Skocz do zawartości
IGNORED

DENON PMA 1520ae czy ATOLL IN100se

piotr78

Rekomendowane odpowiedzi

@arenia - ja pozwolę sobie odpowiedzieć w ten sposób - jeżeli przyszły nabywca sprzętu od Atoll-a zapyta o opisane przeze mnie fakty sprzedawcę a sprzedawca w salonie odpowie mu, że to wymysły a po zakupie u niego będzie miało to miejsce to niech wtedy odniesie mu te klamoty i zapyta co ma mu teraz do powiedzenia... A tak już na marginesie - sam dystrybutor w rozmowie telefonicznej w końcu przyznał, że trafa w atoll-ach brumią ale jest na to sposób - trzeba sobie spróbować wmówić, że nic się nie słyszy i wtedy wszystko jest ok.... Co do wywalania bezpieczników to musi wywalać bo atoll nie ma tzw. miękkiego startu i żadne wypisywanie kłamstw tu nic nie zmieni. Co do przygasających części wyświetlacza w momencie wciśnięcia przycisku Play i podczas odtwarzania mogę Ci na priv wysłać odpowiedź od dystrybutora - usterka nie jest możliwa do całkowitego wyeliminowania, dokłada się do bebechów odtwarzacza jakiś tajemniczy mod, który zmniejsza ten defekt ale nie eliminuje całkowicie i najlepsze - nie można wymienić odtwarzacza CD na nowy pozbawiony tej wady mimo, że kupiło się nowy na gwarancji i ta usterka występowała od nowości, zostaje Sąd itd.

Pozdrawiam.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

@arenia - ja pozwolę sobie odpowiedzieć w ten sposób - jeżeli przyszły nabywca sprzętu od Atoll-a zapyta o opisane przeze mnie fakty sprzedawcę a sprzedawca w salonie odpowie mu, że to wymysły a po zakupie u niego będzie miało to miejsce to niech wtedy odniesie mu te klamoty i zapyta co ma mu teraz do powiedzenia... A tak już na marginesie - sam dystrybutor w rozmowie telefonicznej w końcu przyznał, że trafa w atoll-ach brumią ale jest na to sposób - trzeba sobie spróbować wmówić, że nic się nie słyszy i wtedy wszystko jest ok.... Co do wywalania bezpieczników to musi wywalać bo atoll nie ma tzw. miękkiego startu i żadne wypisywanie kłamstw tu nic nie zmieni. Co do przygasających części wyświetlacza w momencie wciśnięcia przycisku Play i podczas odtwarzania mogę Ci na priv wysłać odpowiedź od dystrybutora - usterka nie jest możliwa do całkowitego wyeliminowania, dokłada się do bebechów odtwarzacza jakiś tajemniczy mod, który zmniejsza ten defekt ale nie eliminuje całkowicie i najlepsze - nie można wymienić odtwarzacza CD na nowy pozbawiony tej wady mimo, że kupiło się nowy na gwarancji i ta usterka występowała od nowości, zostaje Sąd itd.

Pozdrawiam.

A ja sobie pozwolę odpowiedzieć, że mnie nie wyrzuciło bezpiecznika ani razu i nie mam problemów z wyświetlaczem w CD. Lekkie odgłosy z traf dochodziły do ucha / choć np. w takim Music Hallu a35.2 brzęczało już dosyć głośno /, gdy je przysunąłem na 2-3 cm do obudowy. Po podłaczeniu do dc blockera jest cicho. Jeśli Kolega nie wierzy, to cóż mam począć?! Moje słowo przeciw słowu Kolegi... I tylko tyle.

PS Serdecznie proszę o nie nazywanie mnie kłamcą, bo nie zasłużyłem sobie na to !!!

PPS Wypisywanie kalumni na Atolla przez określonych użytkowników tego forum jest znane, również w Audio Forte.

PPS Trafa potrafią hałasować nawet w sprzęcie za 20 -25 tys. i użytkownicy z tym żyją, bo serwisy nie znajdują rozwiązania. Kolega kupił nowy zestaw Naim serii XS i... trafo we wzmacniaczu brzęczy jak cholera...! Odpowiedź Angoli z serwisu? Cytuję: "Zły prąd w Polsce macie ....". WTF ????

"Zły prąd w Polsce ..." - też to usłyszałem od pracownika AudioForte...

@arenia - nie mam zamiaru Cię do niczego przekonywać, brak miękkiego startu powoduje to co powoduje, przyszli nabywcy sami się o tym przekonają.

Fajnie jak będą wiedzieli o tych niemiłych przypadłościach i ukrytych wadach zanim podejmą decyzję o kupnie.

Ps. Miło, że masz informacje z pierwszej ręki od AudioForte kto i co na nich wypisuje...pewnie niczym sobie na to nie zasłużyli. Pewnie też należę do tego grona ich "ulubieńców", możesz ich serdecznie pozdrowić, może w końcu zechcą wymienić mi odtwarzacz na NOWY a nie proponować dostawianie do niego modyfikacji...

Oczywiście to wszystko moja wina, no i jak śmiem o tym pisać i przestrzegać innych.

"Zły prąd w Polsce ..." - też to usłyszałem od pracownika AudioForte...

@arenia - nie mam zamiaru Cię do niczego przekonywać, brak miękkiego startu powoduje to co powoduje, przyszli nabywcy sami się o tym przekonają.

Fajnie jak będą wiedzieli o tych niemiłych przypadłościach i ukrytych wadach zanim podejmą decyzję o kupnie.

