Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC do 5000

krzychu.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość aqs

(Konto usunięte)

Ja dodam od siebie że jest jeszcze jedna opcja z której ja skorzystałem. Chinol XiangSheng DAC 05. Ma wszystko czego oczekujesz detal barwe przestrzeń. Wraz z malina koszt 1700 a gra wybitnie. Za 7-8 tyś PLN byłby nadal wybitny a koszt śmieszny

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Na LKS 004 grałeś z maliny?

Jak lubisz detal, powietrze to kieruj się w kierunku polecanych Hegli, choć wiele muzykalności z nich nie bedzie.

Ludzie co Wy z tymi Heglami, H25 fantastico plastico. Kupa kasy za dość specyficzny dźwięk co prawda z analityczna góra ale i miękki kluchowatym basem. Jak ktoś lubi taką szkołę grania proszę bardzo w końcu to markowy sprzęt :))

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

Zamiast wydawac na DAC 5tys, sprzedaj I22 i kup I32 plus dostawka MM30. Będzie wieksza korzyść.

MM30 ciężko chyba dostać nowe?Chyba że leżak magazynowy.

Wypożycz Oppo Sonica DAC, gra jak piszesz detalicznie przestrzennie z dobrym basem, nie wierz co ludzie piszą, to ma grać u Ciebie w Twoim systemie

Jak się spodoba to mogę Ci sprzedać za 3,6k :) Ja poluję na LKS 004

No i Aqs sprzedaje Sonica,niebywałe.Przecież książke można wydać z tego co o nim pisałeś

Nie przesadzaj;-) Nic w tym dziwnego nie widzę że sprzedaje, nadal uważam że nie ma lepszego streamera z nowych do 4k. W przeciągu dwóch lat to ja cały sprzęt kilku krotnie wymieniłem, Krella KAV300i to dopiero chwaliłem, już go nie mam:-)

Znam to dobrze

I ja właśnie kończę ostatnie szlify systemu, w zasadzie pozostał tylko DAC do wymiany

Nie wiem jakie masz klocki, jak zbalansowane to tylko XLR

Nic specjalnego ale ponad przeciętne na tutejszym forum

Jeśli DAC do 5000, dla mnie tylko Chord Hugo, ze starszych dpa np. Enlightenment, żadne inne DAC nie wchodzą w rachubę, szybko zapomnisz o Heglach i innych wynalazkach, jak któregoś z nich posłuchasz.

Nieco ponad budżet, ale może być ciekawy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powiem krótko, walę inne przetworniki na rynku, gdyż po za pięcioma nie ma czego słuchać a i tak Chord wygrywa. Ten który mam na sprzedaż to TT, a więc dwa razy przekraczający budżet, więc na pewno nie jest w kręgu zainteresowania kolegi poszukującego DAC'a do 5000zł więc nie pierdzielcie. DPA to alternatywa, nie ta rozdzielczość, nie ta dynamika, nie ta potęga brzmienia, ale to i tak fenomenlany DAC z resztą w trzecim systemie u mnie Enlightenment zostaje, lubię go i mam sentyment do dpa. dpa Rullez, a Wy słuchajcie Hegli, Krelli, Wadii, Sonic Frontiers, Oppo, McIntosh i innych wynalazków. Panowie i Panie Chord DAVE to najlepszy przetwornik wszech czasów, bez względu na cenę!

Ciekawe ile te rysy na obudowie sa warte?

Floki jak się spotkamy to mogę Ci powiedzieć.

Powiem krótko, walę inne przetworniki na rynku, gdyż po za pięcioma nie ma czego słuchać a Wy słuchajcie Hegli, Krelli, Wadii, Sonic Frontiers, Oppo, McIntosh i innych wynalazków.

Ja mam italianski wynalazek Pathos Converto i nie narzekam

Floki

Floki dzieciaku pozostaje mi pogratulować

Nie ma czego chloptasiu,nie jestem z tych Co wyzej sra niz doope ma.

Nie oceniaj ludzi swoja miara.

To ze wedle Ciebie Converto oraz inne wynalazki jest kupa tyle samo mnie interesuje jak slowa Ojca redaktora.

Nie ma czego chloptasiu,nie jestem z tych Co wyzej sra niz doope ma.

Nie oceniaj ludzi swoja miara.

To ze wedle Ciebie Converto oraz inne wynalazki jest kupa tyle samo mnie interesuje jak slowa Ojca redaktora.

Miałem nie komentować, ale nie mogę się powstrzymać, jeśli nie interesują cię moje słowa, to po ch... komentujesz? Cieszę się, że są tacy jak ty na tym świecie ;], Niech McGyver kliknie raz jeszcze "lubię to", żeby ci dodać animuszu

• 2 tygodnie później...

Znam to dobrze .Ja tam już nie wymieniam klamotów,wystarczy no chyba że kolumny Equilibrium kupie,reszta zostaje oraz jakiś XLR zamiast RCA by się przydał.Ponoć jest poprawa.

hej a o jakich equilibirium myślisz? ;p ja mam athmosy s7 wiec jakbyś miał pytania co do nich to śmiało :)

Znam to dobrze .Ja tam już nie wymieniam klamotów,wystarczy no chyba że kolumny Equilibrium kupie,reszta zostaje oraz jakiś XLR zamiast RCA by się przydał.Ponoć jest poprawa.

hej a o jakich equilibrium myślisz? ;p ja mam athmosy s7 więc jakbyś miał jakieś pytania co do nich to śmiało :)

ja co do daca to mogę polecić chorda 2qute. Porównywałem z heglem hd12, hd 25, oppo sonica dac, atoll dac100 i jakims daciem od marantza

• 2 tygodnie później...

ja co do daca to mogę polecić chorda 2qute. Porównywałem z heglem hd12, hd 25, oppo sonica dac, atoll dac100 i jakims daciem od marantza

A czemu padło akurat na chord 2qute? Jak byś go porównał z Heglem i Oppo?

...tez zastanawiam się nad DAC'kiem i też akurat te trzy biorę pod uwagę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.