Skocz do zawartości
IGNORED

DigiPure JVC

pol32

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W sklepie wśród stojących obok siebie telewizorów, obrazem wyróżniał się JVC z systemem DigiPure. bił stojące obok PixelPlusy i ulepszone 100HZ Soniacza. Domyslam się, ze jest to podobna technologia co P+. Tylko czyfaktycznie o tyle lepsza czy było to moje subiektywne wrażenie. Zresztą wszystkie pewnie i tak były dołączone do splittera. Warto się w to ładować. Chyba taki 28" na 20m2 wystarczy.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/13574-digipure-jvc/

DigiPure nie jest zły, ale prawdziwą perełką jest DigiPure Pro, na który składają sie m.in.: Technologia Auto DigiPure, Kompensacja ruchu, Movie Theatre, Cyfrowy filtr grzebieniowy, Auto Digital VNR. Cokolwiek nie wybierzesz zrobisz dobrze: JVC to jedne z najlepszych odbiorników TV.

https://www.audiostereo.pl/topic/13574-digipure-jvc/#findComment-222856

rozumiem, że chodzi o model AV-28X4? Jest niezły - ja sie przymierzam do AV-32X4 do kupienia juz za ok. 3400 zł

poniżej zdjęcie 32-calowego, a później noty z holenderskiego portalu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

model 28" ma nieco niższe noty niż 32" - generalnie JVC maja bardzo "przyjemną" dla oka kolorostykę wyświetlanego obrazu - ciut "mdłą" w porónaniu z Panasonikiem i Philipsem na PP, ale to ewentulanie kwestia podbicia temperatury wg własnych upodobań - obraz jest szczegółowy, bez śladu rozmzań czy smug i co najważniejsze niemęczący przez wiele godzin. Do tego klasyczne wzornictwo - czegóż chcieć więcej? AHa - nie bez znaczenia jest tez fakt, że w przeciwieństwie do produktów konkurencji duże JVC sa montowane w Wielkiej Brytanii

[obrazekLUKASZ-222874_1.jpeg] [obrazekLUKASZ-222874_2.JPG] [obrazekLUKASZ-222874_3.JPG]

post-1118-100001234 1170262212_thumb.JPG

post-1118-100001235 1170262210_thumb.JPG

post-1118-100001236 1170262209_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/13574-digipure-jvc/#findComment-222874

Chodzi o model 28X37. Dziwne jest to, ze nie znalazlem tego modelu na oficjalnej stronie producenta. Kupowalem go 1,5 roku temu. W audioglobie (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) 28X37 jest i kosztuje 3350 a 32X37 kosztuje 4750. Zasadniczych roznic pomiedzy X37 a X4 nie znalazlem oprocz ceny - X37 jest drozszy (poza tym X4 ma stolik w komplecie a X37 nie) . Ciekawe dlaczego? Poniżej fota 28X37

[obrazekLUKASZ-223271_1.jpg]

post-1054-100001223 1170262227_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/13574-digipure-jvc/#findComment-223271

Witam wszystkich

Posiadam JVC HV 32D25 EUW prawdziwy kombajn! Niestety zszedł już z oferty choć mam go u siebie dopiero od kilku miesięcy. TV posiada system DIST 75Hz ( progresywne skanowanie bez migotania obrazu! )- 1250 linii poziomych tj około 100% więcej od zwykłych tv a dla porównania PIXEL+ i Panasonic z Acuity mają około 850 linii ! i tak jak unich system działa z każdego żrudła - także TV

Tak samo jak wszystkie inne JVC ma system kompensacji ruchu - brak efektu ducha, filtr grzebieniowy ,cyfrową redukcje szumów (VNR 3D ),ponadto Tryb Kinowy(MOVIE THEATR) oraz regulację temperatury koloru

Pozatym multiplikację obrazów 5 rodzajów - 2 tunery, subwoofer głośnik centralny procesor Dolby Digital/Dolby Pro Logic/3D Phonic procesor efektówDANCE/HALL/STADION wejście komponent, optyczne, opcjonalnych głośników tylnych (8omów 7,5 W) System Super Digi Pure - różni się tym od Digi Pure że ma podczepiony pod siebie DIST

Moja ocena.

