Skocz do zawartości
IGNORED

NAD M 32 - reklama Top Hi Fi

mkm

Rekomendowane odpowiedzi

W specyfikacji technicznej prawie nic, nawet mocy nie podano, tylko cena prawie 20 tysięcy i dodaj do koszyka. Polowanie na jelenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/133163-nad-m-32-reklama-top-hi-fi/

5000 E na tzw. "zachodzie"

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

specyfikacje techniczna znajdziesz w każdym teście urządzenia i oczywiście na stronie producenta. Takich klocków przecież nikt nie kupuje w ciemno. Moim zdaniem jeleń to ten co kupuje właśnie sprzęt po wyczytaniu parametrów technicznych bez odsłuchu.

moc jest "wystarzająca"

tak ja w Bentleyach

tam też podawano - moc - "wystarczająca"

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

tak trudno znaleźć?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -> Downloads

oj się klyent nad Wisłą rozbirsumanił, że się mu nawet nie chce dwa razy w google kliknąć - a ten co używany sprzęt kupuje klyent to już w ogóle wymagający jest, mi ostatnio wszyscy mówią żebym im ceny na kolumny second hand obniżał bo oni będą musieli na paliwo wydac żeby koumny odebrać - ja pier.... ;))))))))))

Ukryta Zawartość

tak trudno znaleźć?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -> Downloads

Tak trudno napisać to w ofercie? Nikomu z TOP Hi-Fi się nie chciało dwa razy kliknąć? Oj, rozbisurmanili się, chcą tylko kasę liczyć? Jest miejsce, wystarczy wpisać dane, a jest podana praktycznie tylko cena i już.... wsadzaj do koszyka. Sprzedafca znad Wisły. Pojechałem do nich na Andersa, to mi wciskali niby nowego NAD-a w rozbebeszonym pudle, bo niby kartę gwarancyjną musieli tam włożyć. Chciałem podłączyć i sprawdzić przed zakupem, to mi kazali zapłacić za sprawdzenie 100 zł i opłata przepada w razie rezygnacji, nawet gdyby sprzęt nie działał.

Ukryta Zawartość

mi ostatnio wszyscy mówią żebym im ceny na kolumny second hand obniżał bo oni będą musieli na paliwo wydac żeby koumny odebrać - ja pier....

Bo Ty CHCESZ sprzedać, a klient NIE MUSI kupić. Znajdzie gdzie indziej taniej.

Każdy liczy swoje pieniądze, swój czas, swoje paliwo.

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

Z całym szacunkiem ale w ciagu ostatnich powiedzmy 4-5 lat sporo zmieniałem/mieszałem w swoim sprzęcie (nerwoza zmian niestety) i mam bardzo niekomfortowe doświadczenia dot "klyentow" rynku second hand w Polsce. Na tyle, że w sumie tak jak teraz na to patrzę to jakieś 80% sprzętów sprzedawałem wygodniej, szybciej i nawet drożej do chętnych poza Polską - rancja, Niemcy, Austria, Serbia, Grecja, USa czy nawet Malezja (sic!). I mało który zaczyna maila od "cena do negocjacji?". A nawet wiekszość potrafi się podpisac pod mailem - u nas jest jakaś maniera maili typu "Cena do negocjacji? Można foto?" i ani "pozdrawiam, Czesiek" ani "pocąłuj mnie w d..". Niektórym nawet zaczalem odpisywać dla zabawy z pytaniami czy im klawiatury nie starczyło aby się chociaż podpisać pod mailem czy też mama z tatą kultury nie nauczyli?

No a jak już jeden z drugim wejdzie w rozmowę to padaja argumenty typu "no ja wiem, ze cena nie jest zła a nawet dobra, no ale tu jest Polska to jeszcze z 20% trzeba mniej" albo te najzabawniejsze "no wiem, że wystawione jest za 5tys, ale ja mam tylko 3tys to może?" ;))))).

Żenada niestety.

Niestety, zawsze będą ludzie typu "ile i dlaczego tak drogo?"

Sprzedający chce sprzedać jak najdrożej, kupujący kupić jak najtaniej. To jasne. Ale ważna jest atmosfera transakcji.

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

Jeszcze są ludzie - "nie za dużo byś chciał na tym zarobić ?"

:P

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

hehe albo tacy np. "ten sprzęt to ja na ebay widziałem za 2/3 tej ceny, tylko linku nie mogę znaleźć do aukcji żeby Ci podesłać" ;)

no i klasyk - "to ja wezmę jak cenę ciut ugadamy - ale czy będę mógł odesłać jak mi się jednak dźwiękowo nie wpasuje do systemu"? ;)

albo - "a mogę wypożyczyć do siebie na odsluch?" "że co? kaucja 100%? eee to nie..." ;))

skąd Ci ludzie się biorą...

adamgdansk - jak przeczytałem to co piszesz to przez chwilę zastanowiłem się czy przypadkiem nie masz wglądu w moją pocztę bo wszystko pokrywa się z moimi sprzedażowymi doświadczeniami! :)

Dodam jeszcze, że co by w opisie aukcji nie naskrobać i jakkolwiek treściwie, wyraźnie by tego nie zrobić, to większość i tak nie przeczyta.

Rekordowo krótkie wiadomości to: "cena" lub "ile?" (mimo wyraźnego uwzględnienia takowej w aukcji)

Panowie bo chyba tak teraz jest. Kiedyś sprzedawałem blu-ray Harmana na olx. Na allegro stały ok 500-800pln. Ja wystawiłem za 450 bo zależało mi na szybkiej sprzedaży. Najlepszy tekst jaki dostałem to "200 i jestem za godzinę". Nawet nie odpisywałem bo mi się nie chciało :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.