Skocz do zawartości
IGNORED

Trzeci sub. w salonie 32 m

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie same odczucia. Jak ustawiałem odcięcia, to było za dużo basu na subwoofer. Jak zostawiłem tak jak kalibracja ustawiła, to jest lepiej, bo subwoofery grają tylko swoją ścieżkę.

Ciekawe, że najwięcej krzyczą Ci co nie mają ale oni wiedzą lepiej, znają wszystkie teorie akustyki itp it'd.

A Ci co kupili i używają, są zadowoleni.

Bardzo to ciekawe, nie...

Więcej nie komentuje, bo z koniem kopać się, nie mam ochoty.

Nikt tutaj nie krzyczy,a ty i inni koledzy którzy chcą te 4 suby mieć,niech je kupują,nikt nikomu tego nie zabroni,wasze pieniądze i wasz wybór.wolność Tomku w swoim domku.Sprawa wygląda następująco,o tuż jest grono osób które się z tym nie zgadza,i zawsze będzie to kość nie zgody.Może lepiej swoje doświadczenie z tyloma subami wymieniać po prostu na P.W.A nie prowokować na otwartym.

O jakich odcięciach mówicie? Ja na subach mam crossover na direct, phase na 0,w amplitunerze na 120 HZ, pozostałe kanały na 80 HZ, basy tylko na Lfe

Darek głównie chodzi o odcięcie frontowych chyba, bo na resztę to wiele basu nie idzie. Domyślnie kalibracja ustawiła mi pełne pasmo na froncie i tak zostawiłem i moim zdaniem jest lepiej, niż jak odcinałem fronty (co większość niby zaleca zrobić).

Jeśli na fronty idzie pełne pasmo, a sub ma filtr ominięty, amplituner podczas kalibracji powinien w procesorze ustawić f podziału dla suba wg f min zmierzonego dla frontów.

A jak ustawia na duże przy kalibracji a ręcznie się przestawi na małe jak ja to zrobiłem to co z tym podziałem f dla suba co piszesz bedzie prawidłowy po ręcznej zmianie po kalibracji?

Bo ja się już pogubiłem jedni piszą tak inni jeszcze inaczej czy lepiej zostawić na duże jak to robi podczas kalibracji czy pozostawić na małe i czy po zmianie jak negujemy sami w kalibrację czy to jest lepiej zgrane niż robi to automat

Zależy, w niektórych at, dla kolumn small masz sztywno przypisaną f podziału 120Hz, large to 80Hz. Jak z auto przestawisz na rękę, kolumny i suba podzieli tak, jakie kolumny ustawisz.

A co na to instrukcja obsługi?

To taka książeczka z opisem urządzenia, dodawana do sprzętu przez producenta, która wywołuje obrzydzenie u niektórych użytkowników.

Instrukcja to zaleca zrobić kalibrację i nie mówi nic, o korygowaniu jej.

Darek, zrób kalibrację, nic nie zmieniając obejrzyj ze dwa filmy, potem zmień na małe z przodu z odcieniem na 80hz, czy tam ile chcesz i obejrzyj dwa kolejne filmy. Sam zdecyduj jak jest lepiej.

U mnie lepiej wyszło nic nie zmieniać. Jedyne co poprawiłem, to poziomy głośności poszczególnych kanałów, mierzyłem miernikiem i ustawiałem w miejscu odsłuchu na 73db.

ja testowalem rozne odciecia i full band i faktycznie najlepiej jest jak wszystkie ciete na 80 a sub pelne lfe.... bez w miare porzadnego miernika nie idzie ustawic aplikacja szumu, probowalem sie bawic i zawsze cos bylo nie tak wiec to zostawilem ampli i jest ok, tak samo nie ma co zmieniac odleglosci zwlaszcza suba bo tam zawsze odleglosc nie odpowiada rzeczywistosci ale to tak ma byc

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.