Skocz do zawartości
IGNORED

Mini wieża do biura (budżet 2500 złotych)

struner

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Potrzebna mi mały zestaw by słuchać w pracy w biurze radia czy muzyki. Biuro o powierzchni ok. 20 m2. Potrzeba mi sprzętu by na co dzień słuchać radia internetowego i przesyłać muzykę ze spotify. CD jak będzie to elegancko, ale mogę się bez tego spokojnie obyć. Fajnie by to dobrze grało, oczywiście mając na uwadze budżet i mając świadomość jaki to segment sprzętu audio. Budżet powiedzmy ok. 2500 zł, choć im mniej tym lepiej. Myślałem o jakimś gotowym zestawie lub kupna oddzielnie odtwarzacza plus kolumny podstawkowe. Podpowiecie czego szukać, w jakich modelach i firmach?

Jeśli mały system, na którym nie planujesz urządzać dyskoteki to sprawdzone są modele YAMAHA PIANOCRAFT.

Mniejszy MCR N70D z radiem cyfrowym DAB, internetowym oraz funkcjonalnością MusicCast czyli Spotify, Tidal , muzyka z serwera Bluetooth.

https://www.tophifi.pl/systemy-bezprzewodowe/musiccast/yamaha-musiccast-mcr-n470d.html

Większy brat MCR N670 oferuje dojrzalsze brzmienie z mocniejszym dołem, funkcjonalnie ma wszystko co mniejszy brat, oraz wejście optyczne, liniowe i zdecydowanie mocniejszy wzmacniacz.

https://www.tophifi.pl/systemy-mini-101/systemy-mini/yamaha-pianocraft-mcr-n670.html

W obu zestawach możesz zmienić kolumny na coś lepszego.

Zapraszamy na odsłuchy.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Dziękuje za odpowiedź. A jeśli bym poszukał jakiegoś odtwarzacza sieciowego i dokupił bym do tego kolumny to nie była by to lepsza opcja? W pracy mogę sobie czasem pozwolić na mocniejsze podkręcenie pokrętła volume. W sumie CD nie wydaje się być przydatne, większość by leciało radio internetowe bądź muzyka ze Spotify. Widziałem Marantza MCR-511 (czy poza funkcją CD różni się od modelu 611?) może pod taki model poszukał bym jakiś kolumienek? Jeśli chodzi o odtwarzacz to nie mam żadnych preferencji co do marki.

Nie kupuj takich zintegrowanych kombajnów bo to byle co ;)

W takiej kwocie dobry byłby np. taki ceniony Denon DM41 + streamer Google Chromecast Audio :)

Albo

Wzmak TAGA HTA-500 + Kolumny STX F-130n + DAC fx audio dac-x6 + Google Chromecast Audio

Z mniejszych kolumn zamiast STX - Q-Acoustics QA3020

Chromecast Audio i jakies kolumny aktywne w zalozonym budzecie.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Nie kupuj takich zintegrowanych kombajnów bo to byle co ;)

W takiej kwocie dobry byłby np. taki ceniony Denon DM41 + streamer Google Chromecast Audio :)

Ten Denon ze standardowymi głośniczkami gra sporo gorzej od YAMAHY i nie ma funkcji sieciowych ,które w Yamaszce są. Trochę bez sensu

Do tej YAMAHY zmień kolumny na NOTA 260 i będzie wszystko co potrzeba. Sieciowość, duża dynamika i spory jak na monitory bas.

https://www.tophifi.pl/systemy-mini-101/systemy-mini/yamaha-musiccast-pianocraft-mcr-n670-nota-260.html

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Ja jednak podejdę do tematu nieco inaczej.

W biurze raczej masz komputer? Całą multimedia, sieć i inne rzeczy w nim.

Wówczas wybrał bym monitory aktywne średniego pola. W tej cenie zjedzą każdy system tu polecany.

Jeśli biuro polega na przekładaniu papierków, rysowaniu itp gdzie niema komputera to skłaniał bym się w kierunku Yamahy.

Pozdrawiam

Piotrek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.