Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór subwoofera do 1100zł do KD Yamaha

remiol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, posiadam następujący sprzęt audio: ampli yamaha v757, kolumny front yamaha ns-50 i tył z tego samego zestawu te mniejsze (nie pamietam oznaczenia). Całość 6.0 (chyba podepnę tylko 5 z nich po zakupie suba). Chciałbym rozszerzyć zestaw o subwoofer i mam pewien dylemat - przeczytałem już chyba wszystkie możliwe tematy i kilka z nich wpadło mi w oko, niestety u mnie w miescie są albo marketówki do odsłuchu o których nigdy nie słyszałem albo już z najwyzszej półki po 2-3tyś a nie chce tyle przeznaczyć na sprzęt. poza tym w sklepie to nie to samo co w domu, głośno i nieodpowiednie pomieszczenie. Budżet max 1100zł, choć najlepiej 900.

Mam kilka faworytów, o których się dowiedziałem z forum:

magnat 302a,

heco 252a,

koda sw1000 v2,

Jamo 210? - jest w dobrej cenie na komputroniku akurat,

jamo 360,

WHARFEDALE WH-S10e

jamo j10.

Liczę na Waszą pomoc, gdyż jestem troszkę zielony w temacie i nie mam kompletnie porównania. Bardzo dużo mówią dobrego o tym magnacie, o innych na forum mało informacji jest. Pokój 25m2, dzwiek z PC po hdmi w przypadku filmów, a muzyka po optyku (karta dźw. asus xonar D2m). PRzeznaczenie filmy i muzyka eleketroniczna. Z góry wszystkim dziękuję!

Kto pierwszy ten lepszy .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mam go na 25m2 wiec w takim jakie masz Ty, świetna sprawa i żaden z tych , które podałeś nie mają z nim jakichkolwiek szans. Warunek - dociążenie go. Po tej "operacji" gra mistrzowsko. Dobra rada- szybko dozbieraj i walcz o niego, masz jeszcze 10 dni :) , a warto uwierz. Za cenę powiedzmy nawet 1500 zł nie znajdziesz nic lepszego. Moc, kop, dostateczne zejście i dobra kontrola to to czego brakuje reszcie z listy. Banan murowany :) inaczej efekt będzie mizerny.

Ukryta Zawartość

Sęk w tym, że mam zamiar go kupować dopiero na początku przyszłego miesiąca, więc wątpię, że zdążę.. 2 pytania: Tam są 2 głośniki, ten drugi sie podpina pod ampli, czy jak? bo jeden jest pasywny podają i zastanawia mnie czy jest sens takiego subwoofera do niezbyt drogiego KD jakie mam. A drugie - jakaś inna opcja z nówek, gdyby się nie udało go kupić?

sub łączysz przez LFE z ampkiem. Tam jest zastosowana membrana pasywna od dołu dla poszerzenia głębi basu. Niektórzy producenci to stosują zamiast BR

@Adek czym dociążasz płytą granitową jaką grubością czy czym ?

A każdy amplituner ma to wyjscie LFE (sorry za błąd mam ampka 557, a nie 757, zle przeczytałem)? Niestety ten sub odpada, daleko ode mnie a gość nawet nie ma komentarzy na allegro, nie ryzykuje. Jakieś inne propozycje z powyższych albo sami znacie coś lepszego niż ja wymieniłem?

z nowych do 1000zł nic lepszego nie dostaniesz od magnata 302A bo sam szukałem i go kupiłem u mnie odpowiednio ustawiony też z yamaha sprawdza się na 20m w Kd

Czyli nie ma sensu w ogóle dopłacać do innych (do 1100)? - magnat kosztuje 650zł u mnie w mieście. Też się skłaniam ku niemu, jeszcze mam szanse w miare dobrej cenie wyhaczyć heco 252a - co polecasz?

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Witam mam na sprzedaż subwoofer używany w bardzo dobrym stanie Jamo Sub360 w twoim budżecie. Mało używany stoi w pl i się kurzy za suba chciałbym 1-tys. Aha jest podpięty pod Yamahe 667 która też będę sprzedawał

Nówki są po 950zł na allegro :P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj,

Nie dokladaj bym do tego jamo. Jeśli nie uda ci się zapolować na dego definitive to napisz do nas o suba 302a. Ewentualnie wykorzystując twój budżet klipsch r10sw.

Prawda jest taka że oba będą nadwyraz do twoich obecnych kolumn.

Pozdrawiam

Widzę, że pracujesz w s4homme, mam do Was niedaleko, pracuje w Imielinie. Macie tam możliwość odsłuchu? Klpisch o którym piszesz już kosztuje 1300zł, jest 2x droższy od tego magnata... nie wiem czy różnica jest aż tak duża

a gość nawet nie ma komentarzy na allegro, nie ryzykuje

Nie bronię, nie znam sprzedawcy. Ale w ostatnich dniach allegro zamieszało na maksa na swoim portalu.

Sam tam mam konto kilka lat, 3xx komentarzy - pozytywów samych i ostatnio się dowiedziałem iż nie mam żadnego. LOL.

Allegro zmienia się świadomie w sklep. Stąd ma głeboko w d.... zwykłych Kowalskich....

A jako sklep - allegro to niestety dno ( w moim odczuciu) drogo, czasami bardzo drogo i jakość na poziomie Nigerii...

A sprzedawca ma konto 14 lat - to coś mówi. Ale jaka historia to już tylko wróż maciej w SMS-ise za 9,99 zł + vat Ci powie..

Mam niedaleko do tego s4home z pracy, więc poleci raczej magnat 302a jak mi spasuje, choć posłucham jeszcze klipscha r10, jak usłysze kosmiczną różnicę to będę się zastanawiał. Chyba raczej co nie wybiorę to będę zadowolony :) Allegro używki spoko, ale musi być dobra historia sprzedawcy, inaczej gra niewarta świeczki.

To już nie kupisz nic na allegro, bo tą historię skasowano ;P

Nie tylko to, jak chciałem coś kupić miałem ulubione i codziennie mailem przychodziły nowości.

I dopadałem poszukiwany towar.... W stanie takim jak chciałem od w miarę wiarygodnego sprzedawcy.....

Teraz codziennie musiałbym przeszukiwać allegro - sorry nie chce mi się. Bedze mniej zakupów, więcej na wakacje...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.