Skocz do zawartości
IGNORED

HEGEL HD10 vs Arcam irDAC do systemu all in one

lelek01

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Może ktoś z szanownych kolegów porównywał pomiędzy sobą?

System: Yamaha AS1000 i CDS1000 plus "n" plus ps4 i Blue Ray plus WXC-50. Vandersteen 1c.

Planuję "n" plus ps4 i BluRay przez HDMI do TV, z TV toslinkiem do WXC-50, z WXC-50 po coaxialu do DAC i CD po coaxialu do DAC, z DAC po RCA do AS1000.

Muzyka: Depeche,Mode, Radiohead, stary rock typu Pink Floyd, Deep Purple, Led, i ogólnie raczej rock plus elektronika. Do tego filmy oczywiście.

Uff tak to ma wyglądać - który lepiej w tym zestawieniu?

Jakieś rady - proszę o sugestie.

Pozdrawiam

Mariusz

Nie wiem, czy moja opinia będzie pomocna, ale kilka miesięcy temu również szukałem dac'a do swego systemu. Porównywałem r-dac, na standardowym zasilaniu z HD 10 i...nie było , co porównywać. Co prawda, mam nieco inny system, bo u mnie HD10 gra w parze z Yaqinem MC10l - głównie Tidal HiFi. Jest przestrzeń, nie ma zamulenia. Bardzo dobrze brzmiące wokale (taka Katie Melua wbija w fotel). W przypadku r-dac'a przestrzeń obcięta gdzieś tak o 30%, wokale poprawne (ale bez szału) i lekko zdegradowany niższy zakres basu. Podobno, wszystkie te wady ustępują przy lepszym zasilaniu, ale ja nie miałem okazji wypróbować r-dac'a z Tomankiem.

Żeby nie było tak super, to powiem, że Hegel HD10 mimo wszystko ustępuje lampizowanemu Denonowi DCD 685.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - S.Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.