Skocz do zawartości
IGNORED

Zgrywanie płyt Audio-CD do FLAC - zakłócenie

asix73

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Z przydźwiękiem magistrali zetknąłem się jak wpadła mi jakieś 30 lat temu w ręce karta muzyczna 8 bitowa Soud Blaster przeznaczona do komputerów XT . Była to jedna z pierwszych kart muzycznych produkowanych na świecie . Podłączyłem ją do wzmacniacza no i niestety pojawił się ten przydźwięk . Później były nowsze niby lepsze ale problem przydźwięku magistrali pozostał . Dlatego miedzy innymi ze względu na ten przydźwięk zrezygnowałem z wykorzystywania kart muzycznych montowanych do komputera i na płycie głównej do rejestracji audio na rzecz rejestratorów autonomicznych .

To byly inne czasy Covox'a i elementow przewlekanych kiedy PCB XT'a nigdy nie byl projektowany jako urzadzenie odtwarzajace dzwieki. Wiec nie wyciagaj muzeum do czasow obecnych, zreszta sam bylem jednym z piewszych w Polsce co importowal CT1310 i jego pochodne do Polski a pozniej przewalilismy tony ESS'ow na krajowym rynku i dokladnie znam te konstrukcje.

Jezszcze raz do ripowania CD, nic nie ma ew. przydzwiek powstaly na plycie glowej komputera - a sam to napisales ze ma wplyw karta dziekowa znajdujaca sie w komputerze.

Gość

(Konto usunięte)

To byly inne czasy Covox'a i elementow przewlekanych kiedy PCB XT'a nigdy nie byl projektowany jako urzadzenie odtwarzajace dzwieki. Wiec nie wyciagaj muzeum do czasow obecnych, zreszta sam bylem jednym z piewszych w Polsce co importowal CT1310 i jego pochodne do Polski a pozniej przewalilismy tony ESS'ow na krajowym rynku i dokladnie znam te konstrukcje.

Jezszcze raz do ripowania CD, nic nie ma ew. przydzwiek powstaly na plycie glowej komputera - a sam to napisales ze ma wplyw karta dziekowa znajdujaca sie w komputerze.

Mało wiesz dużo paplesz tyle.

Co do Covoxa to była proteza audio używana głównie do gier . Możeś coś sprowadzał . Moja znajoma sprowadzała z hameryki Sound Blastery i covox przy tym to była zabaweczka . Były dwie wersje tej karty do XT 8 bitowa i do AT 16 bitowa . Jedna gówno i druga gówno . Dlatego ten temat mnie nie pasjonuje od tamtego czasu .

Amen.

Mało wiesz dużo paplesz tyle.

Co do Covoxa to była proteza audio używana głównie do gier . Możeś coś sprowadzał . Moja znajoma sprowadzała z hameryki Sound Blastery i covox przy tym to była zabaweczka . Były dwie wersje tej karty do XT 8 bitowa i do AT 16 bitowa . Jedna gówno i druga gówno . Dlatego ten temat mnie nie pasjonuje od tamtego czasu .

Mało wiesz dużo paplesz. Nic na temat. NIC co napisałeś nie jest prawdą/nie ma związku ze "ZGRYWANIEM płyt Audio-CD do FLAC".

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Proszę założyciela wątku o zablokowanie użytkownika Piwo. Takich idiotyzmów nie da się czytać a polemika nie ma sensu z kimś, kto nie rozumie zasad działania komputera i jego podzespołów.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Niedawno był na forum użytkownik o bardzo podobnym nicku, tzn. "Piwo Jasne". Dokładnie tak samo pisał, najczęściej nie na temat, wszystko, co wiedział wymieszał, pomieszał, przy okazji wszystkich wkoło obrażał, bo nikt inny nic nie wiedział, tylko on wiedział co i jak. "Piwo" bardzo mi przypomina "Piwo Jasne". ;) :)

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Do wszystkich. Takie "zakłócenia" występują na wielu moich zripowanych płytach, ale nie wszystkich jednak (jak pisałem wcześniej np. płyta TOTO). "Zakłócenie" powstaje podczas nagrania sesji w studio i pochodzi od sprzętu tv lub podobnego (ta częstotliwość to podobno częstotliwość odchylania poziomego tv lub monitora w studio - 15625 Hz).

