Skocz do zawartości
IGNORED

Dobrej klasy sprzęt grający w uczciwej cenie ? Wzmacniacz/Amplituner + głośniki :) MAX 5000 zł

akwarysta88

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego ale do kogo Ty to pisałeś ? Przecież ja nie chcę kupić Altusów ...., napisałeś bardzo chaotycznie, mógłbyś poprawić posta ?

Koledzy a co myślicie nad połączeniem Dali Zensor 7 z Yamaha A-S701 ? Z racji tego że lubię brzmienie dynamiczne i z wyraźnie zaznaczoną średnicą :)

A co do używek ...pamiętam jak za gówniarza naciąłem się na Altus 140 od znanego sprzedawcy na allegro, miały być igiełki, nie ruszane, PERFECTO ! Jestem pedantem i powiedziałem że nawet śrubki nie mogą być skancerowane, powiedziałem też że jak przyjdą to je otworzę aby ocenić stać w środku, sprzedawca się zapierał : Panie, sam regenerowałem głośniki, Panie ORYGINAŁ !

Sprzęt przyszedł, postawiłem, zaczął dudnieć i syczeć jak to w końcu Altus, na drugi dzień jak przyświeciło słońce w tył obudowy to coś mnie zaciekawiło ....

Więc napisałem dlaczego altusy grały źle, (Altus ani nie dudni ani nie syczy) napisałem odpuść pylony jak nie masz sporo miejsca z przodu z boku i z tyłu. Jak chcesz dosuwać kolumny w bok pokoju lub blisko ściany - odpuść kolumny z tylnim BR. Napisałem też o stx 500 i 300, które posiadałem. To , że ktoś ci odpisze jak to świetnie u niego działa nie znaczy, że u Ciebie będzie tak samo i że tobie się spodoba w twojej akustyce itd. Musisz kupować i próbować ,jak to możliwe wypożycz ze sklepu.Wybierz najlepsze zestawienie. Budżet masz bardzo skromny więc musisz iść na spore kompromisy.

Wybacz kolego, może pierwsze promienie słońca zaburzyły moją percepcję i dlatego nie skumałem od razu :)

Tak więc koledzy co myślicie o połączeniu Dali Zensor 7 i Yamaha A-S 701 ?

Uważam że to optymalne połączenie. Niestety wiele osób łączy zensory z denonem i marantzem z oczywistych względów. O ile marantz jest jeszcze ok o tyle z denonem jest słabo.

Z Yamaha as 701 to granie żywe. Ładne. Barwne. Dół jest bardziej kontrolowany. Środek zostaje bardziej ciepły gdyż tak graja dali. Góra jest natomiast wyraźna i barwna.

Moim zdaniem to dobre połączenie. Biorąc pod uwagę cenę wzmaka tym bardziej.

Witam

Krótkie pytanie bo nadarzyła się okazja.

Używane Monitor Audio Silver RS6 w idealnym stanie za 2500 i do tego Pioneer A-70-K (impulsowy) albo DENON PMA-1500, co o tym myślicie i która opcja lepsza ?

Denon 2100 a Pioneer 2500.

Te RS są od pierwszego właściciela, wyglądają jak ze sklepu, w pudełkach oryginalnych i tak dalej.

Do Denonów i Pionków też są kartony, są w stanie idealnym.

To chyba lepsze rozwiązanie od Zensorów i Yamahy ?

Cenowo to wychodzi drożej, no i w przypadku Dali i Yamahy to dość że taniej to jeszcze sprzęty mam nowe i z gwarancją :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ???

ps.

Ukryta Zawartość

ps2.

Ukryta Zawartość

Co myślicie ?

Ewentualnie nowy Cambridge Audio CXA 60 za 2900 zł ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Byłem na miejscu, odsłuchałem i kupiłem, chciałem kupić Denon 1500 PMA i Monitor Audio Silver RS6

Kupiłem Focal Chorus 806V i Pioneer A-70-K, MA i Denon to było brzmienie z lekko wycofaną średnicą i kiepską dynamiką, Focal i Denon podobnie, po podpięciu Pioneera który mimo że wykonany w klasie D, to zrozumiałem jak wielką różnice może zrobić wzmacniacz w naszym systemie ! Monitor Audio z Pioneerem ciągle w tym samym pomieszczeniu Ok. 22m2 zagrały dźwiękiem pełnym ale jednocześnie było go za dużo, dźwięk zlewał się ze sobą, to kolumny do pomieszczeń 30 m 2 i powyżej moim skromnym zdaniem, Focal natomiast zagrały tak jak tego chciałem, dużo średnicy, piękne wysokie i bas którego nie jest dużo ale jest wyczuwalny nawet na uszach :). Idę spać, jutro podpinam :) i oczywiście zdam relacje ! Dobrej nocy !

Cóż mogę napisać, jestem naprawdę zadowolony, cały ten sprzęcik gra naprawdę dobrze, Focale mimo że to monitory to potrafią zejść naprawdę nisko, nisko schodzący bas ale nie buczący i odzywający się tylko wtedy gdy trzeba, dobry impuls, lekko konturowy, średnica dobrze słyszalna zwłaszcza ta wyższa, wręcz bym powiedział że wyeksponowana i wysokie tony aksamitne na równi z resztą pasma.

Całość tego zestawu gra naprawdę dobrze, polecam !!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.