Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe kolumny do Cav a 12

blackromek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nadszedł czas na zmianę kolumn na dzień dzisiejszy posiadam paradigm monitor 11v7 , wzmacniacz to Cav a 12 chińska hybryda lampowo tranzystorowa 200 w przy 8 ohm

Źródła transport plików + dac

Pioneer pd 9700 + dac

Pro ject 5.1 + pro ject tube box ds

Pomieszczenie około 25 m2 średnio zagracone ( zasłony ,gruby dywan na całości pomieszczenia ,mięki duży wypoczynek)

Muzyka praktycznie 100% ostry metal i rock wszelkie odmiany

Oczekiwania poprostu przyrost jakości dźwięku

Budżet myślę że około 10 tys oczywiście mówimy o używkach

Moje wstępne pomysły

Coś z studia 16 herz

Atc sm40

Paradigm studio 100v5

Pomocy

https://www.audiostereo.pl/topic/135679-nowe-kolumny-do-cav-a-12/

Ze Studio 16 Hertz będziesz miał magmę. Dociążający wzmacniacz i powolne kolumny zabiją rytmikę. Z Paradigm zabraknie ogólnej jakości na skrajach. ATC skończą grać bas szybciej niż potrzebujesz.

Podłogowe Focal z dwoma niskotonowcami sprawdzą się na Twoim metrażu. Będzie barwnie, ekspresyjnie na górze, nie zniknie Ci akustyczna mgiełka i kiedy trzeba będzie punktowo i głęboko operowała perkusja. Musi być szybki i przejrzysty głośnik. Skala wynikająca z podłogówki też jest niezbędna. Biorąc pod uwagę CAV sugeruję coś w stylu Chorus 726 / 826.

Ze Studio 16 Hertz będziesz miał magmę. Dociążający wzmacniacz i powolne kolumny zabiją rytmikę. Z Paradigm zabraknie ogólnej jakości na skrajach. ATC skończą grać bas szybciej niż potrzebujesz.

Podłogowe Focal z dwoma niskotonowcami sprawdzą się na Twoim metrażu. Będzie barwnie, ekspresyjnie na górze, nie zniknie Ci akustyczna mgiełka i kiedy trzeba będzie punktowo i głęboko operowała perkusja. Musi być szybki i przejrzysty głośnik. Skala wynikająca z podłogówki też jest niezbędna. Biorąc pod uwagę CAV sugeruję coś w stylu Chorus 726 / 826.

Rozumiem że Focal np 826 zapewni mi skok jakościowy w stosunku np do paradigm studio 100 v5

Rozumiem że Focal np 826 zapewni mi skok jakościowy w stosunku np do paradigm studio 100 v5
co sądzisz o tej ofercie

Zobacz ofertę: FOCALChorus 836v

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A te nie są lepsze?

P.S.

Kiedyś miałem możliwość zakupu tego wzmaka ale spietrałem :-(

Ciekawe jak on gra?

Ukryta Zawartość

Typowałem nie analizując, jakie kolumny mają zastąpić. Podtrzymuję propozycję, lecz na pewno nie mierzyłem w bezkompromisowość. W tym temacie jest podobne zapytanie - może coś dla siebie znajdziesz...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.