Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do radio internetowego

max720

Rekomendowane odpowiedzi

Możecie polecić jakiś "audiofilski" zestaw do słuchania radia internetowego i plików flac ?

Pomieszczenie 24m2 , muzyka z internetu chillout , pliki - rock , 4AD , lata 80-90 .

Teraz lecę na amplitunerze Onkyo RZ 1100 i głośnikach Klipsch RF 62II , może być lepiej ?

Dzięki za wszelkie sugestie.

https://www.audiostereo.pl/topic/132036-zestaw-stereo-do-radio-internetowego/

Podaj proszę przewidywane widełki cenowe. Proponowałbym w pierwszej kolejności rozdzielić funkcje i kupić dobry odtwarzacz sieciowy plus klasyczny wzmacniacz.

Do rocka świetne są kolumny PROAC ale to dość wysoka półka cenowa.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

muzyka z internetu chillout

moje klimaty na pewno jak kolega wyżej klasyczny wzmacniacz plus odtwarzacz strumieniowy , osobiście mając parę krążków patrzę za odtwarzaczem cd strumieniowym.Budżet jest tutaj kluczową sprawą.

Z ciekawości zapytam po co kupiłeś jak nie do filmów amplituner wielokanałowy ?

Może , czas na zmiany i oddzielić KD od stereo ? Na razie chcę się rozeznać , w tym , co jest na rynku i dobrze się zgrywa. Jakie pieniądze już grają ? Mogą być używki.

Jaki odtwarzacz sieciowy , jaki wzmacniacz ? Mini systemy grają ?

klasyczny wzmacniacz plus odtwarzacz strumieniowy

Jestem na etapie kupna i preferencje takie same jak autor wątku. Chcę wzmacniacz i odtwarzacz strumieniowy. Jakoś mam odraze do słowa amplituner (Onkyo 805 :-() budżet max 4tys. Sprzęt raczej nowy. Ma to grać z pozostałością po przygodzie z KD JBL ES80. Chyba że to one są moim koszmarem. Tylko że u mnie pokój 16m kw. Sklep okolice Krakowa.

Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Zostaw tego rz1100 bo pewnie masz przy tym kino. A z pre out wyjdź dodatkowo na zewnętrzny wzmacniacz. Za 5 tys. Kupisz coś co zagra wyjątkowo lepiej od amplitunera kinowego.

Wybór tak szeroki że szkoda cytować.

Jeśli budżet faktycznie możesz podnieść to idź w cayina a55tp.

Klipsche są stworzone pod granie z lampą. Zobaczysz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.