Bardzo dobry dzwięk - także tylko na 2 głośnikach - porównywalny wśród TV słyszałem tylko u Acondy Loewe

Obraz potrafi zadziwić np. wiadomośno czy fakty (na super digi pure auto) wyglądają jak obraz podawany z DVD - -czegoś takiego jeszcze nigdy na tv niewidziałem. Ale DIST czasami potrafi się też "pogubić" tzn. nie znosi słabego sygnału wtedy pojawia się tzw pixeloza- smużenie ale nie większe niż na SONY czy Panasonicach

Kolory są naturalne to charakterystyczne dla JVC inaczej niż np na PIXEL+.

Obraz z DVD - jest poprostu wzorcowy

Sumując jest to znakomity tv z prawie nieskończoną liczbą kombinacji ustawień obrazu a najlepsze jest to że kupiłem go za SIC! 6000pln bo schodził już z oferty

Cena katalogowa 9999

PS> 1 Brakuje mu jakiegoś przewodnika po programach jak NexTV czy Program Info u Thomsona

2 JVC nie mają problemów z geometrią obrazu co dobija np u koreańczyków czy Thomsonie no ale to inna pólka

https://www.audiostereo.pl/topic/13574-digipure-jvc/#findComment-224641

Podczas sklepowych testów JVC AV32X4 zauważyłem błąd w wyświetlaniu linii pionowych z prawej części ekranu. Testowałem z DVD na płycie Gwiezdnych Wojen na testach obrazu THX. Nie wiem jaka jest przyczyna takiego stanu po prostu linia była jakby poszarpana. Może kabel, tylko ze na JVC AV32H4 efekt był podobny tylko bardziej wyrażny. Co o tym sądzicie? Czy ktoś ma podobny objaw? Fajny sprzęt chciałem go kupić a teraz się wacham!

https://www.audiostereo.pl/topic/13574-digipure-jvc/#findComment-225207

Sprawdz jeszcze tego JVC.

Ma pełne 1250 linii

Ukryta Zawartość

I gdzieś znalazłem na niego cenę ok. 4200zł

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/13574-digipure-jvc/#findComment-225557

Muszę się poprawić.

Bo cena którą podałem zmieniła się z powodów mi niewiadomych ale daję głowę że kilka dni temu dzwoniłem i pytałem sie osobiście i podali mi własnie taką cenę.

Być może się pomylili na stronie www

Teraz już cena jest "aktualna"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/13574-digipure-jvc/#findComment-225576

A mi sie udalo kupic ten model (HV32DP40U) za 4100.. jakis miesiac temu.. teraz jest drozszy o 1000 zl w tym samym sklepie, czy to jakas pomylka.. czy promocja, nie wiem. Obraz z DVD jest bardzo dobry.. gorzej z kablowki.. a jesli chodzi o sterowanie (pilot).. to ciezko, oh ciezko... mam zamiar kupic pilot uniwersalny i porobic jakies makra.. bo np zmiana formatow obrazow zawsze wymaga wejscia do menu, a ja bym chcial wybieraz za pomoca jednego klikniecia. Co jeszcze... system przelaczania kanalow dwucyfrowy moze troche denerwowac.. wolalbym miec specjalny klawisz do wprowadzania dwoch cyfr, a tak jak chce 1 a poczniej 2 to jak za szybko to zrobie to mam 12. Problem jest tez z przelaczaniem sie na wejscia AV.. nie mozna wylaczyc nie uzywanych, a jesli cos jest na 3 z kolei to trzeba 3 razy wcisnac przycisk!

