Skocz do zawartości
IGNORED

Rozbudowa kina domowego - Końcówka mocy Rotel

HanibalJin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie.

Myślę nad rozbudowaniem kina domowego, zmianę amplitunera na procesor kina domowego.

Rozważam zakup końcówki mocy Rotel RMB1512, znalazłem ją w bardzo dobrej cenie.

Moje pytanie jest czy nadaje się do kina pod procesor np Marantz AV7702 MKII i co sądzicie o końcówkach mocy Rotela ?

Zastanawiam się nad zamianą amplitunera Denona AVR-X4000, na procesor kina domowego.

Np Marantz AV7702 MKII lub inny używany procesor, niekoniecznie nowy, nie musi być z Dolby Atmos.

Co prawda nie ustaliłem jeszcze budżetu na procesor, myślę tak do 8 tyś max.

Oraz chce wymienić swoje kolumny przednie kina Dali Lektor 6, na Focal Chorus 836v lub inne kolumny tak do 5 tyś zł.

Co sądzicie o tych kolumnach, lub jakie polecacie inne kolumny, nowe lub używane do tej kwoty ?

Witam wszystkich serdecznie.

Myślę nad rozbudowaniem kina domowego, zmianę amplitunera na procesor kina domowego.

Rozważam zakup końcówki mocy Rotel RMB1512, znalazłem ją w bardzo dobrej cenie.

Moje pytanie jest czy nadaje się do kina pod procesor np Marantz AV7702 MKII i co sądzicie o końcówkach mocy Rotela ?

Zastanawiam się nad zamianą amplitunera Denona AVR-X4000, na procesor kina domowego.

Np Marantz AV7702 MKII lub inny używany procesor, niekoniecznie nowy, nie musi być z Dolby Atmos.

Co prawda nie ustaliłem jeszcze budżetu na procesor, myślę tak do 8 tyś max.

Oraz chce wymienić swoje kolumny przednie kina Dali Lektor 6, na Focal Chorus 836v lub inne kolumny tak do 5 tyś zł.

Co sądzicie o tych kolumnach, lub jakie polecacie inne kolumny, nowe lub używane do tej kwoty ?

Procesor marantz 7702 o ile dobze pamietam to niczym szczegolnym nie rozni sie od amplitunera 7010 wiec nie wiem czy jest sens jego kupowania. Lepiej chyba pojsc w cos innego lub marantz seria 8.

Rozważam zakup końcówki mocy Rotel RMB1512

jak ktoś zauważył, to 12kanałowa końcówka multirooom, wzmacniacz klasy D,

rotel robi dobre końcówki w stosunku do ceny, lepszym wyborem w mojej opinii byłoby klasyczne RMB-1555

Dziki wszystkim za odpowiedz

To może jaka końcówka mocy, pod procesor kina do głośników Focal Chorus 836v

Niestety nie przepadam za głośnikami, B&W i one odpadają.

Napisałem odnośnie tej końcówki, bo mogę ją dostać za 4 tyś, a jest to 12 kanałowa końcówka.

Bardzo sobie ludzie chwalą Rotela firmę.

A chorusow sluchales? Bo do pre i końcówki mocy może to grać nieco lepiej. Czego ci brakuje w Dali?

Jaka to jest bardzo dobra cena na ta końcówkę?

Najpierw sproboj zastosować końcówkę pod obecnego Denon, zobaczysz czy różnica jest w tą stronę ktora chcesz. Później możesz pomyśleć o procesorze.

Akurat ten marantz jest całkiem w porządku.

Witam dzięki wszystkim za odpowiedz.

Końcówki nie kupiłem, poszła na aukcji na nasze za 3,5 tyś zł.

W takim razie pomyśle, jak mówicie jednej lub dwóch końcówek na kanał.

Ostatnio siedziałem i czytałem dużo o akustyce pomieszczeń, i postaram się bardziej coś w tym kierunku zmienić w moim pokoju odsłuchowym. Mam w planach zamiar wybudować sobie większe pomieszczenie, typowo pod salę kinową ale to w pózniejszym czasie.Jak dostane zgodę od miasta.

Amplituner chce wymienić, w pózniejszym czasie na procesor. Jeśli uda mi się dobudować pokój pod sale kinową.

I dlatego podałem tego Marantza jako przykład.

To może procesor i aktywne głośniki ? Tylko jakie do KD, a jakie do stereo ?

I jaki procesor , Anthem ? :)

To już sugerujesz koledze pod swoje preferencje. Nie dobrze. Sam nie sprawdziles a drugiemu polecasz.

Ja typowo w kino domowe ide muzyki prawie nie slucham, dlatego mysle nad procesorem.

Dobra droga. Nie wyjdzie tanio, ale efekt bedzie.

Witam ponownie.

Polecacie jedną końcówkę najlepiej osobną na kanał lub ewentualnie na 2 kanały.

Jakie końcówki byście polecili, pod procesor kina domowego Onkyo PR SC 5509 i np. kolumny Dali Lektor 6 ?

Mój obecny zestaw kolumn to 7.2. Komplet kina domowego Dali Lektor + subwoofer Polk Audio PSW110 + Velodyne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.