Skocz do zawartości
IGNORED

sprzęt do salonu

Lucky555

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

piszę w imieniu kumpla, planuje on na dniach zakupić sobie tv (tu już praktycznie decyzja zapadła), amplituner i kolumny. Warunek jest taki, że musi to być sprzęt z Media Markt albo RTV Euro AGD, bo tam są raty 0%. Jest to salon z otwartą kuchnią, metrażowo to będzie ok. 30 m2. Akurat sprzęt to sobie upatrzył, który będziemy w stanie posłuchać w salonie, więc proszę o opinię czy to jest dobre połączenie.

Kolumny: AUDIO PRO AVANTO HTS 5.0 (euro agd rtv)

Amplituner: DENON AVR-X1300W albo HARMAN KARDON HK 3770 albo Yamaha RN602 (media markt)

Budżet jak widać to kolumny z 2500, a amplituner tak 2300 max, no chyba, że za ciut więcej mozna coś znaleźć, jednak warunkiem jest Media Markt, bo tam bedzie brał tv, a do niego chce od razu dobrać amplituner. Jesli coś się przyda to Media Markt Wrocław Auchan Bielany.

Pozdrawiam i dzięki za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/132537-sprz%C4%99t-do-salonu/

Przecież praktycznie każdy sklep daje 0% na raty. Tylko nie mów że TV za 5czy10tyś kupujesz a sprzęt audio za 3tyś???

W MM czy Euro tam nic nie ma godnego polecenia to raz, dwa ceny mają droższe od10do25% niż w salonach a trzy nie możesz negocjować rabatów

Przykład

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cena z kosmosu

Następna kwestia to taka iż bez odsłuchu to nic nie kupuj.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Ale kumpel wie ze raty 0% a ubepieczenie kredytu trzeba wykupić?

Artiz to jest jeszcze ok opcja bo w życiu różnie bywa, dużo ludzi nie wie o tym iż jak płaci się w terminie to zwrot się należy. Mi to kolega powiedział, który pracuje w Euro, ludzie o tym nie wiedzą i zostawiają te pieniądze (ubezpieczenie)

TV kupuje za 4 tys, drugie tyle (ok. 5 tys chce przeznaczyć na amplituner + kolumny). Wcześniej nie miał żadnego sprzętu audio, wiec dla niego będzie wystarczające.

Co do rat 0%, powiedział, że w tych dwóch sklepach chce zakupić, wczesniej już tam kupował i tyle. Ja tutaj chce mu pomóc odnośnie tego połączenia ;) Oczywiście nie będziemy kupować w ciemno, najpierw podjedziemy posłuchać.

Pozdrawiam

No to proszę opcja amp

Ukryta Zawartość

A z kolumn

Ukryta Zawartość

Przy czym proponuję Denon+Heco lub Onkyo+Klipsch lub Magnat

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale zaraz zaraz, gdzie chcecie podjechać i posłuchać. W MM , RTV EuroAGD, a co mają jakąś salkę, pokój odsłuchowy czy jak bo to coś nowego. Jak On chce cokolwiek usłyszeć w takim wielgachnym hangarze. Gra, bo gra i tyle tak będzie wyglądał odsłuch i kupa.

Jak chcecie posłuchać to niech zdecyduje się na jakiś zestaw i uda się do salonu , który zajmuje się sprzedażą tylko takiego sprzętu i tam gdzie mają oddzielne pomieszczenie. We Wrocku masz takie 4 salony

Fusic ul Bolesławiecka 1 (2 pokoje) , Strefa Dzwięku ul Kluczborska 26A 1 pokoik, Cinematic ul Piotra Ignuta 89 1 pok i Galeria Audio na Powstańców Sląskich 118 napisali, ze tak, że mają pokój odsłuchowy. Może tam uda się coś jeszcze innego . Pewnie będą proponować.

Masz u nas raty 0 procent po drugie u nas możesz negocjować cenę. A w media rtv nie.