Ps. Miło, że masz informacje z pierwszej ręki od AudioForte kto i co na nich wypisuje...pewnie niczym sobie na to nie zasłużyli. Pewnie też należę do tego grona ich "ulubieńców", możesz ich serdecznie pozdrowić, może w końcu zechcą wymienić mi odtwarzacz na NOWY a nie proponować dostawianie do niego modyfikacji...

Oczywiście to wszystko moja wina, no i jak śmiem o tym pisać i przestrzegać innych.

Nie mam informacji z pierwszej ręki. Dystrybutor to dla mnie ani brat ani swat. Dobrze przestrzegać przed wadami sprzętu. Ja ich nie zanotowałem w moim Atollu, zatem twierdzę, tylko i wyłącznie, że wszystko zalezy od egzemplarza lub... być może od partii sprzętu. Daleki jestem od uogólnień i sądów ostatecznych.

Pozdrawiam również

A.

Arenia, Adam ..... nawet nie wiecie jak wiele racji macie w tym co piszecie. Ja po doświadczeniach w naszym sklepie osobiście boję się Atolla sprzedawać, po co mi przepychanki z klientami, a dystrybutor ??? Coś na zasadzie ASO w Citroenie jak pękły mi boczki w fotelach: "Źle Pan siedzi" - wg nich powinno się jeździć na stojąco :D" Co do brzęczących transformatorów w NAIM'ach jest coś na rzeczy, ale ja np, w dwóch egzemplarzach dokręciłem trafo od spodu i problem zniknął. Wydaje mi się, że problem pojawia się w transporcie (ale to takie moje domniemania) nie sądzę żeby aż tak słabo nawijali te trafa. Czym innym jest brum z sieci te 50Hz słyszalne nawet jak nic nie gra. Podłączyłem przez taki filtr Heliona i problem częściowo znikł. Ponoć te filtry od Tomanka dobrze działają. Prawdą też jest, że rozwiązania prądowe w domach w UK są dużo lepsze niż na kontynencie. Te ich wtyczki, gniazda to naprawdę dobra robota.

Jednego tylko nie rozumiem, siedza tam w Audio Forte bardzo blyskotliwi ludzie, bardzo "sprawni" w przekonywaniu przyszlych klientow do zakupu ich zabawek ale wiedzac o problemie z wyswietlaczem w odtwarzaczach zamiast wymienic go na nowy, gdzie klient bylby im wdzieczny i polecalby ich jako serwis na forum i znajomym, wola brnac i isc na "wojenke" na zasadzie - jak juz kupiles bubel to teraz masz pecha i mozemy ci wsadzic do niego modyfikacje bo inaczej tego defektu nie da sie zmniejszyc. A jak sie nie godzisz na pchanie do cedeka mod-ow tylko chcesz wymiany na nowy to coz, masz pecha i zostaje ci proces sadowy. A najlepiej drogi kliencie nie otwieraj oczu to nie bedziesz widzial babola z wyswietlaczem w naszym odtwarzaczu a jak brumia ci trafa to zatkaj uszy i nie sluchaj, a jak wywala bezpieczniki to wsadz inne, ktorych nie zaleca sie montowac w blokach, jakie to proste... Mam nadzieje, ze chociaz konkurencja wyciagnie odpowiednie wnioski i oszczedzi sobie takich promujacych wpisow jak ten...Ps. A jak juz Panowie z AudioForte wiecie o mozliwych problemach z wyswietlaczem i nie chcecie wymieniac wadliwego egz. na nowy tylko go modyfikowac to moze dolaczcie do kazdego nowego egz. odtwarzacza CD stosowna informacje, zeby kazdy wiedzial na co sie decyduje przy kupnie. Na szczescie dla innych uzytkownikow sprzetu od Atoll-a nie kazdy cedek obarczony jest ta wada, u moich kolegow -posiadaczy tego samego odtwarzacza CD przygasanie czesci wyswietlacza nie wystepuje.

Byłem w styczniu zdecydowany na atolla 100 in i cd. Na moje pytania o wywalanie korków sprzedawcy mówili że to bzdura. Ale jak ich przycisnelem pytaniami to przyznali ze paru klientów sie na to skarży a im w salonie też sie to zdarzyło. Zaproponowałem że wplace kaucję i wezme sprzęt na dwa dni na sprawdzenie w domu. Nie bylo zgody, nie bylo więc zakupu.

Reklamujcie u sprzedawcy jako towar niezgodny z umową. Nie z gwarancji producenta. Jak dalej problem to uokik, oni chętnie się obecnie zajmą tak prostą sprawą. Też muszą mieć wyniki:)

I wszystko na piśmie

Seria 100, niby są to fajne klocki ale zastosowane zasilacze są niepotrzebnie przerośnięte i w zasadzie niemające uzasadnienia. O ile jeszcze wzmacniacz uchodzi (jest 660VA niemniej 500VA pewnie by już wystarczyło) to w CD jest aż 170VA + 15VA a powinien wystarczyć zasilacz 30-60VA. Ponadwymiarowe zwiększanie transformatorów zwiększa co najwyżej pobór mocy (ciepło wydzielane w transformatorach) przy wątpliwym dodatnim wpływie na dźwięk.

Witaj,

Z tych dwóch bo tak prosisz to wybrał bym Atolla z prostego względu. Denona z Dali się nie łączy. Będzie Cie męczył bas.

Ale jednak dasz się przekonać na inny wzmacniacz to Naim oraz stanowczi polecany pod ostre wstegi Cayin MT35S.

Wypożycz go od nas i zobaczysz jak potrafią zagrać Twoje kolumny.

Pozdrawiam

Ja też nie mogłem polubić brzmienia Zensor 3 z Denkiem pma 720, coś w tym jest, że Dali z Denonem się nie lubią brzmieniowo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.