Skocz do zawartości
IGNORED

konto testowe Qobuz jak założyć w Polsce

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Bogusław_59825,

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś fake. Cena się zgadza, tylko waluta nie bardzo.

A może by tak wspólne konto familijne? Wyjdzie po 30jurków za cały rok. 3x mniej jak za indywidualnego Tidala.

Gość

(Konto usunięte)
9 minut temu, januss73 napisał:

Jakiś fake. Cena się zgadza, tylko waluta nie bardzo.

A może by tak wspólne konto familijne? Wyjdzie po 30jurków za cały rok. 3x mniej jak za indywidualnego Tidala.

nie fejk, po prostu tłumaczenie strony, kwoty zgadzają się z kwotami i warunkami w €, tłumaczenie zmienia je automatycznie na pln

w PL nie ma oficjalnego dostępu do Qobuz

Gość

(Konto usunięte)
32 minuty temu, januss73 napisał:

zorganizujesz to logistycznie ?

Edytowane przez shureido
W dniu 2.11.2020 o 22:15, janku70 napisał:

Proponuje zasilić konto Paypala gotówka na pierwszą płatność przy rejestracji a później zmienić na karte dla płatności cyklicznych.PayPal nie podaje źródła finansowania.Mój znajomy tak zrobił i ma Qobuza.Oczywiście jak mieszkasz w PL to przy rejestracji musisz działać przez VPN bo faktycznie nasz kraj ciagle oficjalnie w poczekalni.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Hmm... Zainteresowało mnie to, ale musiałem najpierw poczytać co to jest sieć VPN ?. Stary i leniwy się zrobiłem. Kiedyś lubiłem być na bierząco z konfiguracjami sieciowymi itp. Teraz różne konfiguracje (takie domowe) działają bardziej intuicyjnie i automatycznie. Np. konfigurowanie ustawień rutera pod różnych dostawców internetowych odbywa się automatycznie. Wiem, że od dawna ? Opłatę np. za TIDAL chciałem dokonywać przez PayPal, korzystając z karty debetowej. Były jakieś trudności, więc potrzebowałem karty kredytowej, żeby opłacać abonament. Teraz wszystko działa sprawniej. TIDAL chyba już akceptuje płatności PayPal, z kartą debetową. Narobiłeś mi smaka na przetestowanie serwisu Qobuz. 
Która sieć VPN jest najlepsza Twoim zdaniem i czy skorzystać z VPN tylko podczas rejestracji? Czy można później z niej zrezygnować i czy przy cyklicznych opłatach, jeśli zdecyduje się korzystać z Qobuz, wystarczy karta debetowa podpięta do PayPal’a?

Proszę Cię o odpowiedź/podpowiedź ?

8 minut temu, audiofil75 napisał:

Wystarczy VPN np od twojego antywirusa i tylko przy rejestracji.

Dzięki za podpowiedź. Na MacBooku, gdzie korzystam z playera Audirvana nie instaluję antywirusa, ale na PC mam Nortona. Można zainstalować dodatek Norton Secure VPN. Tam spróbuje się zarejestrować w serwisie Qobuz, a na jabłku w Audirvanie aktywuje Quobuz przy pomocy loginu i hasła jak w przypadku Tidal, jeśli działa to w podobny sposób ? Ciekawe czy mi się uda odpalić ten Qobuz ... ?

Ech .... 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mkk1
Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, mkk1 napisał:

Ech .... 

...eeeeech, a jak sobie radzisz z przenoszeniem playlist, albumów i innych ?

poza tym i tak potrzebny jest vpn żeby zainstalować apki

Edytowane przez shureido
Gość

(Konto usunięte)
Teraz, mkk1 napisał:

Soundiiz.com 

Na Volumio nie potrzebuje apki ? 

volumino srino, pecetino kablino chujino masz z Qobuz jak jedziesz na podstawowym hardware kompa, nieistotne zresztą co kto lubi

a odpowiedź na pierwsze pytanie ?

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, mkk1 napisał:

Odpowiedziałem. Jak nie znasz soundiiz to polecam sprawdzić 

za  soundiiz trzeba zapłacić, żeby transferować Q do Q czy obchodzisz w jakiś sposób opłaty  soundiiz ?

58 minut temu, audiofil75 napisał:

Wystarczy VPN np od twojego antywirusa i tylko przy rejestracji.

Może spróbuję skorzystać z tego ... Podpowiedź z innego forum.

Ukryta Zawartość

Norton Secure VPN to chyba aplikacja (płatna) od Symanteca, nie dodatek do antywirusa, za który już zapłaciłem ? ?

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, mkk1 napisał:

Płacę. Za dużo mam serwisów 

no i tyle co przycebulisz na Qobuz by eBay, stracisz na Soundiiz a z Q jest tylko zawracanie doopy z kupowaniem, wpisywaniem i tak na okrągło, czyli wychodzi na jedno z kosztem rocznym Qobuz + 6 i nie musisz się pieprzyć z poniższym

ale jak napisałem wcześniej, lubisz się grzebać w bałagan pecetowego audio nie boli, bo i tak masz pieprznik malinio dacinio kablinio zasilinio voluminio siecinio wywalinio i inne gówninio, generalnie burdellinio ?

bez urazy, co kto lubi... ?

ale dzięki, że jesteś ogólnie uczynny, może inni skorzystają z Twojej drogi streamingowej ?

