Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki ekran 150-160' do 5tys?

Stephen Moody

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie

Jak w temacie.

Jaki ekran proponujecie 150-160' do 5 tys.

Salon nie będzie pomieszczeniem stricte kinowym. Zainstaluję w oknach blackouty.

Szukam ekranu rozwijanego, opuszczanego z sufitu.

https://www.audiostereo.pl/topic/132754-jaki-ekran-150-160-do-5tys/

Jezeli myslisz przyszłosciowo ( bo wspomniałes o UHD).. to takie wielkosci ekranów nie odddadzą jak nalezy efektu HDR, poniewaz proj musiałby mieć mega potęzną lampę.... ale moja teoria jest na teraz nikt nie wie co przyniesie jutro... sprawa nastepna takie calarze to tylko z napinaczami....

O takim myślę. Nie mam tylko pewności jaki producent.

...i myślisz ,że za 5 tysi kupisz takiego kolosa z napinaczami... i z tego co wiem to raczej obowiązkowo silnik bo są napinacze ,żadna korba... a to już się robi gruby koszt oscylujący w granicach 10 tysi... oczywiście myślę tu o sprawdzonych konstrukcjach takich jak KAUBER czy ADEO...

i nie wiem czy któraś z tych firm robi takie rozwijane kolosy.... raczej tylko ramowe...

zobacz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziękuję za link

Myślałem również o ekranie Kraftmann oczywiście z silnikiem. W ofercie Kraftmanna do 4-5 tys zmieszczę się - ale czy rekomendujecie tego producenta?

Dziękuję za link

Myślałem również o ekranie Kraftmann oczywiście z silnikiem. W ofercie Kraftmanna do 4-5 tys zmieszczę się - ale czy rekomendujecie tego producenta?

Czy widziałes juz ekran o takiej przekątnej? Ogolnie zasada jest taka. Im wiekszy ekran tym wiecej kasy musisz wydac ze wzgledu na mozliwe fałdy. Ja bym sie bał ,kraftman nie ribi dobrych ekranow,zapomnij. Nie masz jakies sciany wolnej? 5.5m odleglosci ,wiesz ze lampa musi byc wysokiej mocy?

W tej chwili mam 106' właśnie z Kraftmanna - bez napinaczy - jestem zadowolony.

projektor TW5000 da radę nawet ponad 160'

Na pewno muszę wziąć z napinaczami. Zaskoczyła mnie opnia o Kraftmanie.

Myślałem, że Kraftmann to średnia półka, solidne dobre ekrany (mają również wersje z napinaczami)- a tu taka opinia??

Dziękuję za komentarze.

Co do wielkości 120' - obawiam się, że będzie to za mała różnica w porównaniu z tym co teraz mam 106'. Chciałbym zdecydowanie większy obraz.

Co do Kraftmanna - już nie biorę go pod uwagę - fatalne opinie nawet o droższych ekranach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.