Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do wzmacniacza Rotel RA-931

snatch89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich,

posiadam wzmacniacz Rotel RA-931 i chciałbym poprosić o dobór kolumn do niego. Budżet 500 zł za komplet +/- 10% - wiem, że nie za duży, ale na razie na więcej mnie nie stać.

Pokój w którym będą grały ma ok 20m2. Najlepiej aby były to monitory w kolorze czarnym. Muzyka to głównie rock, ale zdarza się często funk i rap.

Pomożecie ? :)

Dzień dobry.

Do atwooch gatunków muzycznych i wielkości pomieszczenia mogę zaproponować polską konstrukcję STX F-200n (http://allegro.pl/stx-f-200-n-salon-odsluch-pabianice-q21-i6766246967.html), którą teraz oferujemy w bardzo atrakcyjnej cenie.

W przypadku pytań oczywiście służę pomocą, zapraszam na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Budżet trochę został zwiększony +/- do 1000 zł i zastanawiałem się nad zakupem nowych kolumn. Podczas przeglądania forum trafiłem na informacje, że dobre opinie zbierają Monitor Audio MR 2 albo Magnat Quantum 673. Które z nich polecacie do mojego Rotela ? Czy w ogóle uda się je ze sobą połączyć ? :)

Mr2? W podobnej cenie będziesz miał bronze 2. Więc mr się po prostu nie opłaca. Te z kolei z rotelem będą zbyt analityczne.

Magnat quantum 673, to świetny stosunek cena jakość.

Pozdrawiam

Masz parę opinii:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i to kolegów z forum, więc nieco osłuchanych ;-)

Poza tym do Rotela ja bym nie wybierał żadnych kolumn z twardą kopułką.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Poza tym do Rotela ja bym nie wybierał żadnych kolumn z twardą kopułką.

Dlaczego i jak to sprawdzić w kolumnach ?

Opinie o quantum 673 czytałem i stąd moje zainteresowanie tymi kolumnami, ale chciałem zapytać jak będą grały z Rotelem RA-931, którego posiadam.

No i przede wszystkim czy parametry wzmacniacza (moc 35W, impedancja 4-8 ohm) będą pasowały do quantum 673 (moc RMS 100W, impedancja 4 ohm) ?

Tak będą ale to tylko parametry, to o czym pisze audioburak to dźwięk. Twarda kopułka, pewnie nie aluminiowa, tytanowa i inne metale, raczej tekstylna. Dlaczego? Może być za jasno, to co pisałem w poprzednim poście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.