Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha A-S701

1piotr13

Rekomendowane odpowiedzi

Ty to jesteś jednak niereformowalny..

Po pierwsze to dlaczego obrażasz kogokolwiek określając ich "oszołomami" ? Ciebie też po Twoich wpisach w tym wątku można określić tym mianem..

Po drugie zadaje po raz nty pytanie, czy kolega 1piotr13 napisał gdzieś, że szuka ciepłego brzmienia i ciepłego wzmacniacza? Chyba nie, skoro ma Bowersy a to nie sa ciepłe kolumny więc chyba nie jest to dla niego priorytet!

A Ty od samego początku w każdym poście piszesz i ostrzegasz go, ze Yamaha nie jest ciepła tak jakby to miało jakiekolwiek dla niego znaczenie.. Nie jest ciepła i ani ja ani 1piotr13 tego od niej nie wymagamy i sam autor wątku ma już dość Ciebie i Twojego ciepłego brzmienia.. Pozatym ja też nigdzie nie napisałem, że Yamaha jest ciepła ! Także daj sobie człowieku już spokój z tym ciepłym graniem bo robisz się nudny..

Marantz PM6007, Marantz CD6007, Sony UBP-X700, Dali Oberon 7, QED Performance RCA, QED XT25

Mam prosbe: przeczytaj jeszcze raz watek zamiast pisac. Czytaj i czytaj az zrozumiesz, ze ja w 100% sie z Toba zgadzam. A na razie to sie bulwersujesz jakims wlasnymi schizofrenicznymi jazdami. Caly czas sprzeczasz sie z Userami, ktorzy pisza wlasciwie to samo co Ty. Dobrze sie czujesz?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Formalnie to Whiplash wiekszosc zamieszania tu wprowadza bo nie dosc, ze sam sobie zaprzecza, to jeszcze posadza innych o tresci, ktorych nie pisali. A jezeli ktos tu niewiele wprowadzil to wlasnie Whiplash ponad formulki ludzi z branży. Zakochal sie chlopak w swoim a-s701 i nie przyparty do muru nie potrafi obiektywnie ni slowa napisac.

Temat do zamkniecia. A Tobie radze z rozsadkiem podejsc do wypowiedzi kogos, komu myli sie dynamika z eksponowaniem skrajow pasma. Chcial dobrze, ale nie podolal.

Na szczęście mam kogo kochać, nie muszą to być przedmioty :P

Właśnie staram się pisać jak najbardziej obiektywnie i opisywać moje wrażenia tak jak potrafie. Ty nie lubisz Yamahy więc szlag Cie trafia, że ja opisuje ją z zadowoleniem. Dla Ciebie jest to nie obiektywne ocenianie. Dziwne, że krytykowałbym swój sprzet, który wybralem po wielu odsluchach i jestem zadowolony z jego brzmienia..

Piotrek, jest jeszcze ta promocja na wysyłke Yamahy? Bo piszemy już jakiś czas, myślalem że zamówiłeś w końcu. Powiem Ci szczerze, że do Bowersa to ja bym wolał bardziej nasycone brzmienie w stylu NADa czy Rotela. Yamaha to fajny sprzet ale tak jak pisze S4Home, nie do B&W. Sluchalem z CM i bylo bardzo jasno i ostro na górze pasma.

Marantz PM6007, Marantz CD6007, Sony UBP-X700, Dali Oberon 7, QED Performance RCA, QED XT25

Właśnie staram się pisać jak najbardziej obiektywnie i opisywać moje wrażenia tak jak potrafie.

Wiem, widzę to. Tylko troszkę brakło Ci wiedzy teoretycznej i nieco się zamotałeś.

Ty nie lubisz Yamahy...

A skąd taki pomysł? Jest wprost przeciwnie, chętnie bym sobie kupił i to a-s300 lub a-s500, które jeszcze więcej charakteru Yamahy mają... niestety nie zmieści mi się na półce. Jeżeli czegoś nie lubię to zbyt optymistycznych i czysto subiektywnych opinii kogoś, kto bardzo lubi.

Dziwne, że krytykowałbym swój sprzet, który wybralem po wielu odsluchach i jestem zadowolony z jego brzmienia..

Ja ze swojego sprzętu też jestem zadowolony, ale wbrew internetowym oszołomom nigdy nie napiszę, że ma sporo basu skoro go nie ma, bo w ten sposób po prostu wprowadziłbym kogoś w błąd. Rozumiesz?

