Skocz do zawartości
IGNORED

Co teraz?Ktoś podpowie czy coś zmieniać?

Rafał35

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panowie,zanim pojadę do jakiegoś salonu na rozeznanie postanowiłem napisać na forum.Może ktoś podpowie coś mądrego lub mnie nakieruje bo od złożenia kina jakiś czas temu teraz zaczyna się dla mnie ciemna magia z tymi procesorami,końcówkami dacami przedwzmaczniaczami itp.Posiadam system 7.1.2 do kina i muzyki, słucham praktycznie tylko mp3 z pendrive i oglądam filmy blu ray i mecze w nc+.Nie mam jakiś wymagań strasznych i ogólnie to jestem zadowolony z tego co mam.Jednak zastanawiam się,czy jeśli dokupiłbym jakiś klocek w tym roku,następny w przyszłym to usłyszałbym lub zauważyłbym różnicę moim nie audiofilskim uchem,które oprócz tanich amplitunerów yamahy i onkyo nie miało do czynienia z niczym innym.Wiem ,że sporo osób twierdzi ,że do słuchania w stereo amplituner jest słaby.Póki nie pojadę na odsłuch to muszę wierzyć innym bardziej doświadczonym osobom.Panowie posiadam:

-onkyo RZ800

-kolumny Monitor Audio silver 10

-silver 1,2 i center

-atmosowe onkyo SKH 410

-blu ray panasonic DMB BDT460

-sony HW40

-ekran white flex hd 100"

Co do obrazu to raczej mam sprawę jasną o czym mogę już sobie powoli myśleć:nowy odtwarzacz OPPO ,projek 4k i nie wiem czy ten ekran od kraftmana za 2 tysi+ da radę z 4k wyświetleniem ale chciałem spytać

o dżwięk bo tutaj to przyznam już pojęcia nie mam i nie chciałbym, by jakiś sprzedawca wcisnął mi jakiś wzmacniacz za 6 tysi. i żebym póżniej żałował wydanych złotówek.Tak myślę czy jest jakiś sprzęt ,po którym słyszał bym

różnicę wyrażną na plus w filmach i muzyce mp3?W ramach rozsądku cenowo oczywiście(do 7tysi za jeden element) i w grę wchodzi też sprzęt używany oczywiście.Nakieruje mnie ktoś na co powinienem zwrócić uwagę teraz?Czy to nie jest przypadkiem szukanie czegoś na siłę i bez sensu?

Jasne możesz spokojnie dokupić wzmacniacz,reszta toru jest ok.coś ci wkleję za chwilę.Jaki masz subwoofer.

Posłuchaj tego,bo nie wiem jak gra,ale ma i daca,i main-in

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jasne możesz spokojnie dokupić wzmacniacz,reszta toru jest ok.coś ci wkleję za chwilę.Jaki masz subwoofer.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Możesz tez kupić dowolny wzmacniacz ,i przełącznik ,lub dzielnik wtedy np takie coś.

Ukryta Zawartość

Jak nie boisz się używek to taki Sansui wymiata prawie wszystko do 10 tyś,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam panowie,zanim pojadę do jakiegoś salonu na rozeznanie postanowiłem napisać na forum.Może ktoś podpowie coś mądrego lub mnie nakieruje bo od złożenia kina jakiś czas temu teraz zaczyna się dla mnie ciemna magia z tymi procesorami,końcówkami dacami przedwzmaczniaczami itp.Posiadam system 7.1.2 do kina i muzyki, słucham praktycznie tylko mp3 z pendrive i oglądam filmy blu ray i mecze w nc+.Nie mam jakiś wymagań strasznych i ogólnie to jestem zadowolony z tego co mam.Jednak zastanawiam się,czy jeśli dokupiłbym jakiś klocek w tym roku,następny w przyszłym to usłyszałbym lub zauważyłbym różnicę moim nie audiofilskim uchem,które oprócz tanich amplitunerów yamahy i onkyo nie miało do czynienia z niczym innym.Wiem ,że sporo osób twierdzi ,że do słuchania w stereo amplituner jest słaby.Póki nie pojadę na odsłuch to muszę wierzyć innym bardziej doświadczonym osobom.Panowie posiadam:

