Skocz do zawartości
IGNORED

Atoll in100se czy CA 851A do MA Silver 8

Killarmy

Rekomendowane odpowiedzi

Z bardzo wielu kolumn, nawet tanich da się wyciągnąć odpowiedni potencjał...tylko trochę cierpliwości to kosztuje...ostrość to wynika raczej z ciulatej reszty toru...ja jestem zwolennikiem średnicy i góry, dół ma uzupełniać...nigdy odwrotnie...jak góra jest czysta jak łza, bez piasku to nigdy nie ma jej za dużo.

Zwolennicy i właściciele zamulaczy sprzedają na lewo i prawo tezy o ostrej i nienaturalnej górze...dziwne? bo ja słyszę na koncertach jej bardzo dużo...to samo jest z sybilantami...są prawdziwe!!!

Może dać przykład takich tanich kolumn, które nie są zamulaczami mają dużo góry i długi odsłuch nie męczy i ciągle chce się słuchać głośniej , a nie przyciszasz.

Nie wiem czemu ale mam słabość do Monitor Audio.

Kiedyś miałem okazję odsłuchać posiadane przez Ciebie GS20 i bardziej mi się podobały niż seria RX.

Ja słyszałem opinie że niektórym osobom podobają się bardziej niż nowsze gx. Ja jestem z nich bardzo zadowolony a z moim Nadem c356bee tworzą świetna synergie :-) Po prostu trafiły w mój gust.

• 2 tygodnie później...

Porównując "z pamięci" do Atolla in100se (niestety nie mam go już u siebie) to był on z tej 3 najbardziej dynamiczny, przy mojej akustyce dołu było czasami aż za dużo.

Tak to już jest - jakie pomieszczenie/system i preferencje, takie opinie

U mnie IN100 był punktowy na basie, czego nie lubię, i całościowo trochę zbyt "szybki"

Kolega numik ma rację - on sporo dźwięków upraszcza

I co w końcu u ciebie zostało?

Tak to już jest - jakie pomieszczenie/system i preferencje, takie opinie

U mnie IN100 był punktowy na basie, czego nie lubię, i całościowo trochę zbyt "szybki"

Kolega numik ma rację - on sporo dźwięków upraszcza

I co w końcu u ciebie zostało?

został CXA80, porównałem go bezpośrednio do atolla i audiolaba, wygrał sceną, detalami, jakością góry, separacją instrumentów i funkcjonalnością i ceną po rabatach. Tak naprawdę brakuje w nim tylko wyjścia na końcówkę ale z tym sobie radzę na osobnym wejściu i głośność na połowę- tak skalibrowałem kino.

Zgadzam się, że Atoll ucina. W pewnym momencie na jednym z kawałków Beck'a z płyty Morning Phase słuchając CXA mocno się zdziwiłem ile Atoll obciął.

Gość

(Konto usunięte)

Zgadzam się, że Atoll ucina. W pewnym momencie na jednym z kawałków Beck'a z płyty Morning Phase słuchając CXA mocno się zdziwiłem ile Atoll obciął.

Opowiadaj...posłucham sobie...lubię takie ciekawostki...

Opowiadaj...posłucham sobie...lubię takie ciekawostki...

Nie powiem Ci w którym kawałku dokładnie teraz bo siedzę w pracy, ale stopniowe wejście w talerz pałką z filcem (cholera wie jak to się fachowo nazywa) w Atollu było mocno wycofane, słabo słyszalne. CA i Audiolab zupełnie inaczej to odtworzył. Wierz mi lub nie ale różnicę mocno słyszałem- kilka razy ten sam kawałek obrabiałem przepinając non stop kable (cytując Żonę " chyba Cię już do reszty powa......":))

Bądź co bądź z wyboru jestem zadowolony, teraz w końcu słucham muzyki, a nie analizuje

Gość

(Konto usunięte)

Tak może być...ja jestem daleki od ocen klocków po doświadczeniu na Street Fighting Years...żeby wszysto zagrało tam jak moje wobraźenie dźwięku to musiałbym mieć kilka zestawów... ;-(

Dwa przetworniki...każdy prezentuje gitarę inaczej...ale który lepiej?

Ale dzięki...Pozdro i miłego słuchania.. :-)

Nie powiem Ci w którym kawałku dokładnie teraz bo siedzę w pracy, ale stopniowe wejście w talerz pałką z filcem (cholera wie jak to się fachowo nazywa) w Atollu było mocno wycofane, słabo słyszalne. CA i Audiolab zupełnie inaczej to odtworzył. Wierz mi lub nie ale różnicę mocno słyszałem- kilka razy ten sam kawałek obrabiałem przepinając non stop kable (cytując Żonę " chyba Cię już do reszty powa......":))

Bądź co bądź z wyboru jestem zadowolony, teraz w końcu słucham muzyki, a nie analizuje

Uuu to nie dobrze, a mógłbyś napisać mniej więcej w jakim zakresie częstotliwości był ten dźwięk wycofany?

Myślałem o tym Atollu, ale skoro ucina, to ja za takie coś podziękuję :-P

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Myślałem o tym Atollu, ale skoro ucina, to ja za takie coś podziękuję :-P

Proponuje Ci jednak odsłuchać. Mnie nic nie ucinał :) Gra cały system , a nie tylko jeden element.

U mnie atoll tez "wycina"...Teraz wlaczylem ale tak "wycina", ze nic nie slychac... Na szczescie jak przelaczam kolumny z wzmaka na cedeka to ten juz nie "wycina" tylko gra piknie, moim zdaniem oczywiscie. Zreszta to samo powiedzial mi pan z salonu, proponujac inne klamoty oraz wyczytalem o tym na forum. Zaraz podlacze pendrajwer bo mam na nim caly internet i wszystka muzyke. Pozdro dla kumatych.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.