Niedawno był na forum użytkownik o bardzo podobnym nicku, tzn. "Piwo Jasne". Dokładnie tak samo pisał, najczęściej nie na temat, wszystko, co wiedział wymieszał, pomieszał, przy okazji wszystkich wkoło obrażał, bo nikt inny nic nie wiedział, tylko on wiedział co i jak. "Piwo" bardzo mi przypomina "Piwo Jasne". ;) :)

To by miało sens. Kolo robił za alfę i omegę w sprawie backupu. Wychodziło na to, ze robił backup kolekcji plików juz w czasach świetności Aten i Sparty. A pieprzyl tak, że głowa mała. Wypisz, wymaluj jak teraz.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

To by miało sens. Kolo robił za alfę i omegę w sprawie backupu. Wychodziło na to, ze robił backup kolekcji plików juz w czasach świetności Aten i Sparty. A pieprzyl tak, że głowa mała. Wypisz, wymaluj jak teraz.

Podobno Piwo Jasne znowu pisze ? Tym razem jako Piwo . Na portalu na którym się udzielam facet publicznie obraża za pomocą wulgaryzmów . Przejże forum i namierzę gościa w jakich wątkach się udziela i powiadomię moderację

Staszek

To jest dokładnie ten sam gościu . Mamy z nim problemy na naszym portalu . To chyba jakiś świr jest.

Proszę założyciela wątku o zablokowanie użytkownika Piwo. Takich idiotyzmów nie da się czytać a polemika nie ma sensu z kimś, kto nie rozumie zasad działania komputera i jego podzespołów.

To znaczy że Piwo Jasne się uaktywnił ? Chcę ci powiedzieć że na portalu na którym się udzielam gośćiu pruje wulgaryzmami równo po wszystkich .

Gość

(Konto usunięte)

'piwo' tego spamuje na PW z idiotycznymi uwagami.

@asix73 : dlatego sie konkretnie pytalem o wersje plyty na ktorej to wystepuje, a co AccurateRip mowi o zgodnosci tego co zgrales z ich baza ?

Czasami ciezko odroznic ruskie pirackie tloczenia od oryginalow a jak ruscy wykonali matryce to tylko oni wiedza.

Ja bym obstawial jednak nosnik jako winny tego szumu, mowisz ze wykonales podobne kopie na innym kompie z innym napedem CD a wynik byl taki sam.

@asix73 : dlatego sie konkretnie pytalem o wersje plyty na ktorej to wystepuje, a co AccurateRip mowi o zgodnosci tego co zgrales z ich baza ?

Czasami ciezko odroznic ruskie pirackie tloczenia od oryginalow a jak ruscy wykonali matryce to tylko oni wiedza.

Ja bym obstawial jednak nosnik jako winny tego szumu, mowisz ze wykonales podobne kopie na innym kompie z innym napedem CD a wynik byl taki sam.

Mr.Jones, ale to jest normalne zjawisko. Jeszcze nigdy nie spotkałeś takiej płyty? Jest ich mnóstwo. Inny mastering może być już pozbawiony tego niesłyszalnego pisku (nie szumu - jak napisałeś). Może, ale nie musi. Zależy w jaki sposób "dochodzono" do remastera, czy z analoga, czy z cyfry (i inne przyczyny, o których Yayacek dokładniej by opowiedział).

Poza tym, jeżeli to np. ruski pirat to może być różnie, ale ruski oryginał będzie taki sam.

AccurateRip zawsze pokazuje zgodność z innymi zgraniami z bazy.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Ja ripuję tylko na kompie wypiętym z netu . Wtedy mam gwarancje że nic poza treścią na płycie się nie dogra . Z mojego doświadczenia wiem gdyż w mojej pracy zawodowej zajmowałem się programowaniem procesorów jedno układowych . Chociaż to nie ma nic wspólnego z ripowaniem ale miałem zwiechę programatora połączonego z kompem wpiętym do netu. Straciłem procka i forsę bo musiałem kupić drugi . Przyczyną była przeglądarka do netu która zablokowała system. Tu jest podobnie tak jak w programatorze do procków , zakłócenia mogą iść z netu i się dogrywać . Jeśli na oryginalnej płycie występują zakłócenia to jest to czyste niechlujstwo producenta .