-onkyo RZ800

-kolumny Monitor Audio silver 10

-silver 1,2 i center

-atmosowe onkyo SKH 410

-blu ray panasonic DMB BDT460

-sony HW40

-ekran white flex hd 100"

Co do obrazu to raczej mam sprawę jasną o czym mogę już sobie powoli myśleć:nowy odtwarzacz OPPO ,projek 4k i nie wiem czy ten ekran od kraftmana za 2 tysi+ da radę z 4k wyświetleniem ale chciałem spytać

o dżwięk bo tutaj to przyznam już pojęcia nie mam i nie chciałbym, by jakiś sprzedawca wcisnął mi jakiś wzmacniacz za 6 tysi. i żebym póżniej żałował wydanych złotówek.Tak myślę czy jest jakiś sprzęt ,po którym słyszał bym

różnicę wyrażną na plus w filmach i muzyce mp3?W ramach rozsądku cenowo oczywiście(do 7tysi za jeden element) i w grę wchodzi też sprzęt używany oczywiście.Nakieruje mnie ktoś na co powinienem zwrócić uwagę teraz?Czy to nie jest przypadkiem szukanie czegoś na siłę i bez sensu?

Rafal35 wzmacniacz do MA moge polecic Ci z reka na sercu Denona cos z serii 2xxx U mnie 2020 tak pieknie napedza serie platinum, ze dalem sobie spokoj z szukaniem czegos innego. Musialbym wydac cos z 20k zeby go porzadnie przebic.

Ekran z tych znanych dobrych na polskim rynku to Adeo, Kauber lub MS reszta przy takim projku jak masz to wywalanie kasy w bloto.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Rafal35 wzmacniacz do MA moge polecic Ci z reka na sercu Denona cos z serii 2xxx U mnie 2020 tak pieknie napedza serie platinum, ze dalem sobie spokoj z szukaniem czegos innego. Musialbym wydac cos z 20k zeby go porzadnie przebic.

Ekran z tych znanych dobrych na polskim rynku to Adeo, Kauber lub MS reszta przy takim projku jak masz to wywalanie kasy w bloto.

To kolega chyba nie za wiele słuchał wzmacniaczy.

Kwestia czy autor tematu chce sprzęt nowy,czy może używany,czy chce szukać tylko wśród najbardziej rozchwytywanych sprzętów przez amatorów,czy zaryzykuje coś zupełnie innego,ale takiego że wyskoczy z butów.

Żeby nie było 2020 to solidny piec i ważne za ile się go wytarga,jak poniżej 7 tyś to wart uwagi,jak więcej to można cos innego wyrwać.

Tak myślę czy jest jakiś sprzęt ,po którym słyszał bym

różnicę wyrażną na plus w filmach i muzyce mp3

dam Ci bardzo, bardzo dobrą radę , daj sobie spokój z tymi mp-3-kami a "dostrzeżesz" różnicę w dzwięku bez tracenia kasy na wzmak czy co tam chcesz kupić.

Najpierw zmień to a gdy nadal będzies czół niedosyt w stereo dokupisz coś tam.

A co Ci w filmach nie pasuje.

Może brak suba bo nie podałeś go w spisie.

Może tu jest pies pogrzebany bo byłeś/jesteś z tych co to starczy im bas z kolumn.

Wielkie dzięki za to ,że teraz przynajmniej będę wiedział co przeglądać w sklepach lub wśród używek. Dariusz964 widzę ,że do Ciebie można walić z pytaniami o wzmacniacze:-)Jeśli kupiłbym jakiś wzmacniacz to przy oglądaniu filmów z blu ray też będzie napędzał kolumny czy tylko w stereo podczas słuchania muzy poprawi mi dżwięk?Bo w moim chorym umyśle wymyśliłem sobie ,że może coś dokupię by lepiej grało w stereo i w kinie jednocześnie ale nie wiem kompletnie czy takie coś jestem w stanie kupić i podłączyć u mnie:-)Zapomniałem napisać ,sub to RelT9I. Adek to musiałbym kilkadziesiąt płyt nagrać w audio jeśli chciałbym porzucić mp3:-) A wy nie słuchacie wogóle mp3 chłopaki?Wiem ,że są te pliki flac ale ni chusteczki nie mam pojęcia gdzie to można nabyć.P

Zmień na RZ 900 , jeden klocek i pełna frajda . Chyba , że lubisz dodatkowe kable i klocki w systemie . I flaki na "ruszt" :)

Pamiętaj jeszcze o tym , że grają głośniki i akustyka . Może tutaj poszukaj przyczyn niedosytu .

