Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  96 członków

Auralic Klub

Rekomendowane odpowiedzi

55 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Zdecydowanie używkę i zdecydowanie starszy model. Bo będzie ci służył do tej appki w zasadzie i nie ma co kasy wywalać . Ja na ipadach się nie znam emoji1.png zamówiłem córce . No ale mam iPhona więc zamiennie używam .
Wydaje mi się że przez kompa po IP adresie wszystkiefo nie dasz rady ogarnąć . Sprawdzę dzisiaj w domu.
Ustawienia DAC czy stremera tak ale dodawanie serwisów jak Tidal czy radia to już chyba nie i jeszcze LDS tworzy sam fajna biblioteke jak ma NAS lub HDD podpięty no i po IP nie wiem czy to widać. Chyba nie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Vega S1 to dwa w jednym tj streamer plus DAC. Bardzo fajne Combo.
Aries s1 to czysty transport cyfrowy

Po IP już się bawiłem ustawieniami.  Nie mogę nigdzie stacji radiowych dodawać.  No chyba że czegoś nie widzę..

Różnice między trybami typu mellow , dynamic przynajmniej u mnie są znikome...      albo Ja nie mam słuchu....

4 godziny temu, aryman napisał:

Może jakaś używkę kupić?

Musisz wziasc pod uwage okres wsparcia dla takiego ipada. Moj poprzedni ipad z 2014r. mial wsparcie jakies 8 lat. 

Jak kupisz starsza uzywke, masz krotszy okres wsparcia i apka auralica przestanie dzialac. Ja wolalem kupic nowego ipada. Mam spokoj na jakies 8 lat od tego roku 😉

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Dwa lata posiadam Auralic Altair G1.1 na ten weekend przytargałem G2.2 jest nowy więc nie wiele da się powiedzieć musi się wygrzać dlatego od piątku wieczora chodzi non stop. Jedno mogę stwierdzić , że Dac w nim jest przynajmniej dwa a może trzy poziomy wyżej niż w G1.1. Mam stary odtwarzacz CD / DVD którego po analogu nie da się słuchać więc stoi i się kurzy ale wczoraj z ciekawości podpiąłem go do Auralica no i strasznie mnie zaskoczył na plus tego dało się słuchać. Oczywiście to połączenie nie gra tak jak ostatnio odsłuchiwany CEC CD5 czy Metronome 4+ ale nie można porównać odtwarzacz za 100 pln z odtwarzaczem za 44 tyś. W każdym razie na podstawie tego połączenia mogę stwierdzić , że jest przepaść między dac w G1.1 a G2.2 zobaczę jak to będzie wyglądało w niedzielę wiem , że Auralic potrafi zaskakiwać po wygrzaniu.

Dwa lata posiadam Auralic Altair G1.1 na ten weekend przytargałem G2.2 jest nowy więc nie wiele da się powiedzieć musi się wygrzać dlatego od piątku wieczora chodzi non stop. Jedno mogę stwierdzić , że Dac w nim jest przynajmniej dwa a może trzy poziomy wyżej niż w G1.1. Mam stary odtwarzacz CD / DVD którego po analogu nie da się słuchać więc stoi i się kurzy ale wczoraj z ciekawości podpiąłem go do Auralica no i strasznie mnie zaskoczył na plus tego dało się słuchać. Oczywiście to połączenie nie gra tak jak ostatnio odsłuchiwany CEC CD5 czy Metronome 4+ ale nie można porównać odtwarzacz za 100 pln z odtwarzaczem za 44 tyś. W każdym razie na podstawie tego połączenia mogę stwierdzić , że jest przepaść między dac w G1.1 a G2.2 zobaczę jak to będzie wyglądało w niedzielę wiem , że Auralic potrafi zaskakiwać po wygrzaniu.

Ciekaw jestem jakby wypadła Vega S1 + PSU vs. G2.2 ?
Auralic twierdzi że mocno czerpał z nowej platformy no ale musi być coś lepiej w G2.2 bo inaczej jakby uzasadnili cenę która jest spora

Dziś transportem jest bsn2i a aurelic ,,robi" za czysty dac.   Dźwięk jest ciut ciemniejszy.  Na aurelicu jako streamerze dźwięki bardziej blyszcza.
20241214_100001_copy_3060x2295.thumb.jpg.10cf3f69f9530a34d45334b3880e3183.jpg

Mam BSN2i z liniowym w innym systemie ale wydaje mi się że S1 to jednak sporo lepsza klasa więc nawet nie robiłem takich eksperymentów
Natomiast bawię się CD Sony CDP-X7ESD jako transport do Vega S1 jak kolega powyżej i jest jaśniej i bardziej rozdzielczo ale jednak chyba wolę swoje CD jako całość ze swoim analogowym sznytem mając na uwadze że to jednak CD nie za stówę tylko ciut więcej . Kiedyś kiedyś był to top . Budowa super i sądziłem że obszar przetwarzania cyfrowego może i niedomaga a tu niespodzianka .