Ja ripuję tylko na kompie wypiętym z netu . Wtedy mam gwarancje że nic poza treścią na płycie się nie dogra . Z mojego doświadczenia wiem gdyż w mojej pracy zawodowej zajmowałem się programowaniem procesorów jedno układowych . Chociaż to nie ma nic wspólnego z ripowaniem ale miałem zwiechę programatora połączonego z kompem wpiętym do netu. Straciłem procka i forsę bo musiałem kupić drugi . Przyczyną była przeglądarka do netu która zablokowała system. Tu jest podobnie tak jak w programatorze do procków , zakłócenia mogą iść z netu i się dogrywać . Jeśli na oryginalnej płycie występują zakłócenia to jest to czyste niechlujstwo producenta .

jezusmaria. przerażasz mnie.

1. co się może dograć? jak zakłócenia się dogrywają?

2. jaka przeglądarka zablokowała jaki system?

Netscape Communicator stare dzieje . Tak jak wirusy panie dzieju .

Gość

(Konto usunięte)

Nie wiem jak wygladaja w wiekszosci ripy bo wlasnie powoli przechodze z swoja kolekcja na pliki, przygladne sie z ciekawosci jak wyglada obraz moich ripow.

Nie ma takiej mozliwosci, jesli napisane oprogramowanie jest dobre aby 'cos' sie dopisywalo do pliku z powodu podpiecia do netu (chyba ze ktos ma wirusana na kompie dopisujacego swoj kod do plikow), wrecz ustawienie oprogramowania w systemie na niski priorytet powinno pomoc w zgraniu danych do pliku. Czym innym jest zawieszenie sie oprogramowania od dopiyswania danych.

Gość

(Konto usunięte)

Mnie też...

Mam trochu winyla i gramofon . Kiedyś na wkładce zaindukowała się jakaś ruska stacja i miałem problem . Bo na taśmie magnetofonowej na którą zgrywałem niestety było ją słychać .

Netscape Communicator stare dzieje . Tak jak wirusy panie dzieju .

czyli popsuł ci się msdos i z tego wnioskujesz o dopisywaniu czegoś dziś?

czyli popsuł ci się msdos i z tego wnioskujesz o dopisywaniu czegoś dziś?

Jak masz coś ważnego na kompie na którym pracujesz to chyba jasne jest żeby ci czymś tego nie zainfekowali.Kiedyś wirusy się dopisywały do oprogramowania teraz szyfrują całe dyski . Dla wirusa to żaden problem . Nie słyszałeś o wirusach przenoszonych przez pliki muzyczne ?

Nic tylko robić popcorn :)

Raz miałem zakłócenie w zripowanym flacu. Głośny trzask. Powód nieznany. Następnym razem wszystko dobrze się zgrało. Także zdarza się ale raczej rzadko. A jak coś jest skopane w studiu to w sumie nie ma o czym dyskutować.

Jak masz coś ważnego na kompie na którym pracujesz to chyba jasne jest żeby ci czymś tego nie zainfekowali.Kiedyś wirusy się dopisywały do oprogramowania teraz szyfrują całe dyski . Dla wirusa to żaden problem . Nie słyszałeś o wirusach przenoszonych przez pliki muzyczne ?

nie. opowiedz nam o tym.

Chłopaki; nie widzicie że gadacie z tym samym trollem już o trzech nickach przynajmniej.

Wiesz żeby to stwierdzić trzeba udowodnić . Mnie to wisi . Ale żeby poszukać w wyszukiwarce AS piwa jasnego a teraz piwa to naprawdę nie problem . Zgłosiłeś do moderacji ? . Ja zgłosiłem . Mogę ci po PW przesłać co napisałem . Kiszenie pisania bredni przez Piwo vel Piwo Jasne w jednym wątku nic nie da . Ten facet będzie bredził .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.