Nic nie zmieniaj do kina masz fajny zestaw,i dobre kolumny,i subik wyborny,jak brak ci mocy to wmacniacz z main-in .Zwiększy ci się wydajnośc,jak tego nie potrzeba ci to kup dowolny dobry wzmacniacz ,fajne sa tez lampowe,problem z kolumnami rozwiążesz odpowiednim przełącznikiem ,tak abyś decydował czy gra kino.Amplituner,czy sam wzmacniacz z odtwarzaczem.

NIE słuchaj mp3

FLAC to standart.

Ja bym nie zmieniał na rz900. O ile to faktycznie lepszy klocek to wydane fundusze nie są wspolmierne do osiągniętego rezultatu.

Po prostu zainwestował bym w zewnętrzny wzmak.

Do silver 10 świetny jest Denon 2020 ewentualnie nowy 2500ne.

Lub lepiej lampa Dynamiczna na kt88 no cayin a55tp.

Zostawisz kino a znacząco poprawia dynamikę w muzyce.

I jak mówił kolega staraj się słuchać raczej flacow. Silvery potrafią być wybredne jeśli chodzi o wysokie tony i jakość nagrań.

W obecnym systemie nie znalazłem także pozycji subwoofera. A to podstawa dobrego kina. Więc od niego zaczął bym modyfikacje. A pozniej wzmak jako końcówka.mocu na fronty.

Pozdrawiam i zapraszam na odsluch.

Ludzie co wy ślepi jesteście,przecież kolega napisał

Zapomniałem napisać ,sub to RelT9I

Zobacz tak wygląda fajny przełącznik ja takiego używam.,mimo wzmacniacza z Main-in.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli kupiłbym jakiś wzmacniacz to przy oglądaniu filmów z blu ray też będzie napędzał kolumny czy tylko w stereo podczas słuchania muzy poprawi mi dżwięk?Bo w moim chorym umyśle wymyśliłem sobie ,że może coś dokupię by lepiej grało w stereo i w kinie jednocześnie ale nie wiem kompletnie czy takie coś jestem w stanie kupić i podłączyć u mnie:-)

da radę podłączyć, Twój amplituner ma wyjścia PRE-OUT więc do PRE-OUT L i R podłączasz wzmacniacz do jego wejść MAIN-IN , do wzmaka albo optykiem albo stereo chinchami łączysz odtwarzacz a hdmi z amplitunerem. Gdy chcesz słuchać tylko muzyki stereo włączasz tylko wzmak i wybierasz zródło czy to po optyku czy analogu i słuchasz, najdzie Cię kino to wciskasz we wzmaku Power Amp Direct lub coś podobnego i wzmak robi jako końcówka mocy z regulowaną głośnością przez amplituner. i Wszystko.

Adek to musiałbym kilkadziesiąt płyt nagrać w audio jeśli chciałbym porzucić mp3:-)

wolałbym nagrać , a z czego Ty to chcesz nagrywać, masz jakieś oryginały i nagrywasz w mp-3, ściągasz skądś czy jak, słucham mp-3-ek tylko wtedy gdy nie mogę dostać jakiejś pozycji to wtedy ściagam mp-3 ale i te są weryfikowane bo czasami są bardzo kiepskiej jakości. Nigdzie tego nie nabędziesz, musiałbyś ściagać z neta. Dorwij jakąś ulubioną płytę we flac-u i przekonaj się czy to w jakości tkwi problem. Albo po prostu kup w sklepie jakiś oryginał jeśli możesz i masz możliwość. Najprościej. Nie masz żadnej płyty audio. Nie wierzę.

Zobacz tak wygląda fajny przełącznik ja takiego używam.,mimo wzmacniacza z Main-in.

a dlaczego on a nie to połączenie z PRE-OUT. Jakaś różnica.