5 minut temu, tasimo napisał:

Może spróbuję skorzystać z tego ... Podpowiedź z innego forum.

https://support.dealpos.com/hc/en-us/articles/360006850634-How-to-Download-and-Enable-Browsec-VPN-in-Your-Browser

Norton Secure VPN to chyba aplikacja (płatna) od Symanteca, nie dodatek do antywirusa, za który już zapłaciłem ? ?

do zainstalowanie apki wystarczy vpn przegladarki, po zainstalowaniu apki nie trzeba korzystać z opcji vpn

6 minut temu, shureido napisał:

bez urazy, co kto lubi... ?

Zgadzam się, bo ja np. korzystam z Audirvany na MacBooku, Tak mi odpowiada i jestem zadowolony. @mkk1tylko poleca, ale inni to zaraz - fanboy Apple, drogie goowno ... Daphile na terminalu za kilka setek jest tańszy i lepszy ... Dobrze więc prawisz "co kto lubi" ...

Chyba masz jakieś złe doświadczenia z malinką ?? ?

Co kto lubi , jeden skrobie na wypasionego audio pc, drugi kupuje rona za 700$ , trzeci nie podchodzi do streamingu jak nie ma Bartoka, a jeszcze następnemu malinka wystarcza. 

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, tasimo napisał:

Zgadzam się, bo ja np. korzystam z Audirvany na MacBooku, Tak mi odpowiada i jestem zadowolony. @mkk1tylko poleca, ale inni to zaraz - fanboy Apple, drogie goowno ... Daphile na terminalu za kilka setek jest tańszy i lepszy ... Dobrze więc prawisz "co kto lubi" ...

dokładnie ?

to co mi odpowiada, to streamer on, wzmacniacz on, wybieram to na co mam ochotę i relaks

skandynawski style of life hygge ?

5 minut temu, mkk1 napisał:

Chyba masz jakieś złe doświadczenia z malinką ?? ?

Co kto lubi , jeden skrobie na wypasionego audio pc, drugi kupuje rona za 700$ , trzeci nie podchodzi do streamingu jak nie ma Bartoka, a jeszcze następnemu malinka wystarcza. 

po prostu nie lubię burdelu pecetowego

za to lubię brzmienie w sensownej opcji bez kompromisów i rzeźbienia w temacie pseudo ekonomii finansowej, która w ostatecznym podsumowaniu okazuje się niczym innym jak podobnym wydatkiem tylko rozłożonym na etapy zakupów poszczególnych elementów toru pc audio , nie wspominając już o wzmacniaczu i kolumnach

słuchasz w opcji bliskiego pola/desktop'owej czy klasycznej fotel/szklaneczka single malt ? ?

Zaraz burdelu ... ? Malinka z nakładką , zasilacz. Wszystko za stolikiem . Sterowanie apką/z lapka... Clean look ?

Słucham klasycznie , ciężko byłoby Thiele 2.2 na biurku ustawić ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
13 minut temu, mkk1 napisał:

Zaraz burdelu ... ? Malinka z nakładką , zasilacz. Wszystko za stolikiem . Sterowanie apką/z lapka... Clean look ?

Słucham klasycznie , ciężko byłoby Thiele 2.2 na biurku ustawić ?

240fd7b6aeb1171da3078674b4d93675.jpg

?

pytanie o bliskie pole przybiórkowe wynikało z wcześniejszych doświadczeń dyskusyjnych z userami pc audio, które często kończyły sie podsumowaniem "...wzmacniacz/dac przenośny a głośniki to taki wysoki model Logitech "  

a podsumowanie wydatków w tor pc streaming okolice 10k zł

P.S. też mam "bio" ustroje akustyczne przy głośnikach ?

Edytowane przez shureido
W dniu 14.12.2020 o 10:58, shureido napisał:

...nie odrzuca polskich form płatności ? 

Wystarczy PayPal  (karty z polskich banków odrzuci)

Pamiętajcie, że jak już przypadkiem przyjdzie grzebać na swoim koncie lub nawet zamknąć konto, to panel admina tylko dokładnie z tej samej lokalizacji co była rejestracja. Ja przy rejestracji wybrałem Niemcy Berlin i żadne inne miasto w German nie przechodzi, że o innym kraju nie wspomnę. Teraz już to wiem, ale było trochę błądzenia.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Bogusław_59825 napisał:

Pamiętajcie, że jak już przypadkiem przyjdzie grzebać na swoim koncie lub nawet zamknąć konto, to panel admina tylko dokładnie z tej samej lokalizacji co była rejestracja. Ja przy rejestracji wybrałem Niemcy Berlin i żadne inne miasto w German nie przechodzi, że o innym kraju nie wspomnę. Teraz już to wiem, ale było trochę błądzenia.

masz na myśli Qobuz 

• Pokaż nowe odpowiedzi