Skocz do zawartości
IGNORED

Dali helion 400 mk1 + anthem integrated 2 - jakie kable ?

darek89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Panowie jak w temacie potrzebuje kabel do heliconów 400 mk1 i anthem integrated 2. Moje dotychczasowe kable jak sie okazlo nie sa miedziane nawet tylko miedziowane lub ch... wie co. Zaczęłam je drapać nożem a one pieknie zaczęły się srebrzyc. Jego przekrój to 2.5mm2. Chce je wymienic na prawdziwe kable poniewaz na tych nie czuję że dźwięk zyje. Jest nijaki. Dopiero gdy dam galke ponad gdzine 13 zaczyna byc lepiej.

A wiec tak:

Moc wzmacniacza 2x140w 4Ohm

Kolumny od 50 do 300 w wedlug broszurki

Długość kabli to 1.5 metra na strone.

Moje Pytanie do Was to jaka grubość byscie zastosowali? Jakiej firmy ?

Osobiscie myślałem o chord clearwea, mój budżet to maks 200zł. Raczej nie bede stosował żadnych zakończeń.

Dziekuje Wam z gory.

Twój system ma raczej ciepły charakter brzmienia więc kable wypadało by jakieś jaśniejsze kupić, proponuję jakieś posrebrzane qed np signature revelation

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

z chorda znam bardzo dobrze odyssey, który jest droższy, clearway nie słyszałem. Odyssey jest polecanym kablem nawet do drogich systemów, gra dość neutralnie więc u Ciebie raczej się sprawdzi. Ogólnie na kable powinno się przeznaczyć 10% wartości sprzętu więc może warto pomyśleć o czymś z wyższej półki?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.