Ponieważ nie ma sensu aby dwa urządzenia grały mi w kinie,amplituner jest mocny na tyle że nie potrzebuję jeszcze wzmacniacza,mam dwa wzmacniacze,i to bardziej między nimi stosuje dzielnik,dodatkowo mój wzmacniacz z main-in jak gra jako końcówka,a potem jako zwykłe stereo musi mieć wciśnięty przycisk direct amp,a jak gra sam to tylko w trybie pure direct.nie specjalnie mi to odpowiada bo wiadomo nie ma wtedy żadnej regulacji.

Hmm no to znaczy ,że muszę pożyczyć jakąś płytę orginalną albo kupić :-) Adek da radę jakoś przerobić mp3 na flaca czy skąd ty bierzesz te pliki flack?Bo ja nie mam ani jednego do tej pory ani nawet nie słyszałem omg.Mp3 ściągałem kiedyś bo teraz mam prawie wszystkie które mnie interesują aczkolwiek pojechałem kiedys z płytą nagraną w audio tych mp3 kilka godzin wcześniej na odsłuch i facet powiedział tylko że:jakość tragedia podczas słuchania:-)Generalnie to muszę się teraz naprawdę dobrze zastanowić i pojechać na odsłuch gdzieś czy polować na wzmaka czy kupić ten odtwarzacz nowy Oppo UDP-203, który wyszedł i strasznie chodzi mi też po głowie ten jego upscaling do 4k by choć trochę mieć obraz jeszcze lepszy i spokój z odtwarzaczem na długo,pozdrawiam all.

Adek da radę jakoś przerobić mp3 na flaca

pewnie , że da radę ale to jakbyś z zepsutego mercedesa zrobił malucha, będzie jechał jak każde auto i nic poza tym. Po prostu będzie kiszka zreszta sam sie przekonałeś po tym co powiedział faciu na odsłuchu. Wydaje mi się jednak, że to jest jedyna przyczyna niezadowolenia z brzmienia kolumn.

Pożycz lub kup.

A po co chcesz jechać na odsłuch gdzieś tam, Ty musisz posłuchać u siebie, na swoim sprzęcie/kolumnach w swoich warunkach a nie w sklepie/salonie. To całkiem co innego.

Same cenne porady dla gościa który nie zna formatów innych niż mp3 :D

Pewnie filmy na Divx ogląda, to Oppo musi być koniecznie do skalowania....

Jest 2017 rok, wymyślono systemy streamingowe, może prościej mu będzie jednak korzystać z takiego Tidala czy Spotify..

ma już do tego nawet niezbędne funkcje w sprzęcie, kwestia uruchomienia usługi... ewentualnie zakupu jakiegoś Ipada dla wygody ...

SPOTIFY

Ten pochodzący ze Szwecji serwis pozytywnie wyróżnia dostępność własnej aplikacji na zdecydowaną większość platform systemowych. I tym razem mamy dwa rodzaje kont: darmowe i premium. Ograniczenia konta darmowego są równie istotne jak w przypadku serwisu Google'a. Jedyną możliwością darmowej usługi jest losowe, przerywane reklamami odtwarzanie utworów muzycznych w niskiej jakości (Ogg Vorbis 96 kb/s – platforma mobilna, 160 kb/s – platforma stacjonarna). W wypadku konta premium jakość jest znacznie lepsza – Vorbis 320 kb/s. Mocną stroną Spotify są funkcje społecznościowe serwisu, takie jak dzielenie się utworami i listami odtwarzania czy śledzenie ulubionych wykonawców.

Aplikacje klienckie Spotify znajdziecie w naszej bazie oprogramowania. Dostępne są wersje na Windowsa, Maka, Androida oraz iOS-a.

chyba jakieś jaja, ale z.a.j.e.b.i.s.t.a jakość tam jest

TIDAL

Ta usługa strumieniowego przesyłania muzyki niestety nie daje dostępu do darmowego konta, dysponujemy jednak 30-dniowym okresem próbnym. Tidal oferuje dwie możliwości dostępu, różniące się jakością oferowanej muzyki. Pierwsza możliwość to konto TIDAL Premium (AAC 320 kb/s lub AAC 96 kb/s dla urządzeń mobilnych). Kolejna szansa na korzystanie z Tidala to konto TIDAL HiFi, wykorzystujące kodek FLAC. To właśnie strumieniowaniu w formacie bezstratnym Tidal zawdzięcza swoją popularność wśród audiofilów. Na pewno przysporzyła serwisowi rozgłosu inwestycja 56 mln dolarów w jego rozwój przez znanego rapera Jaya-Z. Znany inwestor, ponoć wysokie tantiemy płacone muzykom, nowoczesny interfejs i wysoka jakość muzyki czynią ten serwis wysoce ekskluzywną ofertą.