Ostatnia rzecza ktora mnie do tej pory boli jest lekkie zaczerwienie w dolnym lewym rogu ekranu. Wezwalem serwis bo myslalem ze mi sie maskownica odkleila... ale serwisant powiedzial ze tv jest ok i rozmagnesowal mi go petla zewnetrzna... pomoglo na 1 dzien... jako ze serwisant wady nie uznal, wiec plame wciaz mam i tv nie moge wymienic. Probowalem pozniej samemu magnesowac/rozmagnesowac zwykla kolumna glosnikowa.. i tez pomagalo na jeden dzien. Moze kupie jakis magnes i poloze gdzies w poblizu ;) bo czasem mnie ten roz denerwuje, zwlaszcza jak sa napisy.. z prawej biale z lewej lekko rozowe.

Takze, odradzam kupowac w ciemno telewizor, najlepiej jest kupic ze sklepu gdzie mozna wpierw obejzec jak dziala..

Pozdrawaim

Niedziadek

https://www.audiostereo.pl/topic/13574-digipure-jvc/#findComment-228581

Aha, chcialem tylko dodac, ze obraz naprawde jest rewelacyjny jesli pochodzi z dobrego zrodla. Mimo czesciowego zabarwienia i lekkich brakow w geometrii nie mam nic do zarzucenia. Przydaloby sie tylko lepsze wsparcie serwisu... i jakas odpowiedz od JVC na moje emaile.. bo wciaz nie dostalem ani jednej odpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/13574-digipure-jvc/#findComment-228626

Aha, chcialem tylko dodac, ze obraz naprawde jest rewelacyjny jesli pochodzi z dobrego zrodla. Mimo czesciowego zabarwienia i lekkich brakow w geometrii nie mam nic do zarzucenia. Przydaloby sie tylko lepsze wsparcie serwisu... i jakas odpowiedz od JVC na moje emaile.. bo wciaz nie dostalem ani jednej odpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/13574-digipure-jvc/#findComment-228627

WOW! Wczoraj podlozylem magnes pod telewizor (z tylu) i wszystko sie wyrownalo.. obraz bez zadnych przebarwien, ostry.. owszem sa lekkie rozmycia rzedu jednego "piksela" ale tak male ze z 2 metrow wiec nie ma czego sie czepiac. Tak poza tym poprawilem sobie zrodlo sygnalu poprzez wzmacniacz szerokopasmowy i dopiero teraz widze co potrafi Super DigiPure. W moim telewizorze jest opcja by pokazac roznice na dwoch polowkach ekranu.. no i widac !

Wniosek tego taki ze polepszacze dopiero dobrze dzialaja gdy ma sie bardzo dobre zrodlo sygnalu. Jezeli chodzi o DVD to obraz jest super bez dwoch zdan. podlaczylem tez DVD przez component i musze stwierdzic ze albo mam slabe kable (bo mam i sa to zwykle hamy ;)) albo jestem czuly na 50Hz.. bo obraz lekko drzy. Gdyby nie to ze do ogladania na componencie trzeba kilka razy wcisnac przycisk AV to bym pewnie sie przyzwyczail ale tak zostalem na bardzo dobrej jakosci RGB (scart).

I tak na prawde to zostal mi juz tylko ostatni problem z telewizorkiem a mianowicie jak sprawic aby wejscie E4 bylo w pierwszej kolejnosci na przycisku AV. Jesli ktos ma jakis pomysl to bede wdzieczny!

Reasumujac. Goraco polecam ten telewizor (HV32P40). Porownywalem go z takimi telewizorami jak Sony FQ86, Panasonic 32 PX20 oraz Thomson (nie pamietam modelu ale taki bialy z wejsciem component). I jak do tej pory JVC bije na glowe jesli chodzi o stabilny i szybki obraz. Jedynie moze ustepowac w funkcjonalnosci (pilot i ustawienia) ale to co potrzebne to jest i da sie przezyc.

PZDRW

https://www.audiostereo.pl/topic/13574-digipure-jvc/#findComment-231217

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.