Powiem Ci szczerze, że do Bowersa to ja bym wolał bardziej nasycone brzmienie w stylu NADa czy Rotela. Yamaha to fajny sprzet ale tak jak pisze S4Home, nie do B&W. Sluchalem z CM i bylo bardzo jasno i ostro na górze pasma.

I w końcu piszesz rzeczowo i obiektywnie. Oczywiście nie należy tego traktować jako wyrocznię tylko sugestię przed odsłuchem, bo komuś może połączenie Yamahy z B&W się spodobać. Najgorsze, że coś co z początku jest fajne i efektowne na dłuższą metę może po prostu męczyć.

Jesteś już gotowy na browara czy nadal będziesz się ze mną sprzeczał?

Piotrek, jest jeszcze ta promocja na wysyłke Yamahy? Bo piszemy już jakiś czas, myślalem że zamówiłeś w końcu.

Nie sprawdzałem ostatnio czy mają jeszcze tą promocję. Nie zamawiałem bo mam za duży mętlik w głowie po tych wszystkich wpisach i dlatego dzisiaj pytałem was tu jeszcze jakby to zagrało z tym konkretnym modelem Marantza. Wybór dla mnie byłby łatwiejszy gdybym mógł osobiście wybrać się na odsłuchy ale jak pisałem zdrowie mi na to nie pozwala.

Bez osobistego odsłuchu to cięzko coś doradzić.. Ja opieram się na Twoim zdaniu, mówiącym o tym, że Bowers + Pioneer dla Ciebie gra zbyt ciemno. Więc naturalną propozycja była Yamaha, ja bym takiego zestawu nie chciał dla siebie ze wzgledu na zbyt analityczne i szczegołowe granie. Lubie szczegolowość ale bez przesady a same bowersy też nie brzmienie dla mnie.

Ten Marantz 2x droższy od AS701, to chyba bym wolal PM8005. Marantz też brzmi selektywnie, szczególowa góra pasma, bas krótki, bardziej towarzyszy niż nadaje charakter.

Nic straconego! W UK nie ma większych problemów ze zwrotem artykułów zakupionych przez internet. Popytaj, poczytaj wybierz coś, zamów posłuchaj parę dni i sam oceń czy Ci odpowiada. Możesz też oficjalnie zapytać sklep o możliwość wysyłki na testy.

Zwróć uwagę na jedną rzecz, bo często jeśli chodzi o sprzęt refurb/openbox sklepy zastrzegają sobie brak możliwości zwrotu.

Zwróć uwagę na jedną rzecz, bo często jeśli chodzi o sprzęt refurb/openbox sklepy zastrzegają sobie brak możliwości zwrotu.

Nie da się czegoś takiego zastrzec w takim przypadku. Działa to tylko w przypadku produktów na zamówienie lub na fakturę do celów firmowych.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Moze cos zakrecilem, ale z brakiem mozliwosci zwrotu sie spotkalem. Oczywiscie nie pisze o sytuacji gdy sprzet okazuje sie niesprawny.

Jako autor tego wątku chciałbym już go zamknąć bo widzę że nic nowego już nie wymyślimy

Słusznie.

Nic straconego! W UK nie ma większych problemów ze zwrotem artykułów zakupionych przez internet

W PL też nie.

wróć uwagę na jedną rzecz, bo często jeśli chodzi o sprzęt refurb/openbox sklepy zastrzegają sobie brak możliwości zwrotu.

Na refurbished to wogole bym pominał, open box ok.

Nie da się czegoś takiego zastrzec w takim przypadku. Działa to tylko w przypadku produktów na zamówienie lub na fakturę do celów firmowych.

Da się. Gdyż często te produkty albo trzeba odebrać osobiście albo są traktowane jako po serwisowe.

Przypominam że u nas do niedawna nie trzeba było przyjmować zwrotów z zakupów w licytacjach. Mimo że od firm.

Od taka luka w prawie która została wkrótce poprawiona.

Nie wiem na czym to polega, ale ebay-owi sprzedawcy w UK czesto zastrzegaja brak mozliwosci zwrotu. Wiec jesli myslisz o zwrocie lepiej sprawdz.

Yamaha & Tannoy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Jakiego?

Ty chcesz kupić Yamahe? :))

Zdziwiony? W zyciu zlego slowa nie powiedzialem o Y... tzn powiedzialem, ale to bylo lata swietlne temu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.