Dziś żaden serwis streamingowy nie obejdzie się bez swojej aplikacji mobilnej, nie inaczej jest z Tidalem. W naszej bazie oprogramowania znajdziecie wersje dla Androida i iOS-a, a także wersję beta desktopowej aplikacji na Windowsa.

tu ciut lepiej a konto HiFi jak najbardziej, żadne inne, reszta to kiszka te steamingi.

Przy darmowych kontach jakosć dzwięku jest tragiczna wiec nie wiem dlaczego ludzie się tym tak jarają. Czy wszystkich stać na płacenie , może , chyba, że są to grosze ale gdybym miał płacić za jakość 320 kbps to wylał bym się na taką jakość

Kto chce , zapraszam do lektury

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hahaha co chcesz tutaj udowodnić ? Za cene niższą niż wartość przeciętnej płyty w sklepie masz miesięczny dostęp do "całej muzyki świata" bez ograniczeń , nawet w jakości "Hifi" jak ktoś potrzebuje. Niebywałe że ludzie się tym jarają i zdominowało to rynek, w głowie się nie mieści :v

pewnie chce udowodnic ze nie ma sensu sie pakowac w streaming bo dobry flac ma probkowanie 800-1000 kb/s a nie te marne 320kbs czyli taka dobrze nagrana mp3jka, mam tidala premium za free i pobawilem sie tym jeden dzien, puscilem na sprzecie w super jakosci hifi i dupy to nie urywa, cala zabawe z flackiem zaczolem jak sprzedawca puscil mi utwory z plyty yellow, a ja przyszedlem z odsluchem ze swoimi "dobrze nagranymi" mp3, roznica to jak porownac wybuch petardy do bomby, z moimi mp3 nie kupilbym zadnego klocka ani kolumny po odsluchu w trybach pure direct

Pewnie filmy na Divx ogląda, to Oppo musi być koniecznie do skalowania....

Krzaku666 nie oglądam nic oprócz blu ray od czasu kupna projka sony a oppo chciałbym kupić tak na przyszłość bo to zajebisty odtwarzacz po prostu i zamierzam zrobić przesiadkę kiedyś na 4k projek:-)

Sam se ogarniaj divx-y :-)

pewnie chce udowodnic ze nie ma sensu sie pakowac w streaming bo dobry flac ma probkowanie 800-1000 kb/s a nie te marne 320kbs czyli taka dobrze nagrana mp3jka, mam tidala premium za free i pobawilem sie tym jeden dzien, puscilem na sprzecie w super jakosci hifi i dupy to nie urywa, cala zabawe z flackiem zaczolem jak sprzedawca puscil mi utwory z plyty yellow, a ja przyszedlem z odsluchem ze swoimi "dobrze nagranymi" mp3, roznica to jak porownac wybuch petardy do bomby, z moimi mp3 nie kupilbym zadnego klocka ani kolumny po odsluchu w trybach pure direct

i ament :)

dlatego niektórzy mając nawet dobry sprzęt nie czują go, nie wykorzystuja go nawet w 1/3. Tak jak założyciel tematu Rafał35. Zostaje tylko wielkie zdziwienie bo przecież chyba dosć dobry sprzęt a nie gra. O co chodzi. No właśnie m.inn. o to. Jeśli ktoś czytał artykuł z linka o testowaniu jakości dzwięku w serwisach muzycznych wie o co biega.

Jakoś to nie przemawia do mnie

Ukryta Zawartość

nawet jeśli jest to jakość Hi-Fi. Powiedzmy.

