Skocz do zawartości
IGNORED

Vincent sv 237 po heglu h 80 ?

remiqa

Rekomendowane odpowiedzi

LAR jest zdecydowanie bardziej wydajny prądowo od Vicka, trzeba ostrożnie kręcić volume, żeby kolumn nie rozerwać ;)

Na pewno LAR IA 200-H będę chciał posłuchać z tym że wyczytałem w klubie LAR iż w strefie dźwięku jest niedostępny na tą chwilę,ale w ogłoszeniach pojawił się LAR IA-30 MKII,słuchałeś go?

Na pewno LAR IA 200-H będę chciał posłuchać z tym że wyczytałem w klubie LAR iż w strefie dźwięku jest niedostępny na tą chwilę,ale w ogłoszeniach pojawił się LAR IA-30 MKII,słuchałeś go?

Nie, ale to lampa, więc jeszcze troche inny temat.

Ja mam Primare w D klasie i polecanie tu Denona 2020 jako lepszego to jakaś porażka.

Przecież nie napisałem, że Denon 2020 jest lepszy ( nie ) - a zwłaszcza nic nie mówiłem o porównaniu do Primare. Jak znasz Denony czy sprzęt z lat 90 to wiesz przecież o co chodzi. Pisałem o nowo wypuszczonej i tak zachwalanej w prasie klasie D - wzm. NAD - słuchałem. Primare - to nieliczny wyjątek.

Jedni wolą "zadymiony gabinet" a inni " sterylną salę operacyjną". Co jest lepsze? Czy można mieć to wszystko w jednym systemie? Tak. Ale to dyskusja u kolegów piętro wyżej :-)

Przestań z ta sterylnoscia D klasy. Nie powtarzamy wyświechtanych regulek. Denony z lat '90, starsze i nowsze, miałem chyba wszystkie, sporo Marantza i nawet Sony ES. Wolę swojego Primara z pełną świadomością. Gra po prostu dla mnie najlepiej.

?👈

No cóż, z gustami się nie dyskutuje ....

a tutaj recenzja Primare i32 :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rozsmieszaja mnie takie posty. :) wiesz gdzie w obecnych czasach mozna sobie włożyć te recenzje? Domysl się.

W Polsce są trzy. Jedna krytyczna, dwie na opak i co? I nic.

?👈

Powoływanie się na recenzje w whathifi.com ? Zamieszczane na tej stronie "recenzje" nie mają NIC wspólnego z rzetelną oceną czy też wiarygodną informacją. Promują kilka marek (głównie angielskich), po reszcie jadą jak po burej suce.

...też miałem wzmacniacz klasy D -Soul Note SA 300 na testach.Wysokie tony rewelacja,bas tez bardzo dobry,ale ja wolę taki misiowaty,dlatego nie kupiłem.Wszystko zależy od preferencji,każdy lubi co innego,jeden blondynki ,inny szatynki.Może ktoś by polecił wzmacniacz o moich preferencjach w tej kwocie co wyżej wymieniony piecyk? Pozdrawiam..:)))

Przecież, rafał735r z uporem poleca najlepszy ..... a piotrek7, jest najlepszym recenzentem ....

i nie ważne jaki jest temat wątku.... I nie wolno czytać kolorowych gazet....

i na pewno jeszcze coś doradzą ...;-)))

Przecież, rafał735r z uporem poleca najlepszy ..... a piotrek7, jest najlepszym recenzentem ....

Czytac mozna ale to strata czasu bo tam as wylacznie teksty reklamowe, kazdy kto choc otarl sie o audio o tym wie.

Ty coś poleć, ostatnio coraz więcej takich co tylko klapia i nic z tego nie wynika.

?👈

Ostatnio słuchałem "przelotnie" u znajomego sprzętu Audio Note ( jakiś starszy model ), lampy. I skojarzyło mi się teraz określenie "misiowaty dźwięk" jakim emanował w porównaniu z moim tranzystorem. Takim ciepłym dźwiękiem jak dobrze pamiętam grały też wzm. TEAC 2000. Nie potrawie już dokładnie określić ich brzmienia, bo było to już dawno, ale z tego co pamiętam, to bardzo miło sie tego słuchało, była gęstość i dociążenie. ( może kosztem szczegółu ). Nie chciałem wyjść z salonu. Niestety nie kupiłem, gdyż uważałem, że w moim akustycznie wytłumionym pokoju może zrobić się "kluchca". Ale słuchało się tego z wielką przyjemnością i to z B&W.

też mam Audio Note P2 i potwierdzam ma misiowaty bas ale reszta jest świetna - jakbyś dorwał używkę to się nie zastanawiaj ale większość lamp które słyszałem ma misiowaty bas wiec moze to powinien być kierunek

Dzięki za porady i propozycje, będę coś zmieniał w systemie i jeśli hegel zostanie to nie niżej niż h200, na pewno sprawdzę jak gra lampa i jeśli się nie spodoba to będzie to jakieś nowe doświadczenie,na początek będę chciał sprawdzić coś z Linear Audio Research

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.