Musisz wziasc pod uwage okres wsparcia dla takiego ipada. Moj poprzedni ipad z 2014r. mial wsparcie jakies 8 lat. 
Jak kupisz starsza uzywke, masz krotszy okres wsparcia i apka auralica przestanie dzialac. Ja wolalem kupic nowego ipada. Mam spokoj na jakies 8 lat od tego roku

Good point nie pomyslelm ale mówisz że LDS poprostu przestanie działać ? No chyba że jakieś istotne zmiany wprowadza ktore będą bazowały na nowych iOS??

Po IP już się bawiłem ustawieniami.  Nie mogę nigdzie stacji radiowych dodawać.  No chyba że czegoś nie widzę..

Różnice między trybami typu mellow , dynamic przynajmniej u mnie są znikome...      albo Ja nie mam słuchu....

No niestety. Potrzebujesz LDS lub / chyba możesz przeklinać się klawiszami na obudowie . Pisz list do mikołaja

24 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

Ciekaw jestem jakby wypadła Vega S1 + PSU vs. G2.2 ?
Auralic twierdzi że mocno czerpał z nowej platformy no ale musi być coś lepiej w G2.2 bo inaczej jakby uzasadnili cenę która jest spora

Mam BSN2i z liniowym w innym systemie ale wydaje mi się że S1 to jednak sporo lepsza klasa więc nawet nie robiłem takich eksperymentów emoji1.png
Natomiast bawię się CD Sony CDP-X7ESD jako transport do Vega S1 jak kolega powyżej i jest jaśniej i bardziej rozdzielczo ale jednak chyba wolę swoje CD jako całość ze swoim analogowym sznytem mając na uwadze że to jednak CD nie za stówę tylko ciut więcej . Kiedyś kiedyś był to top . Budowa super i sądziłem że obszar przetwarzania cyfrowego może i niedomaga a tu niespodzianka .

Good point nie pomyslelm ale mówisz że LDS poprostu przestanie działać ? No chyba że jakieś istotne zmiany wprowadza ktore będą bazowały na nowych iOS??

No to Ci powiem , że dźwięk z vegi jako streamer  a dźwięk z bsn2i I vega jako dac są znikome. Z bsn2i jest troszkę ciemniej. Z vegi więcej blasku. Ale ogólnie to ten sam level.

Oczywiście dźwięk z vegi vs dźwięk bsn2i I jego dac lub bsn2i moj poorzedni dac yba to jest kosmos na korzyść vegi.

No to Ci powiem , że dźwięk z vegi jako streamer  a dźwięk z bsn2i I vega jako dac są znikome. Z bsn2i jest troszkę ciemniej. Z vegi więcej blasku. Ale ogólnie to ten sam level.
Oczywiście dźwięk z vegi vs dźwięk bsn2i I jego dac lub bsn2i moj poorzedni dac yba to jest kosmos na korzyść vegi.

Czyli dobrze świadczy o BSN2i jako transporcie cyfrowym jakiś fajny Dac do niego i można grać

Obadaj różnice z Vega z i bez PSU . Ciekawe jak odbierzesz zmiany.

8 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Czyli dobrze świadczy o BSN2i jako transporcie cyfrowym emoji106.png jakiś fajny Dac do niego i można grać

Obadaj różnice z Vega z i bez PSU . Ciekawe jak odbierzesz zmiany.

No tak. Dlatego brałem pod uwagę zakup pontusa jako daca a transport bsn2i.

Obadam granie beż zasilacza jak najbardziej.  

3 minuty temu, aryman napisał:

No tak. Dlatego brałem pod uwagę zakup pontusa jako daca a transport bsn2i.

To sprobuj Auralica ariesa s1 i pontusa2 razem. Wg mnie lekko cieply pontus i neutralny aries razem graja b.dobrze.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

To sprobuj Auralica ariesa s1 i pontusa2 razem. Wg mnie lekko cieply pontus i neutralny aries razem graja b.dobrze.

