Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo 800-1300 House,Electro House,Minimal,Rap 13m2

Sinduis

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry, ze ceny angielskie:

m1/r1 50£

standy 25£

sub 100£

kabel do suba 10£

-----

Suma 185£

Mysle, ze za taka kase znajdziesz jakies fajne dwodrozne podlogowki, ktore spelnia Twoje oczekiwania. Eltax Liberty 5+ mimo wszystko odradzam - masz wiecej kasy to kup cos lepszego. A bez zwrotnicy ajtywnej ciezko bedzie suba zgrac z monitorami.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Nie bede nic konkretnego polecal bo za malo kolumn odsluchalem. Z moich kolumn to fajnie rap brzmial na Mission 702e (spory i dynamiczny bas, normalny srodek i ostra gora) ale ja nie slucham rapu.

Odsluchaj M1 z twojej miejscowości i daj znać co uslyszaleś.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

A bez zwrotnicy ajtywnej ciezko bedzie suba zgrac z monitorami.

Niekoniecznie. Da się mechanicznie. W subie potrzebna jest płynna regulacja fazy. Jak już ustawisz fazę żeby się zgrywał, to suba odcinasz tam gdzie kończą się monitory. Jeśli masz monitory które schodzą do 40Hz, to rzeczywiście może być kłopot, ale można próbować przerobić BR na closed (zatkać BR, ewentualnie powalczyć z objętością).

Postaram się jutro podjechać odsłuchać te m1.Lecz niestety nie mam za dużego porównania z czymkolwiek lecz chociaż będę wiedział jak kto gra. Poniewaz szukam na forach jeszcze i często właśnie są polecane te tannoy. Ale ciężko tez znaleźć osobę z takim gustem

Procentowo jak bym miał uwzględnić co będzie słuchanie to tak

Rap 40%

"Klubowa" 40%

Radiówki 10%

Filmy 10%

Słucham tego samego, testowałem kolumny firmy tannoy fajnie grają, świetna scena no ale czegoś mi brakowało w elektronice żebym je kupił. Może gdybym więcej czasu poświęcił na testy mógłbym coś więcej napisać.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Mam Klipsha, fajnie to gra ale za dużo wysokich tonów i średnicy trochę mało.

Może masz gdzieś blisko odsłuchać magnat 753?

Polecano mi te kolumny, a nie mam gdzie ich posłuchać, trochę byś doskladal i na rabatach w dobrej cenie można je dostać.

O to świetnie! ;-) czekam na Twoją opinię o tych paczkach.

Zależy do jakiej kwoty ten wzmacniacz ma być?

Postaram się jutro podjechać odsłuchać te m1.

Wez swoje ubione nagrania i zwroc uwage na bas, zwlaszcza ten niski. Srodek i gora w m1 jest bez zarzutu.

13m (3x4m) to nie taka mała klitka żeby nie można było wstawić większych monitorów lub małych dwudrożnych podłogówek. Rap i wooferek 13cm ? Jeśli to jakiś nowy typ rapu bez basu, to jak najbardziej się to sprawdzi :)

Większe znaczenie od wielkości kolumn ma akustyka pomieszczenia. Zamiast Tannoy R1/ M1 (możesz sobie od razu je odpuścić) dobrym wyborem będą M2, jeszcze lepszym M2.5 lub M3.

Tannoy R1 do takiej muzyki? Czyms wogole rozni sie R1 od M1?

Różni się, i to znacząco: fornirem, ceną, a co najważniejsze, charakterystyką tonalną- wypchnięta średnica, osłabione wysokie tony.

Absolutnie nie dla autora tematu, nie do jego muzyki!

Nie przesadzaj, szczątkowy basik występuje, tylko w R1 obniżono soprany- nie mocno, lecz odczuwalnie, "dociążając" brzmienie. Mimo wszystko, to i naturalna okleina to za mało, by kolumny te były ponad 2x droższe od M1 (w latach, gdy je sprzedawali).

Niestety nie dałem rady ich odsłuchać.

Poleci ktoś coś konkretnego co mam kupić . Ponieważ pada bardzo dużo propozycji i już w sumie sam nie wiem czego mam szukać ....

Czy Tannoy m2/m2,5/m3 + NAD 350 /355/356 będzie dobrym zestawem dla mnie abym sie troche zapoznał z tym co i jak no i żeby troche pograło.

I czy do tej muzyki to będzie ok sprzęt?

Dodam że źródło to laptop i w przyszłości jakieś CD

Patrzac na przebieg dyskusji kup Tannoy m3 i NAD, zapomnij o CD a zamiast niego DAC. Dzwiek powinien byc w miare uniwersalny. Posluchasz kilka miesiecy i jak cos bedzie Cie wkur... to pomyslisz o zamianie. Idealu pewnie i tak nie trafisz.

Bedzie ciezko Ci znalezc, wiec jak w okolicy pojawi sie cos, co Cie zainteresuje, a bedziesz mogl podjechac i posluchac to najpierw zapytaj, bedziesz wiedzal na co zwrocic uwage.

Ps. Osobiscie nigdy na m3, rapu slucham bardzo zadko. Ake jak chcialem zmienic swoje Mission 702e duzo mi o m3 pisano. Sadzac po opisach chyba lepiej do rapu podeszlyby mi Mission.

Nie chce nic polecac, ale jak pojawia sie jakies Mission w okolicy to jedz poslucgac. Jest kilka nieduzych podlogowych modeli, ktore zmieszcza sie w Twoim budzecie. Monitorkow tez sporo, tylko bedziesz musial doliczyc podstawki.

W mojej okolicy jest c320bee, gość pisze, że idealny stan, za 650zl.

Rzuć okiem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To nie sklep - znajdziesz cos w oklicy co Cie zainteresuje to pytaj.

Ps. Ja o 702e pisalem, ale za maly jestem zeby polecac. Potraktuj je co najwyzej jako warte odsluchu.

Do aktywnego suba każdy wzmacniacz da radę, nie ma znaczenia. Tylko potrzebujesz w subie wejść wysokopoziomowych (tak, żebyś wziął sygnał z zacisków głośników). Jeśli sub takiego nie ma to możesz na szybko stworzyć z 4 rezystorów. Jakbyś potrzebował to pisz, jakiś schemat się znajdzie.

Ale ja bym na twoim miejscu złożył stereo, posłuchał trochę żeby się oswoić a później dorzucał suba.

Szukam właśnie stereo lecz póki co patrze na m3 i te 702 . Jak bym mógł prosić jeszcze jakieś modele warte odsłuchania kupienia to poproszę bo dlatego tu pisałem bo się nie znam na tym ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.