Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe do Dual CV1460 - ok. 2000 zł

bebe

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o wsparcie w wyborze kolumn do wzmacniacza Dual CV 1460.

Pomieszczenie ok 20 m2

Źródło:

Gramofon Fryderyk G620 po drobnych zmianach,

Komputer (Spotify, pliki flac) przez dac Fiio E007K,

z czasem jakiś budżetowy cd

Muzyka: właściwie bez ograniczeń i wyróżnialnych upodobań.

Stan: Nowe

Temat nowy, ponieważ generalnie szukam opinii pod ten konkretny wzmacniacz.

ze względu na wiele pochlebnych opinii na razie typuje STX Electrino 250, ale nie miałem okazji ich słuchać.

Z góry dziękuję za pomoc.

Oprócz wspomnianych STXów zwróć uwagę na Melodiki BL40 MK II oraz JBLe ES 80. Wybór byłby dla Ciebie dużo prostszy, jeśli miałbyś możliwość posłuchać ich przed zakupem.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Dziękuję za porady.

Byłem na odsłuchu z własnym wzmacniaczem i rzeczywiście Melodiki bardzo fajnie grają.

po nich były:

Indiana 560 mkii - wycofane brzmienie, szczególnie po Melodikach. Nie mój klimat

Tannoy Mercury 7.4 - podświadomie chciałem, żeby były najlepsze. Nie wiem dlaczego, może przez wygląd...ale nie przekonałem się. Wszystko w nich ok, dobre, szczegółowe, ale to nie było to, być może tutaj wychodziły braki wzmacniacza(?).

Klipsh R26f - Osoba, która mi pomogła w odsłuchu opisała je jako "amerykańskie granie" - słusznie, miałem wrażenie dodania efektów specjalnych. Rozumiem dlaczego się podobają wielu osobom, bo są efektowne. Ale to znowu nie było moje granie

Przed Klipshami podpięte zostały Triangle Altea Borea. Zupełnie poza moją listą zainteresowań. Niesamowite zaskoczenie. Zrobiłem wielkie wow! Byłem pewien, że cena mnie zabije. Jak ją zobaczyłem, to pomyślałem...pewnie za sztukę. a tu nie! 2300 zł za takie brzmienie?! Nie ma wielkiej przestrzeni grania, takiej głębi jak w Melodice, ale te szczegóły góry...gęba mi się cieszyła od słuchania :) To były jedyne kolumny, w których w ostrym graniu można było usłyszeć różnicę dwóch talerzy perkusji. Gdybym miał je opisać w skrócie to powiedziałbym: studyjne granie. Szczegółowe, zwarte, ale przy tym baaaardzo przyjemne.

Jeszcze w tyle głowy chodzi myśl o Melodikach, ale chyba jednak Borea jest tym czego szukałem :)

Triangle powinieneś się zmieścić poniżej 2k

Melodika blisko 2k

Jeśli się na któreś zdecydujesz zapraszam po wycenę.

Melodika mam na stanie to możesz ją jeszcze sprawdzić w domowych warunkach.

Proszę o wsparcie w wyborze kolumn do wzmacniacza Dual CV 1460.

A ja z innej beczki. Jak oceniasz ten wzmacniacz?

Homo sapiens do myślenia potrzebuje całego mózgu, a nie tylko lewej strony

Po wczorajszych odsłuchach całkiem ok.

Gra równo, w prównaniu do ampli Yamahy (HTR 5630) zdecydowanie bardziej poukładany dzwięk.

Duży zapas mocy. Na moje potrzeby w domu, ale także wczoraj na odsłuchu, nie odkreciłem więcej niż 1/3 gałki.

Przy wymienionych wczoraj kolumnach fajnie się go słuchało - w ustawieniu wszystkiego na "0" bez loudness, jedynie nieraz zmniejszałem trochę bas.

Wskaźniki wychłowe - wiadomo - cieszą dodatkowo oko :)

Kupiłem go, ponieważ mój znajomy wcześniej taki nabył i podobało mi się to granie. Obaj szukaliśmy czegoś używanego 400-500 zł.

Na poziomie 400 zł, wydaje mi się wart uwagi. Za tyle można trafić zadbany egzemplarz. Model często chwalony wsród dualowców, ale tak naprawdę więcej sam się dowiem, jak już staną w domu nowe kolumny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.