Więc jak wolisz.

Po 3 widzę że nie macie pojęcia co chcecie kupić. System kolumn 5.0 a bierzecie pod uwagę amplituner stereo.

Panowie chcecie kino czy stereo to pierwsze pytanie????

Co do salonu to w pierwszym poście pisałem, że będziemy robić odsłuch w salonie, osobiście kupowałem w MDB Audio na Gwareckiej i tam pojedziemy.

Ok nie napisałem, nie wiem czy przy tym budżecie to mozliwe ale raczej 50%-50%. Bardziej taki sprzęt uniwersalny.

Kumpel jest z tych, że woli podjechac i od razu wziać sprzet, dlatego wysyłka odpada.

Co do salonu to w pierwszym poście pisałem, że będziemy robić odsłuch w salonie, osobiście kupowałem w MDB Audio na Gwareckiej i tam pojedziemy.

Ok nie napisałem, nie wiem czy przy tym budżecie to mozliwe ale raczej 50%-50%. Bardziej taki sprzęt uniwersalny.

Kumpel jest z tych, że woli podjechac i od razu wziać sprzet, dlatego wysyłka odpada.

No stary skoro na kasie nie zależy Tobie/wam/koledze to czemu chcesz tylko 4/5tyś wydać???

Piszę tak bo jak S4Home napisał daje 0% plus niższa cena(negocjacja) a za zarobione pieniądze możecie kable kupić to wy dalej w MM lub Euro....

Szkoda czasu na paczkę czekać...24h to długo???

Ja tyle czekałem od S4Home :) set 5.0 przyjechał.

....pewnie zniżkę ma kolega z 2tyś że chce z MM brać tylko nawet jeśli to pierwsze KD będzie to niech porządne kupi aby za 12mc się nie bujać ze sprzedażą :)

Porównaj ceny z linków a ceny ze sklepów audio gdzie jeszcze rabaty dostaniesz plus info co z czym najlepiej gra :)

To ja nie wiem jak Wy kupujecie w euro czy saturnie. Ja zawsze ze zniżką wychodziłem, na tv kilka lat temu chyba 12%, na pralkę 2 miechy temu 15%. Trzeba tylko dobrze pogadać. Co do audio w takich sklepach to fakt można se baterie do pilota kupić co najwyżej. Chociaż moje pierwsze kolumny po Tonsilach z 18 lat temu kupiłem właśnie w media, Jamo studio, ale to był dla mnie przeskok.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Masz u nas raty 0 procent po drugie u nas możesz negocjować cenę. A w media rtv nie.

Żartujesz ???

Kiedy ostatnio kupowałeś coś w MSH? Pytam bo ja w piątek. Z ceny zdjąłem 17%.

Oddasz tyle?

Potęga internetu czyni cuda.

Muszę przewietrzyć mój system…

Hm, Audio Pro Avanto, musi mieć dość dużo miejsca wolnego od strony głośników basowych (ok 1 m minimum) bo inaczej będzie kupa a nie bas a ten Denon 1300 będzie za słaby do nich jeśli chodzi o fronty i przez niego też może być kupa nie bas. Jak już to lepiej kolumny z głośnikami, wszystkimi głośnikami od przodu. Tradycyjnie.

Acha i jeśli myśli, że te kolumny ( z basowcem z boku) zastąpią mu subwofer to się myli.

Ja jak usłyszałem AudioPro Avanto to w szoku byłem jak ładnie zagrały, średni i wysoko tonowe głośniczki maleństwa dosłownie a ten bass z boku dla większości ludzi mankament bo trzeba dać im przestrzeni. Szwecja wie co robi, wizualnie bardzo ładnie wykonane kolumny w połysku+skóra

Ja słuchałem ich z Onkyo 8150 i naprawdę ładnie grały 6da06de902b06d456ff7a6dbedd78529.jpg

To ja nie wiem jak Wy kupujecie w euro czy saturnie. Ja zawsze ze zniżką wychodziłem, na tv kilka lat temu chyba 12%, na pralkę 2 miechy temu 15%. Trzeba tylko dobrze pogadać. Co do audio w takich sklepach to fakt można se baterie do pilota kupić co najwyżej. Chociaż moje pierwsze kolumny po Tonsilach z 18 lat temu kupiłem właśnie w media, Jamo studio, ale to był dla mnie przeskok.

