Skocz do zawartości
IGNORED

Cyrus Lyric

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czym nawigujesz tego Cyrusa? Pilotem czy aplikacją Cadence? Smartphone czy tablet? Słuchasz płyt CD czy pliki z dysków zewnętrznych? NAS/router czy dysk zewnętrzny przez USB? Wyczytałem, że Cyrus przez USB widzi dysk "tylko" do 500 GB? Czy odtwarzając pliki z dysku zewnętrznego jest możliwość przewijania utworów?

Ciekawi mnie czy ten Cyrus do radę "napędzić" prądowo B&W 804S? Teraz te kolumny napędzane są tym Rotelem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten Rotel podaję 2 x 130 W przy 8 Ohm. Pobór prądu 400 W. Cyrus Lyric 09 pobiera 430 W.

Szkoda że prócz serwisu TIDAL nie ma Spotify.

Pozdrawiam

Witaj ;

Cyrusa wykorzystuje głownie do odczytu CD i streaming z Tidal. Pod wejścia analogowe jest wpięty preamp phono LAR w połączeniu ze starym(prawdziwym) Thorens TD320 z wkladką Ortofon 2m Black.

Aplikacja Cadence jest stabilna i w miarę szybka ale to nie jest to co w świetnym streamerze Bluesound Node 2 która notabene jest też dużo lepsza niż w Auralic. Po kupnie Lyric-a miałem się pozbyć Bluesound ale ze względu na ultra szybkośc i stabilność użytej w nim aplikacji podpiąłem kablem optycznym do Cyrus-a. Jednak brzmienie z wewnętrznego streamera w Lyric jest lepszy aniżeli Bluesound jako transport .

Nie bawię się w pliki z dysku HD także nie mam w tym doświadczenia.

Do nawigacji Cyrus-a używam głownie dedykowanego świetnego ergonomicznie podświetlanego pilota i czasami i-Pad.

Jesli chodzi o napędzenie Twoich B&W to się nie wypowiadam gdyż po prostu nie słuchałem tego zestawienia.

Lyric jednak jest mocny i to czuć ... przy średnio wymagających kolumnach 4ohm brzmienie jest niezwykle swobodne , detaliczne i napowietrzone . Niska średnica i bas , jest gęsto wręcz oleiście ze sprężystym dociązonym zejściem .

W salonie przed zakupem odluchiwałem z Dynaudio Contour , Focus - podłogowymi i bez problemu z nimi sobie poradził ... Także z Twoimi B &W nie myśle aby problemy były ale jak zwykle najlepiej odsłuchać w swoich warunkach ,akustyce itd :)

Ukryta Zawartość

Lyric ma CD szczelinowy czy szufladę ?

Szczelinka , nie rysuje płyt - sprawdzone . Bardzo gładko i subtelnie bierze . Miałem kiedyś Meridian G 08.2 , swietnie grający CD ale o płyty nie dbał. Cyrus mimo szczeliny , nie ma co się obawiać.

• 1 rok później...
W dniu 10.11.2017 o 11:28, maciek36 napisał:

nie ma CD jak Cyrus, ale za to waga inna :)

Ukryta Zawartość

Brałbym gdyby była integracja z ROON. Do tego CD ECC 1 

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.