Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner sieciowy

Jacek_61828

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuję amplitunera stereo do cichego słuchania muzyki z przyzwoitą jakością dzwięku i zaawansowanymi opcjami sieciowymi (Spotify, radia internetowe) głośniki podstawkowe. Budżet do 5000 zł nowy lub używany ale znacznie tańszy.

Założenia:

Pomieszczenie około 20 m2.

Słucham głównie spokojnej muzyki jazz, smothjazz, gitara akustyczna, ładne wokale.

Erick Clapton, Diana Krall, Norah Jones, Katie Melua, Dire Straits

Słucham cicho muzyki.

95 % to Spotify w wersji premium z chromecast audio.

fajnie jak będą dostępne radia internetowe

jakaś app na Androida nie zawadzi

dobra sterofonia i średnica (wokale)

Teraz mam:

W pracy słucham na Nad 320 bee i Aegis Evo One i w zasadzie ten dźwięk mi odpowiada.

W domu Denon AVR 1705 + JBL 138 ( do sprzedania)

Proszę o rady dotyczące całego zestawu z kolumnami tak abym miał wiedzę co dobrze się zgra z proponowanymi przez Was kolumnami.

Pozdrawiam Jacek

https://www.audiostereo.pl/topic/131554-amplituner-sieciowy/

Dzień dobry.

Jeśli zdecydowałeś się na amplituner sieciowy, zdecydowanie najlepszą dla Ciebie opcją będzie Onkyo TX-8150 (http://q21.pl/onkyo-tx-8150.html), który połączyłbym z kolumnami Tannoy Revolution XT6 (http://q21.pl/tannoy-revolution-xt-6.html) lub Elac Uni-Fi BS U5 (http://q21.pl/elac-uni-fi-bs-u5.html). Dobrą opcją może okazać się także Kef Q300 (http://q21.pl/kef-q-300.html). To trzy propozycje, które moim zdaniem idealnie sprawdzą się w Twoim pomieszczeniu i zaoferują brzmienie, spójne z Twoimi wymaganiami.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Jeśli miałbym wydać 5k i miałoby mi to grać przeciętnie, to pomyslalbym o zorganizowaniu miejsca. Są stramery i wzmacniacze i smuklej budowie.

Jak już chcesz ten amplituner to polecam TX-8150

Yamaha jak dla mnie zagrała kiepsko w wysokich tonach, słuchałem z jasnymi kolumnami, po jednym utworze miałem jej dość zero, następnie as501 niby jazgotnik ale poczułem ulgę w uszach i przypływ jakości. Także namawiam Cie do usłyszenia różnicy między wzmacniacz a amplituner.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Witaj,

Jeśli szukasz urządzenia all in one to masz do wyboru Yamahe 602, Onkyo 8150 czy Pioneer SX30.

To solidne amplitunery o nowoczesnych funkcjach i bardzo przyzwoitym grani uw stereo.

Do tego spokojnie zostaje Ci budżet na dobre kolumny podłogowe.

Tu musiał bym jednak znać więcej informacji jakie brzmienie Cie interesuje.

Pozostaje do dyspozycji

Chyba nie, ta Yamaha ma jazgotliwe wysokie tony, po jednym utworze już mnie zmeczyla, nie polecam.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Polecam onkyo tx 8150 z dali zensor 7. Miałem do wyboru onkyo i yamahe. Yamaha grala za ostro co innego onkyo w polaczeniu z zensorami jak dla mnie muzykalność tego sprzetu jest na przyzwoitym poziomie.

Dla mnie Dali 7 są za duże skłaniam się raczej do Dali Zensor 3

Może trochę z innej beczki. Ponieważ na razie nie sprzedałem swojego zestawu zacząłem się zastanawiać czy nie do kupić w pierwszej kolejności jakiś kolumn podstawkowych do tego Denona AVR-1705, które mógłbym wykorzystać przy późniejszej rozbudowie/wymianie systemu. Warunki odsłuchowe opisane w pierwszym poście.

Ostatecznie chyba zdecyduję się na Yamahe 602 lub Onkyo 8150.

Coś doradzicie w tym temacie? Mogą być używki/nowe. Wstępnie zakwalifikowane to np. Zensor3, Monitor Audio B2, Kef q300 ........ kwota do 2000 zł za pare.

Słuchałem Zensor 3 z Yamaha, wysokie tony metaliczno-syntetyczne, po chwili byłem na nie ;-) za to podobało mi się z Onkyo 8150.

Kefy seria Q slaba seria, nie adekwatna do ceny.

Dzis podłączyłem po zestaw srebne kable głośnikowe argentum i.... rewelacja gora i środek w porównaniu do poprzednich kabli bardziej wyrazista i szczegolowa bas raczej bez zmian. Mowia ze kable nie graja ale w przypadku ciepło grającego onkyo i glosnikow dali srebne kable daly troche werwy i jak dlamnie jest super

Chyba nie, ta Yamaha ma jazgotliwe wysokie tony, po jednym utworze już mnie zmeczyla, nie polecam.

Z czym sluchales? Bo mam inne zdanie.

zastanawiam się nad Yamahą z Dali zensor 3. Czy model n402 z Dab+ jest gorszym rozwiązaniem. Yamahy mi bardziej odpowiadają ze względu na Multicast i bluetooth do słuchawek

Gra dużo gorzej jednak. 602 i onkyo 8150 to lepsze urządzenia. Jak chcesz dąb to idź w onkyo.

Kef w to mdła seria, w tym budżecie możesz szukać lepszych kolumn. Zensor 3 to bardzo udane modele. Nieco jaśniejsze o lepszej kontroli dołu i rewelacyjnie wykonane to quantum 753. Zmiescisz się jeszcze w cenie z bronze 2, jednak obstawial bym te dwie pierwsze pozycję.

Zapraszam na odsluch i pisz do nas o cene.

Słuchałem z Klipshami i Zensorami. Serio wysokie w tej Yamaszce były metaliczno-syntetyczne, Następnie była podłączona as501 i wysokie już były normalne, testowane na jakimś porządnym CD, płyty testowe Dali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.