Michał on dopiero kupił Vega S1 a już mu grozi eksmisja z domu. Szkoda kolegi

Ale tak - takie jak Michał napisał połączenie granie pięknie a plus jego akustyka to bajka

2 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

plus jego akustyka to bajka

Marcinie zawstydzasz mnie 🤭

Marcinie zawstydzasz mnie

Twoja akustyka "warta mojej końcówki mocy"
To taka przenośnia naszej dyskusji że zamiast żonglować drogimi klockami trzeba się zabrać za akustykę . Bez tego będą tysiące wydane a ciągle coś będzie nie tak.
Jak zrobiłem hard stop z tego powodu choć płaczu nie ma da się słuchać i u mnie .
Przez zimę będę tutoriale do REW studiował

26 minut temu, Mikelas76 napisał:

To już za drogo się robi. Ale pontusa z bsn2i kto wie czy nie popróbuje...

21 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Michał on dopiero kupił Vega S1 a już mu grozi eksmisja z domu. Szkoda kolegi emoji1.png

Ale tak - takie jak Michał napisał połączenie granie pięknie a plus jego akustyka to bajka

Luzik . Zabrałem moja Panią na zakupy. Przez 3 godziny nic nie marudziłem..   noo jest lepiej 😁.

Vega mi się podoba.  Ale mogę ją oddać i potestowac pontusa.

Na razie weekend jest pod znakiem vegi🙂

Też miałem podobne dylematy do waszych ws streamera. U mnie najlepszy rezultat to bsn2i na liniowym i dac Lampizatora. 

Lumin i auralic to były tylko kroki w bok, a nie do przodu jeśli chodzi o same streamery.

34 minuty temu, piszcz4 napisał:

Lumin i auralic to były tylko kroki w bok, a nie do przodu jeśli chodzi o same streamery.

Probowales lumina u2 mini i auraluca ariesa S1? 

57 minut temu, piszcz4 napisał:

Wyżej już nie szedłem

Mogles sprobowac Ariesa S1. Ja sprawdzalem i porownywalem 5 roznych transportow i Aries zagral najrowniej, najdynamiczniej, bez przeklaman. Ja tego szukalem, bo nie chcialem juz tracic czegos za coś 😉

8 minut temu, Mikelas76 napisał:

Mogles sprobowac Ariesa S1. Ja sprawdzalem i porownywalem 5 roznych transportow i Aries zagral najrowniej, najdynamiczniej, bez przeklaman. Ja tego szukalem, bo nie chcialem juz tracic czegos za coś 😉

A jaki transport wczesniej łączyłeś z pontusem ?  

23 minuty temu, aryman napisał:

A jaki transport wczesniej łączyłeś z pontusem ? 

Silent Angel m1t

SOTM 200

Matrix element S

Malina z liniowym

Komp fanless

Wiim pro plus (zdaje sie) 

Najlepiej gral m1t, najdluzej zreszta

42 minuty temu, kaliman2 napisał:

Mam pytanie Panowie, który najbardziej przyjemny i kontaktowy sklep aby protestować jakiś streamer  Auralica?

mp3

10 godzin temu, Mikelas76 napisał:

Silent Angel m1t

SOTM 200

Matrix element S

Malina z liniowym

Komp fanless

Wiim pro plus (zdaje sie) 

Najlepiej gral m1t, najdluzej zreszta

Ja tak bogatych doświadczeń nie mam. Od 3 lat gram na bsn2i. Teraz zachciało mi się zmian. Na moim przykładzie widać, że transport nie jest aż tak istotny jak dobry dac. W zasadzie po tych kilku dniach odsłuchów mogę stwierdzić że bsn2i jako transport pod dacem vegi zagrał Tak samo jak vega jako streamer. To Były minimalne , kosmetyczne różnice wręcz. Streamer za 2 tys vs urządzenie za 9 klocków zagrały na tym samym poziomie  ( jeśli chodzi o transport )

Porównując daca vegi do bsn2i + dac yba heartrige d100 jest przepaść na korzyść vegi.

Oczywiście z innym transportem to porównanie mogłoby być na korzyść vegi.

W tym konkretnym przykładzie transport nie ma znaczenia....

Teraz idę na rower ale później będę testował vege bez zasilacza ...

51 minut temu, aryman napisał:

Na moim przykładzie widać, że transport nie jest aż tak istotny jak dobry dac. W zasadzie po tych kilku dniach odsłuchów mogę stwierdzić że bsn2i jako transport pod dacem vegi zagrał Tak samo jak vega jako streamer. To Były minimalne , kosmetyczne różnice wręcz. Streamer za 2 tys vs urządzenie za 9 klocków zagrały na tym samym poziomie  ( jeśli chodzi o transport )

Porównując daca vegi do bsn2i + dac yba heartrige d100 jest przepaść na korzyść vegi.

Oczywiście z innym transportem to porównanie mogłoby być na korzyść vegi.

W tym konkretnym przykładzie transport nie ma znaczenia....

Zawsze ma znaczenie.

