Skocz do zawartości
IGNORED

Foton 300 STX, jaki DAC?

Wolfen

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry.

A co chcesz podłączyć pod ten DAC? Czy chćesz polepszyć jakość dźwięku z CD, czy podłączyć np. komputer? Jaki masz budżet na zakup przetwornika?

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Po co Ci DAC do tego zestawu? Do podłączenia kompa?

Moim zdaniem powinieneś zmienić wzmak.

Nie uważasz ze basy są troszke mało kontrolowane?

Wiem że na Audio Show te kolumny były właśnie spięte z takim wzmakiem. I słusznie bo pokazują jak fajnie mogą zagrać z wzmakiem za tysiaka. Ale z lepszym pokażą po prostu granie o klase lepsze.

Piotrek

• 3 tygodnie później...

Mam pytanie do Panów z branży. Jak brzmieniowo można odnieść Electrino 250 do nowych Foton FX 300 ? Są dwukrotnie droższe, ale czy w jakości grania jest aż taka przepaść? Nie miałem okazji posłuchać Fotonów, u mnie Electrino grają z Yamaszką AS-701.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Foton jest bardziej nastawiony na doł pasma i przekaz taki niezwykle mocny i basowy. Nie brakuje w tych kolumnach góry ani środka, ale ciepły bas jest ich wyznacznikiem. Electrino są jednak bardziej naturalne.

Czy dźwięk jest dwukrotnie lepszy ?:D No właśnie. Cena/JAkOŚĆ chyba wygrywają jednak Electrino. Ale Foton zajmuje mniej miejsca, nie jest pochyły i gra mocniej. Na pewno znajdzie odbiorce.

Piotrek

• 3 tygodnie później...

Foton jest bardziej nastawiony na doł pasma i przekaz taki niezwykle mocny i basowy. Nie brakuje w tych kolumnach góry ani środka, ale ciepły bas jest ich wyznacznikiem. Electrino są jednak bardziej naturalne.

Czy dźwięk jest dwukrotnie lepszy ?:D No właśnie. Cena/JAkOŚĆ chyba wygrywają jednak Electrino. Ale Foton zajmuje mniej miejsca, nie jest pochyły i gra mocniej. Na pewno znajdzie odbiorce.

Piotrek

Dzięki za odpowiedź. Czyli fotony są dla mnie, bo mi trochę brakuje mięsistego basu w Electrino. Akurat kwestia gabarytów jest dla mnie drugorzędna, a pochyłość to nawet plus według mnie, choć nie ukrywam, że fotony są piękne, zdecydowanie bardziej luksusowo wykończone.

STX MX140

mam pytanie dot. tych kolumn.

Mam pozyczone PMC DB1, które graja u mnie w 22 m2 z Supernait2. Jestem zdziwoiny na plus skala dzwieku jaką te kolumny grają.

Ja mam kolumny Jbl 4312E. Niestety ilość i jakośc basu w połaczeniu z Supernaitem2 jest nie do przyjecia. Z Naim Nait 5Si, było lepiej (mniej i bardziej precyzyjnie).

Teraz moje pytanie. Czy STX MX140 zagrają podobnie do PMC? Cena na to nie wskazuje, ale moze:). W STX jest większy głosnik śrenio/niskotonwy stąd moje zainteresowanie. Róznica w cenie spora, czy jakość dżwieku warta dopłaty? Parametry na papierze lepsze w STX.

No to wypożycz je od nas do domu i sprawdź :)

Propozycja jest kusząca, ale jestem w trakcie wykańczania nowego mieszkania i w ciągi kilku miesięcy czeka mnie przeprowadzka, także temat chwilowo zamrożony. Ale nie wykluczam, że tak zrobię w drugiej połowie roku :) Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.