Skocz do zawartości
IGNORED

Kable Fadepolelum ;)

fadeover

Rekomendowane odpowiedzi

Zaraz - to masz takie robione z gotowych - czyli konfekcja z ewentualnym jakims splotem. I takie które sam oblekałeś w te koszulki i druciki w nich zaplatałeś???

To patrzenie mi nic nie powie. W przypadku IC z gotwych wystarczy nazwa kabla i symbol. Chyba że też są z no-namów. Ale chyba nie bo jeśli... to jak DIYowiec będzie je mógł powielić?

Fadeover, ponieważ będę w Warszawie na przełomie stycznia i lutego i będziemy się widzieć (mam nadzieję) na odsłuchach u Pala55 ustąpię miejsca w kolejce każdemu kto się wyrobi do tego czasu. Zamówioną płytkę testową też odebrałbym wtedy przy okazji.

A za kim ja byłbym w kolejce ? Jak dożyję to posłucham wygrzanych : )))

Także: starajcie się ;)

To po kim jestem ?

Pozdr.

PS. Najbardziej interesują mnie IC.

Po ile czasu przytrzymujemy (eeee, tj.słuchamy) ?

Recenzja w "opiniach" obowiązkowa, rozumiem. (Nie będę się litował, hehe)

fadeover - ale fajnie , myślałem ,że się nie doczekam !!! Tylko ,że miałem być pierwszy .Trudno, przynajmniej dostanę już wygrzane , taką mam nadzieję :) Czyli nie ma tego złego ...

To kiedy Walery zaczynasz ?

Mój meil w "o mnie ".

Andrzej , jak sprawy z Mozartami ?

->pawiowy: najkrócej to patrz w "o mnie" ;) Uaktualniam na bieżąco.

Zatem 1.x mi się coś takiego z audio zdarzyło. Pojechałem, ostatni, 5-ty raz (tym razem z własnymi wszystkimi klockami i kablami) je odsłuchać i - ku swemnu zdziwieniu - doszedłem do wniosku, że to nie jest poziom, który mi odpowiada. (It's not my cup of tea.)

Powód: górny gwizdek gra znakomicie: efektownie, szczegółowo, etc, tyle, że sobie, a dwa dolne też efektownie, przestrzennie z jędrnym bas (tak lubię), tyle, że też sobie. (Każdy sobie rzepę skrobie.)

Sęk w tym, że jako całość spójności między tweeterem, a resztą stada nie ma żadnej : (((

I dlatego ich nie kupię : (

I nie wiem co powinienem odsłuchać. Ale kończę, bo to nie wątek moich osobistych wynurzeń.

Sorry fade ;)

Pozdr.

Walery - nie ma problemu. Z odsłuchami się nie spiesz . One i tak potrzebują z miesiąc ( ? ) na wygrzanie , także nasze wypociny pewnie prawdy o nich jeszcze nie powiedzą.

Mój ostatni zakup kablarski ,wygrzał sie tak po około 6 tygodniach. Choć nie zawsze to jest regułą i to nie jest żadnym odkryciem Ameryki

Problem wygrzania miałem z Goertz-em MI2 . Nigdy nie stwierdziłem kiedy się wygrzał. Zawsze dla mnie grał i gra tak samo :) tzn. więcej niż git .

• Redaktorzy

fade - rzeczywiście wyczki takie sobie (bardzo lekko wchodzą), za to brzmienie - miodzio. Mam tylko pytanie gdzie wrzucać recenzje - w ten wątek, czy w recenzje?

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Walery > Nie spodziewałem sie ,że komuś spodoba sie mój kabel do tego stopnia,że będzie chciał go zatrzymać.

To wobec tego , po testach odstąpię Ci go. Mam jeszcze trochę materiału na troche krótszy - ja potrzebuję 2x 2,20 m

fade> głośnikowy to panaceum na mój systemik, cóż po wpięciu zamiast resona uwierzyłem że kable mają również wpływ na scenę, wszystkiego się zrobiło więcej, powietrze, lokalizacja źródeł, tak jakby ktoś zdjął kotarę.

Miałem ostatnio chwalonego AQ CV4 - nie ma szans z Fadelumem;-)

Co do IC - tu zdam się chyba na kolegów bo jakoś mój system nie pozwala wychwycić większych różnic między nimi choć jeden z nich i tak chętnie bym zaposiadł;-)

• Redaktorzy

Właśnie powoli zbliżają się do końca testy IC Fadepolelum z posrebrzanej miedzi OFC w teflonie.

Na początek wrażenia wizualno - namacalne. Przewody są dość sprężyste, więc warto mieć trochę miejsca za CDkiem i wzmakiem, żeby za mocno ich nie wyginać. Kabelki trochę różnoą się od siebie długością (na prawdę niewiela, ale jednak) i wtyki trochę zbyt luźno wchodzą na gniazda.

No ale dość marudzenia, czyli wrażenia nauszne czas zacząć.

- Diana Krall "Love scenes", Loreena McKenit "The mask and Mirror": zauważalne uspokojenie przekazu, znikła lekka nerwowość charakterystyczna dla Nordosta Magic One, wokale brzmią bardziej naturalnie, są lepiej wypełnione, dźwięk stał się bardziej homogeniczny, tło uległo wyciszeniu/wyczarnieniu.

- ACDC "The razors edge" remastered: dżwięk uspokojony, złagodzenie góry, przekaz stracił troche na wykopie

- Metallica "Black album" - "unforgiven" ładne wypełnienie basu, znowu zauważalny brak wykopu, mocno spłaszczona cena

- Paradise Lost "One second" - pojawiła się przestrzeń, hurraa!!,szczegółowy dźwięk z dużą ilością "powietrza", sugestywne brzmienie blach, pomimo ściany dźwięku nic się nie zlewa,

- Bill Morrisey "You'll never get to heaven" - dźwięk zbyt spokojny, znikła "magia i klimat" tej płyty

- Jonny Lang "Wander this world" - na "Breakin me" gitara zabrzmiała niezwykle sugestywnie, ciepło, lśniąco.

- Kill Bill vol.1 - utwór "bang,bang" - homogeniczne, lampowe brzmienie, rewelacyjne odwzorowanie wokali na większości utworów.

- The Doors "The best of" - na "Alabama song"( Whiskey bar) -mój dwuletni Klon zerwał się na równe nogi i zaczął maszerować w rtym muzyki, więc przekaz był mocno sugestywny.

Może powyższy "suchy" opis nie oddaje wszyctkich cech Fadepoleluma, ale druty brzmią bardzo spokojnie kreując scenę na wzór stereotypowego systemu NAIMa. Czyli graja bardzo muzykalnie nie wdając się zbytnio w drugoplanowe smaczki.

ps. Kto jest następny w kolejce do "przesłuchania"?

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Wyglada na to, ze kabelki "rozlazly" sie po kilku osobach a nie wedruja w grupce od osoby do osoby? To trzeba wiecej kolejek ustawic ;) Ja bylem w miare na poczatku ale w kolejce za Walerym, a tu nagle nie wiadomo skad wyskakuje Fr@ntz :)) - jakby co to moge we Fr@ntzowej kolejce tez byc na poczatku :))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.