Skocz do zawartości
IGNORED

Przesiadka z Smsl M2 Dac na kieszeń

zwyczajny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, Podjąłem decyzję o budowie budżetowego Dac na bazie chińskiego gotowca.

Czytałem dużo o zachwytach nad Pcm1794 który kosztuje 40$ do tego trzeba doliczyć amanero 40$ i mamy 80$ ~300zł. Ale dzis szukając alternatywy znalazłem Es9018 z Amanero na pokładzie za 128$ ~500zł.

200zł różnicy nie jest problemem..

Nie mialem mozliwosci odsłuchu niestety, tylko SMSL m2

Trafa i reszte kupie w PL

Co byście wybrali?

Witam serdecznie, Podjąłem decyzję o budowie budżetowego Dac na bazie chińskiego gotowca.

Czytałem dużo o zachwytach nad Pcm1794 który kosztuje 40$ do tego trzeba doliczyć amanero 40$ i mamy 80$ ~300zł. Ale dzis szukając alternatywy znalazłem Es9018 z Amanero na pokładzie za 128$ ~500zł.

200zł różnicy nie jest problemem..

Nie mialem mozliwosci odsłuchu niestety, tylko SMSL m2

Trafa i reszte kupie w PL

Co byście wybrali?

Sam chip jaki jest każdy wie. Wszystko zależy od implementacji - może być kupa ...

Ja mam ESS9023 od DIYINKH + amarero (oryginalne) i jestem z tego kompletu zadowolony.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na alliexpress możesz kupić masę różności - niektóre są pewnie OK, inne mogą być właśnie taka kupą ... wybierając sprawdzoną konstrukcję lub renomowanego konstruktora minimalizujesz ryzyko wpadki. DIYINKH jest sprawdzonym źródłem - chińszczyzna, nieco droższa ale sprawdzona - nie wsadzają podróbek, konstrukcję są dopracowane, nie znikają nagle z rynku i nie ma co chwila nowego rev. które nie wiadomo jak zagra.

Większość tych chipów wymaga dobrej implementacji - w tym dobrego zasilania. Sam wybór chipa jest chyba sprawą drugorzędną, bo więcej można zepsuć źle implementując chip na PCB niż złego może wnosić sama kość.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.