Znam ich politykę i fakt w niektórych dostaniesz normalnie, ale w niektórych ci złotówki nie urwa.

Żartujesz ???

Kiedy ostatnio kupowałeś coś w MSH? Pytam bo ja w piątek. Z ceny zdjąłem 17%.

Oddasz tyle?

Potęga internetu czyni cuda.

Oj kolego ich to akurat znam doskonale. Trafiłeś na gościa który zna realia rynku. A takich jest niewielu

No ok, ale muszą mieć przestrzeń i odpowiedni piecyk i widać ten Onkyo (stereo !) takim jest a nie Denonik 1300. Kinówka. Nie zagra jak powinno.

Zdecydowanie nie. Ale jeśli podlaczy się je do amplitunera kinowego to zagrają dobrze w kinie. Chodź dla mnie z denonem deczko za miękko. To tanie kokumn z których można wycisnąć sporo, przy mocnym wzmaku. Ale to inny temat. Co do basowego z boku. Oj trzeba uważać.

Oj kolego ich to akurat znam doskonale. Trafiłeś na gościa który zna realia rynku. A takich jest niewielu

Trudno ich nie znać. Czerwona macalnia.

Muszę przewietrzyć mój system…

Trudno ich nie znać. Czerwona macalnia.

Mówiłem o facecie w sklepie. O dziwo nie jest to takie oczywiste. U mnie kierownik nie schodzil ani złotówki z zensor 7 bo stwierdził "są nowe" :)

Próbować warto wszędzie.

Odniosę się tylko do rat bo padło sporo głupot... Raty 0% nie wiążą się NIGDY z koniecznością wykupienia ubezpieczenia . Dobre praktyki pokazują Koledzy z Branży, nie namawiając ( ale i w sieciówkach nikt nam tego narzucić nie ma prawa ). Druga kwestia to zwrot ubezpieczenia - nie ma czegoś takiego. Ubezpieczenie i tak do niczego się nie przydaje, ale to inna kwestia ;)

Odniosę się tylko do rat bo padło sporo głupot... Raty 0% nie wiążą się NIGDY z koniecznością wykupienia ubezpieczenia . Dobre praktyki pokazują Koledzy z Branży, nie namawiając ( ale i w sieciówkach nikt nam tego narzucić nie ma prawa ). Druga kwestia to zwrot ubezpieczenia - nie ma czegoś takiego. Ubezpieczenie i tak do niczego się nie przydaje, ale to inna kwestia ;)

A jak ktoś źródło dochodu straci i nie stać go na ratę?? Właśnie ubezpieczenie to gwarantuje iż można w innym terminie ratę spłacić. Jeśli bierzemy ubezpieczenie a raty w terminie płacimy i wszytko spłacimy to dostajemy zwrot ubezpieczenia o które trzeba się samemu upomnieć.

To o jakie głupoty chodzi???

A jak ktoś źródło dochodu straci i nie stać go na ratę?? Właśnie ubezpieczenie to gwarantuje iż można w innym terminie ratę spłacić. Jeśli bierzemy ubezpieczenie a raty w terminie płacimy i wszytko spłacimy to dostajemy zwrot ubezpieczenia o które trzeba się samemu upomnieć.

To o jakie głupoty chodzi???

Całość uznaję za żart i raczej marzenia niż rzeczywistość :)

Ubezpieczenie ma tak sformułowane obostrzenia, że w rzeczywistości guzik dostaniesz jak pracę stracisz. Radzę przeczytać przykładową umowę ubezpieczenia kredytu w obecności prawnika.

