Skocz do zawartości
IGNORED

Dual CS 435-1 Parę pytań początkującego

Cudny_Gnat

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.Jednak zdrowy rozsądek wziął górę nad moją fantazją i możliwościami budżetowymi. Przyznam się, że na celownik wziąłem AT VM540ML , później znalazłem AT 440MLb za 200 euro. Bardzo chciałem, aby wkładka miała ten specjalny eliptyczny szlif micro line. Zadałem sobie pytanie. Czy mój zestaw jaki posiadam, obok gramofonu jest przecież wzmacniacz, kolumny, pokaże mi wyższość szlifu mikro line nad zwykłym eliptykiem? Obawiam się, że nie. Niezależnie od możliwości wzmacniacza i kolumn wkładkę i tak wymienię. Wybór padł na AT120EB lub VM520EB z duża przewagą tej pierwszej.W przyszłości jak wymienię kolumny i wzmaka to będę myślał nad lepszymi wkładkami. Dziękuję i pozdrawiam

szlif na pewno usłyszysz , jak przesłuchasz ileś tam wkładek. Nawet na jamniku coś już usłyszysz , ale cały potencjał wkładka pokarze z dobrze dobranym pre i resztą toru . W zależności od reszty toru i preferencji co do muzyki sam powinieneś zdecydować , co ci lepiej się podoba eliptyk , czy coś ostrzejszego . Sam czasem zmieniam wkładkę na sferyka jak mam ochotę na cieplejsze klimaty.

Pewnie już czytałeś; jeśli nie, to zajrzyj do testu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zanim kupiłem swoją ( 440 ) szukałem porównań i co ciekawe - 120 to też niezła wkładka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.