cenię. Miałem przez wiele lat pamiętny model 939.

Ja już w poniedziałek przetestuję Denona AVR-X4300. Chcę posłuchać jak brzmi Auro3D.

Aktualnie mam Pioneera SC-LX59 zaktualizowanego do DTS:X

Jeżeli Denon się sprawdzi to pozostanie u mnie a Pioneer powędruje do syna.

kilka lat temu tez miałem denona 3808 (w sumie nadal mam jako zapasowy )

sadze ze to bardzo dobry amplituner,uzywalem go około 3-4 lat i byłem zadowolony.

byl dobry tak do muzyki jak i do kd.

odstawiłem go po zakupie arcama avr 500 którego wymieniłem na avr 600 w późniejszym czasie.

jeżeli chcesz nowy amplituner z atomosem i innymi bajerami to na pewno w kwocie o której piszesz dobrego arcama nie kupisz.serie zaczynające się z 3 i 4 omijal bym bo nie sa warte swoich pieniędzy

jeżeli chcesz kupic używany amplituner bez atomosa itp. to mogę ci polecić avr500 lub 600

500tka nie ma preout na koncowke oraz nie ma lacza do internetu dlatego zmieniłem na 600tke która to już posiada.

oba te modele mogę ci polecić jeżeli zależy ci na dobrym dzwieku w muzyce i kd.ja po tej zmianie zatrzymałem się i już nie eksperymentuje bo znalazlem to czego szukałem.

tak wygląda moje doświadczenie jako użytkownika denona 3808.

ps.zgadzam się z kinomaniakiem...

Testy ,to jest śmieszne,jak jest to kryterium kupna amplitunera,tak na marginesie,czy czytał ktoś z kolegów testy sponsorowane przez producenta,gdzie pisali żle o danym sprzęcie.tylko same zalety pochwały,a co mają napisać,jest to zakłamanie,i trzeba być mało inteligentnym aby na nich polegać.

Co do Denona to sam miałem i bardzo mi się podobał,praktycznie idealny sprzęt Denon AVR-4810,coś mnie zacmiło i go sprzedałem w 2012 roku,i żaden,ale to żaden Denon już tak nie grał,a te nowe 4000,4100,4200 to normalnie jak tego słuchałem to śmiech na sali,zresztą podobnie Sr 6009,6010 to podobna półka .Miernoty nad miernotami.

To ładnie Cie zaćmiło na tyle lat....

Nie wpadłeś na to żeby sobie znowu kupić avr-4810?

kupił bym go tylko nie ma,a jak się pojawią to nie kompletne,i nie od 1właściciela,a to może być mina.

Pierwszy własciciel tak przynajmniej ja miałem wszystko do nie go papiery,karton,fakturę,nikt kto wydał kilkanascie tyś nie wyrzuca potem papierów,kartonu,instrukcji,i wszystkiego co było w komplecie,lecz to trzyma.Jak ktoś ma na forum pełen komplet to z chęcią kupię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.