Zwrot ubezpieczenia - nie wiem skąd takie bajki się biorą, ale to jeszcze mniej realne niż poprzednie... Poza tym skoro raty 0% to ubezpieczenie jest kosztem dodatkowym i wykracza poza raty 0%.

Trochę pokory radzę bo banki w Polsce mogą więcej niż konsument chciałby wiedzieć - również te od rat w sieciówkach.

ja tam co nie co na ten temat wiem tylko w kwestiach kredytow gotowkowych ale moze jest analogicznie wiec w paru bankach ktore znam wyglada to tak, ze o zwrot ubezpieczenia mozna sie starac po 60 dniach od wziecia kredytu i oczywiscie trzeba sie o to upomniec, dotyczy to kredytow od osob fizycznych, w kredytach firmowych mozna zrezygnowac od razu i nie brac ubezpieczenia; jesli chodzi o samo ubezpieczenie kredytow gotowkowych to zaczyna obowiazywac jesli zwolnia cie z pracy z winy pracodawcy!! jesli jest to za obopolna zgoda czy z twojej winy ubezpieczenie mozna sobie wsadzic ... miedzy ksiazki :P pisze o bankach ktore znam ale polityka reszty moze byc inna, tak samo rozna moze byc przy ratalce za sprzet

Nie wiedziałem, że tu taki odzew co do rat :D

Nie było mnie trochę, temat załatwiony, kumpel sobie poradził, mówi, że mu się bardzo podoba. Pierwszy jest "większy" sprzęt, wiec wiedziałem, ze cokolwiek nie kupi będzie zadowolony.

A zakupił ampli Yamaha MusicCast RX-V481 plus kolumny Yamaha NS-F51/NS-P51. Cena za całość też wyszła mu super.

Nie było mnie trochę, temat załatwiony, kumpel sobie poradził, mówi, że mu się bardzo podoba. Pierwszy jest "większy" sprzęt, wiec wiedziałem, ze cokolwiek nie kupi będzie zadowolony.

A zakupił ampli Yamaha MusicCast RX-V481 plus kolumny Yamaha NS-F51/NS-P51. Cena za całość też wyszła mu super.

No to napiszcie czemu ten zestaw, jak wrażenia po testach, co się podoba a co nie, itp. Za chwile będzie kolejny nowy post bo ktoś będzie szukał czegoś podobnego a tu hmmm....

Czemu jak ludzie zakładają jakiś temat to jego dokończyć nie chcą????

W skrócie to było tak, że najważniejsze było jak najmniej wydać. Założony budżet był z 4,5 kola, poszliśmy do pierwszego salonu we Wrocławiu, tam mieli na stanie yamahe 481 plus kolumny yamahy, wiec je podłączyli i poszliśmy posłuchać. Nie pamiętam tytułów utworów, ale trochę rocka bylo plus jakis utwór z elektroniki. Generalnie u kumpla był efekt Wow, więc jak gość powiedział, że za cały zestaw chce 3000 to zaczęlismy rozkminiać, żeby nic nie szukać tylko skupić się na tym zestawie. No i po całym dniu jeżdzenia kupiliśmy go w markecie, bo kolega od razu brał tv :) Co do moich odczuć nie chcę się wypowiadać, bo audiofilem nie jestem, podobało mi się, tak jak jemu i tyle. Uważam, że cena za wszystko jest ok. Pewnie gdybym sam kiedyś nie musiał kombinować, żeby kolumna była jak najwęższa to pewnie bym kupił taki zestaw.

Czyli to pierwszy lepszy zestaw i został zakupiony??? A swoje cd płyty chociaż mieliście???

Ojej współczuję mu. Szkoda że jednak nie posłuchał.

Temat walkowany na 3 strony a kupili byle co. I bądź tu mądry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.