Fragment z tego porównania z linku z góry

"Jakość

Dla części słuchających jakość nie ma większego znaczenia, byleby grało, natomiast dla niektórych może być całkiem istotna. Na szczęście dla jednych i drugich serwisy streamingowe przygotowały się odpowiednio."

tylko WiMP Hi-Fi ma taką jakośc jak w nazwie

i dalej cytat

"Jeśli chodzi o dolne granice jakości, to mało który z serwisów podaje szczegółowe informacje na ten temat, ale można założyć, że sytuacja wygląda podobnie jak w przypadku Spotify. Szwedzki serwis na swoich strona informuje, że jakością standardową dla odsłuchu mobilnego jest 96 kbps, natomiast dla komputerów – 160 kbps. Są to też jedyne wartości, jakie może uzyskać użytkownik bez płatnej subskrypcji.Przy płatnych opcjach możemy już sobie pozwolić na więcej. Deezer, Spotify w wersji Premium, WiMP, Google Music i Rdio pozwalają na streaming audio w maksymalnej jakości 320 kbps. Przy Spotify trzeba jednak pamiętać, że jest to opcja nie „high” a „extreme” – „high” jest rozumiane jako wspominane wcześniej 160 kbps."

darujcie sobie . I napewno jest tak, że większości wystarczy gdy coś gra.

I w d.u.p.ę z tym, że to opłata tylko 10 albo 20 zł na miesiąc, szkoda mi by było czasu marnować na taką jakość, przypuszczam, że tylko bym się wkurzał.

Zachecam poczytać komentarze na dole pod porównaniem serwisów.

Ukryta Zawartość

Ja kupuję org.filmy z muzyką i filmami dlatego w plikach muzycznych jestem do tyłu. Proszę mi wyjaśnić czy jak bym miał tidala z opłacym abonamentem to uzyskalbym tym samym lepszej jakości dźwięk na swoim sprzęcie niż z org plyt?.

2. Jak mam podłączyć aby nie tracić na jakości źródło dźwięku np. Aplikacja zainstalowana na telefonie tidal, następnie kabelkiem do sprzętu czy poprzez blu. czy np. kupić urządzenie typu pioneer 30ae z tidalem i sterować za pomocą apki w telefonie help.

Do odsluchu używam cd + wzmak oraz radio internetowe z ampli.

Ja akurat z muzyki streamingowej nie korzystam bo nie ma tam setów nie komercyjnych z Trance jakich słucham.Za to mam od 5 lat w CP darmowe VOD na dekoderze i na Ipli 10 filmów miesięcznie i przez ten okres obejrzałem jeden na próbę na PDP i powiem żenada co do jakości niby HD obrazu o dźwięku nie wspomnę podobnie jest na CDA tam oglądam jak sie napije bo nie chce mi się odpalać płyty. I tak skończyła się moja miłość z streamingiem filmowym.Najlepsza jakość to kupować płyty BR z filmami jak ja to robię od lat i widzę że paru kolegów tu też tak samo robi wtedy nie ma stresu i można się delektować AV

Jeśli nie czytałeś linków z testem jakości audio i porównania serwisów muzycznych to zapraszam,

a tak bez czytania - wszystko zależy jaki sobie wykupisz a skoro masz Tidala , zapraszam do lektury

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) #

z tego co pokzuje porównanie tylko WiMP Hi-Fi i Tidal Hi-Fi mają najlepszą jakość dzwięku a jak jest w rzeczywistości ...

Ukryta Zawartość

Ja kupuję org.filmy z muzyką i filmami dlatego w plikach muzycznych jestem do tyłu. Proszę mi wyjaśnić czy jak bym miał tidala z opłacym abonamentem to uzyskalbym tym samym lepszej jakości dźwięk na swoim sprzęcie niż z org plyt?.

2. Jak mam podłączyć aby nie tracić na jakości źródło dźwięku np. Aplikacja zainstalowana na telefonie tidal, następnie kabelkiem do sprzętu czy poprzez blu. czy np. kupić urządzenie typu pioneer 30ae z tidalem i sterować za pomocą apki w telefonie help.

Do odsluchu używam cd + wzmak oraz radio internetowe z ampli.

Zalezy od aplikacji i kości w transporcie- ja jadę na Oppo z aplikacja Tidal'a w jakości HiFi, komórka tylko jako pilot, i nie słyszę roznicy z CD- oczywiscie Oppo jak transport cd ma swoje ograniczenia. Mysle ze warto w to wejść.

W żadnym wypadku nie z komórki poprzez Bluetooth

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.