Moze nie masz warunkow (akustyka) do tego aby uslyszec co robi dobry transport. Ja akustyke rzezbilem przez ostatnie 3 lata tak na powaznie. Druga sprawa to kwestia samego pokoju. Moj salon jest czesciowo otwarty na korytarz. Bywajac u kilku kolegow, widze i slysze, ze o ile moja praca nad pokojem wzniosla jakosc dzwieku bardzo wysoko, to koledzy majacy ze tak powiem symetryczne pokoje, bez otwarcia na kuchnie korytarze i jakies nieforemnosci ksztalu maja po prostu latwiej. I ostatecznie, przy takim samym zaangazowaniu finansow, wiedzy i wytrwalosci, moga osiagnac jeszcze wiecej niz ja. A to przeklada sie na to ze generalnie w takich pokojach uslyszysz wiecej i lepiej. Wychwycisz wyraznie nawet te najmniejsze delikatne zmiany. 

Chcialbym miec pokoj lekko prostokatny, bez otworow okiennych i drzwiowych w miejscach pierwszych odbic, bez polaczenia z kuchnia czy korytarzem. Majac taki pokoj, tak bym go odpi.... ł ze....

Marzyc mozna co? 😉

22 minuty temu, Mikelas76 napisał:

Zawsze ma znaczenie.

Moze nie masz warunkow (akustyka) do tego aby uslyszec co robi dobry transport. Ja akustyke rzezbilem przez ostatnie 3 lata tak na powaznie. Druga sprawa to kwestia samego pokoju. Moj salon jest czesciowo otwarty na korytarz. Bywajac u kilku kolegow, widze i slysze, ze o ile moja praca nad pokojem wzniosla jakosc dzwieku bardzo wysoko, to koledzy majacy ze tak powiem symetryczne pokoje, bez otwarcia na kuchnie korytarze i jakies nieforemnosci ksztalu maja po prostu latwiej. I ostatecznie, przy takim samym zaangazowaniu finansow, wiedzy i wytrwalosci, moga osiagnac jeszcze wiecej niz ja. A to przeklada sie na to ze generalnie w takich pokojach uslyszysz wiecej i lepiej. Wychwycisz wyraznie nawet te najmniejsze delikatne zmiany. 

Chcialbym miec pokoj lekko prostokatny, bez otworow okiennych i drzwiowych w miejscach pierwszych odbic, bez polaczenia z kuchnia czy korytarzem. Majac taki pokoj, tak bym go odpi.... ł ze....

Marzyc mozna co? 😉

Jasne,  jasne. Odpowiednia odaptacja akustyczna  pomieszczenia robi duża robotę.  Ja opisuje jakie mam wrażenia po odsłuchach w moim torze i moim pokoju które znam.  W transportach różnic brak.

Mało tego . Już 4 utworów posłuchałem bez zasilacza.  Różnic brak....      muzyki słucham od 30 lat więc coś tam chyba słyszę 🙂 

Godzinę temu, aryman napisał:

Różnic brak....

Ok, w twoim pokoju roznic brak.

Moze kiedys, w jakims innym pokoju uslyszysz. 

pozdrawiam

Godzinę temu, aryman napisał:

muzyki słucham od 30 lat więc coś tam chyba słyszę 🙂 

Ty, a może za głośno słuchasz? Kupa czasu, słuch mógł się zepsuć.

1 godzinę temu, Mikelas76 napisał:

Marzyc mozna co? 😉

A daj spokój xd

.

1 godzinę temu, J4Z napisał:

Ty, a może za głośno słuchasz? Kupa czasu, słuch mógł się zepsuć.

A daj spokój xd

Możesz mieć rację 😁 do tego jeszcze masa koncertów wysłuchana  na żywo i granie na perkusji..  Nie mam słuchu...😁

2 godziny temu, Mikelas76 napisał:

Ok, w twoim pokoju roznic brak.

Moze kiedys, w jakims innym pokoju uslyszysz. 

pozdrawiam

Może tak być. Może dopiero w dobrym akustycznie pomieszczeniu słychać będzie  różnice?  Ja mam poprostu salon ze sprzętem i typowymi ustrojami ( regal z książkami,  regał z płytami ).

Ciekawe czy pomiędzy Twoim ariesem a moim bsn2 też nie byłoby różnic...

18 minut temu, aryman napisał:

Ciekawe czy pomiędzy Twoim ariesem a moim bsn2 też nie byłoby różnic...

Powinna byc nawet w twoim pokoju. Aries jest czystym transportem. Nic nie dodaje, nic nie odbiera. 

Ja mam odrebna linie audio do zasilania a to tez robi roznice. Nieduza ale robi. 

To wszystko sa jak male klocki z ktorych dobudowywujesz kolejny level w gore. Tak to rozumiem. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.