Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana wzmacniacza

Bogusław_59825

Rekomendowane odpowiedzi

Jak że pierwszy etap poszukiwań CD Playera nie doszedł do skutku i do dziś jeszcze nic nie przyjechało od S4 (historia jednak lubi się powtarzać, jak z czekaniem na Heco do testów). Wiec poproszę o zwrot monety i zamawiam EMOTIVA ERC-3 . ""jimmi"" - tak, teraz czas na etap drugi.

Moze sie okazac, ze ten wlasciwy od pierwszego kontaktu ;)

Ja jakos lubie cd evo1 creek, ale na dniach podepne destiny, ciekaw jestem co lepiej wypadnie w moim systemie.

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Ja najlepsze zdanie mam o Premium Sound i o Q21. Dobrze sie czuje w relacjach z nimi, dodam ze skonczylo sie zawsze faktura ;)

S4 nie znam, nie mialem przyjemnosci jeszcze.

No, jestem zły na S4 za granie.....

nie chcą zarobić to nie.

mozesz opisac jak wyglada to z Twojej perspektywy?

Bogus, moze jestes zbyt wybredny i poprostu nie traktuja Cie priorytetowo. Szczerze powiedz!

No tak. Dogaduje się na oba modele, czy są dostępne. Dostaje proforme i wysyłam pieniądz i czekam na kuriera.

Jeden dzień. ...i nic. Dostaje odpowiedz że kolejnego dnia wyślę i czekam i znowu ......... nie ma przesyłki. Kolejny dzień stracony na czekanie. .........Ale będzie dobrze.

Zdaje sobie sprawę z zasadności używania w obecnych czasach cd jest wątpliwa a jednak.........

EMOTIVE została na deser, bo jestem zainteresowany dzielony piecem tej firmy.

faktura proforma ( głównie wysyłana e-mailem ) - na jej podstawie płaci i wtedy wysyłają sprzęt ( tu się denerwuje bo nie wysyłają)

chyba nie posłałeś wcześniej kasy?

ja nic nie wysyłałem- opisałem schemat

rozumieć

Przygotowania do testu ERC-3 ruszyły bo zamówiłem HDCD King Crimson ‎– In The Court Of The Crimson King

teraz czekać aż dojdzie. Mam normalny krążek CD, będzie co porównywać.

prosze?

dobra rozumiem, chodzi Ci o format cd-nagranie

hehe

Tak, chodzi że mam standardową płytę CD a teraz zamówiłem HDCD, choć nie wiem kiedy przyjdzie, ale w końcu dotrze do mnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Taka mała lista wzmacniaczy mających zastąpić w przyszłości bliższej czy dalszej obecnego NADa

kolejność dowolna

MCINTOSH MA252 - za drogo! mało gniazd RCA

Emotiva XSP-1 Gen 2 + Emotiva XPA G3

MONRIO MC 206

Magnat RV4

Primare I35 - za drogo! ale kto wie może stanieje

Atoll IN300

Moon Neo 240i

Taki mix, są hybrydy, klasa D

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

hehe

Tak, chodzi że mam standardową płytę CD a teraz zamówiłem HDCD, choć nie wiem kiedy przyjdzie, ale w końcu dotrze do mnie.

Ukryta Zawartość

Taka mała lista wzmacniaczy mających zastąpić w przyszłości bliższej czy dalszej obecnego NADa

kolejność dowolna

MONRIO MC 206

Magnat RV4

Atoll IN300

Moon Neo 240i

nie widze haiku na liście :)

Ukryta Zawartość

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

notka "popej" fajna. A jednak, ten cały rozgardiasz tylko w jednym ......."celu"

nie widze haiku na liście :)

HAIKU AUDIO - pominąłem bo to sprzęt który nic nie wnosi, jak i nic nie zabiera, typowo neutralny.

Ja muszę ocieplić przekaz, Heco są za dokładne, nic nie ujdzie ich uwadze, nic się nie schowa. Obawiam się ze przy tych nowych remasterach i źle zrealizowanych płytach może nie być wesoło. Pamietam brzmienie Sonus Faber Venere S, to tu Haiku by pasował na 120%

Jak tylko wróci moneta od S4 to zamawiam CD Emotiva.

• Moderatorzy

notka "popej" fajna. A jednak, ten cały rozgardiasz tylko w jednym ......."celu"

HAIKU AUDIO - pominąłem bo to sprzęt który nic nie wnosi, jak i nic nie zabiera, typowo neutralny.

