Skocz do zawartości
IGNORED

Elac CL 92 Jet czym napędzić?

Krzysztof Wojdyła

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie pomocy. Kupiłem fajne kolumny Elac CL 92 Jet i o ile podoba mi się jak to to gra o tyle mam zastrzeżenia do syczących wokali. spółgłoski s, c itp. są czasami nie do wytrzymania. Obecnie napędza to leciwy NAD 3020 i CD NAD 502 oraz gramofon Technics 1210. Czy zmiana klocka pomoże? Kable głośnikowe przyzwoite bo Kimber Cable interconeccty też Kinber oraz Melodika.

Panowie pomocy. Kupiłem fajne kolumny Elac CL 92 Jet i o ile podoba mi się jak to to gra o tyle mam zastrzeżenia do syczących wokali. spółgłoski s, c itp. są czasami nie do wytrzymania. Obecnie napędza to leciwy NAD 3020 i CD NAD 502 oraz gramofon Technics 1210. Czy zmiana klocka pomoże? Kable głośnikowe przyzwoite bo Kimber Cable interconeccty też Kinber oraz Melodika.

Starsze Nadziki i także te współczesne nie miały problemu z sybilantami.Może to Elaki syczą?

De gustibus non est disputandum

Przepraszam za długą nieobecność. Wcześniej grały Monitor Audio MR2 też występowały sybilanty jednak trudno porównać czy mniej czy więcej, bo i wiele w pokoju się zmieniło. Elac kupione od Audiofila grane na sprzęcie za kilkadziesiąt tysi , więc chyba nie są uszkodzone. Może wzmacniacz w torze audio niedomaga ze względu na wiek?

Dobra OK to będzie problem wadliwego wzmacniacza gdyż prawy kanał sieje strasznie. Zamieniłem dziś kolumny miejscami i jak wcześniej prawy kanał dalej sieje, więc kolumny raczej dobre są uffff. Potem zamieniłem kanały prawy na lewy i cały syf przeszedł na lewy kanał. Tak że wymiana elektroniki jak najszybciej mnie czeka. Jest na allegro fajny zestaw z NAD 320 i CD 512 do tego tuner radiowy i magnetofon czy warto? A może polecicie coś do 1500zł (sam wzmacniacz)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.