Ja muszę ocieplić przekaz, Heco są za dokładne, nic nie ujdzie ich uwadze, nic się nie schowa. Obawiam się ze przy tych nowych remasterach i źle zrealizowanych płytach może nie być wesoło. Pamietam brzmienie Sonus Faber Venere S, to tu Haiku by pasował na 120%

Jak tylko wróci moneta od S4 to zamawiam CD Emotiva.

Widze, że Ty tylko czytasz, a nie słuchasz. 90 % testów jest sponsorowanych i odsłuch wszystko weryfikuje. Chcesz, gęsto i ciepło Bright MK4 lub Vincent

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Widze, że Ty tylko czytasz, a nie słuchasz. 90 % testów jest sponsorowanych i odsłuch wszystko weryfikuje. Chcesz, gęsto i ciepło Bright MK4 lub Vincent

Vincent - tak, wiem. Bright MK4 - tego nie znam.

Może masz racje i zbyt pochopnie skreślam sprzęt, tak bez słuchania.

kolejność dowolna

MONRIO MC 206

Magnat RV4

Atoll IN300

Moon Neo 240i

Ciekawe maszyny masz na celowniku, oby udało Ci się wypożyczyć na testy. I dobrze Rucia prawi - nie skreślaj Haiku :-)

Arcam SA30 + Tannoy Revolution XT 8F

wrecz przeciwnie martwie sie :) taka cisza ze chyba zepsuty :)

hehe.

Gra non stop.

po analogu NAD dostaje sygnał z lepszą kontrolą basu. Przestrzennie jest bogato, nie wiem czy nie za bardzo. Dajmy mu pograć, może się ułoży.

Lepszą od sygnału Tidala z kompa przez DACa

Jutro znajdę mu jakiś sieciowy kawałek drutu, jakiś firmowy.

Warto poprobowac kilka roznych IC lub XLR. Dzwiek bedzie ewoluowal przez kilka dni. Napisz potem Bogus ogolne wrazenia jak pracuje tacka, mecanizm, trafo itd. Jaka jakosc wkonania i generalnie jakie ogolne wrazenie zrobil.

Przeoraj go po roznych gatunkach muzycznych. Dzieki za wpis!

I zdjecie lepszej jakosci prosze, podlaczony do sieci;)-To piekna maszyna !

To co słychać dotychczas to przede wszystkim inny bas, poprzednie połączenie komputera z DAC 1050 dawało lekkie przeciągnięcia, obecny jest bardziej konturowy, ma lepsze różnicowanie. Słychać to dobrze u Phila Collinsa. Sopran zaś jest, na ta chwile jakby jasny, szczegółowy. Na granicy iskrzenia sybilantami, zamiana kabla RealCable CA 1801 na Audioquesta Big Sur uspokoiła tą nadpobudliwość.

Mechanizm........ hmmm, ten słychać w nocy wyraźnie.

Display. ..... taki sobie, ikonka "play" mała, właściwie symboliczna , tak samo jak ikonka "CD". Myślę że pilota będzie więcej możliwości, jeszcze nie otwierałem.

Miałem kiedyś płytę z kropeczkami do sprawdzenia możliwości korekcji, ale za cholery nie mogę jej znaleźć. Szkoda.

Jeszcze raz słucham Phila po zamianie IC, słychać, jak szybko wygasza uderzenia. Nooo.

Przydał by się jeszcze jakiś kompakt do porównań, chciałem Cambridge Audio CXC i przez DACa NADa ale ten jest za cienki i mija się to z celem. Porównanie sygnału prosto do 375 i poprzez coaxial AQ Carbon i 1050 pokazuje różnice w odbiorze. DAC pilnuje by dźwięk był poprawny, ale tryb bezpośredni połączenia odrywa dźwięk od kolumn i ustawia wszystkich w przestrzeni i oto chodzi. Przydała by się płyta z muzyką poważną. Sprawdzę na koncertowej &101& Depeche Mode później a na razie,.....niech se gra.

I tak na teraz, BAS, dobry jest nawet teraz bez grzania sprzętu. Zamienię płyty i teraz gra Violator, jest słychać jak bas startuje i kończy, poprzednio był bardziej typu ciągłego albo prawie ciągłego, teraz jest inaczej. Puściłem 375 na max, basu jakby mniej ale odczucie przez siedzenie się nie zmieniło. Jestem pod wrażeniem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.