Skocz do zawartości
IGNORED

konto testowe Qobuz jak założyć w Polsce

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Bogusław_59825,

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy ja zaczynałem z Qobuz (wtedy jeszcze przechodziła płatność karty PL przez PayPal) to Tidal wprowadzał MQA i było słychać kompresje w nagraniach. Gdy ostatnio testowo słuchałem Tidal to nawet nie było tak tego słychać, może to przez rezygnacje z MQA i przejścia na natywny flac?

Inna sprawa to ilość polskiej muzy na Qobuz .... co wpisze to jest, wiec nie sadze ze złotówka im śmierdzi. Pamiętam jak trąbili że Polska jest pierwszym krajem na wschód gdzie Qobuz zagości, niestety ... trzeba ZAIKS zapytać czemu tak się nie stało.

1 godzinę temu, freju napisał:

Możecie sobie gadać co chcecie Misiek ma racje Amen , nie chcę mi się wierzyć że nie wchodzą na nasz rynek ze względów ekonomicznych ,żeby nie było mam wykupiony qubuz na rok i zaraz mi sie skończy - nie przedłużam amen ;)) Nawet ten lodołamacz premier nic nie załatwił więc trzeba się szanować. A i z tą lepszością qubuza od tidala to bym sie spierał z dobrym konwerterem np singxer su-6 gra to tak samo , ba pokuszę sie nawet że ostatnio tidal lepiej mi jakoś wchodzi;)

no jeżeli @Misio38 i spółka są przekonani o swoich racjach to ich problem i świadczy o nich jednoznacznie, ale to ziomale made in poland właśnie więc nie ma się za bardzo nad tym rozwodzić 🤭

14 minut temu, freju napisał:

Rozumiem że ty jesteś made in EU no to coś cię wyobcowali francuzi ;))

Głupie te wstawki, niech każdy robi co uważa , a polityki czy patriotyzmu nie ma co do tego mieszać.

Ja lubię, Qobuza chcę mieć, a francuzi czy Francja to mnie ani ziębi ani grzeje .

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

38 minut temu, freju napisał:

Rozumiem że ty jesteś made in EU no to coś cię wyobcowali francuzi ;))

to żle rozumek działa 🤭

ale przecież ten temat zamknęliśmy

nikt nie zabrania funkcjonować ci w swoich przekonaniach 🙃

7 minut temu, Zbi_Rek napisał:

to żle rozumek działa 🤭

ale przecież ten temat zamknęliśmy

nikt nie zabrania funkcjonować ci w swoich przekonaniach 🙃

vice versa

36 minut temu, treinerek napisał:

Głupie te wstawki, niech każdy robi co uważa , a polityki czy patriotyzmu nie ma co do tego mieszać.

Ja lubię, Qobuza chcę mieć, a francuzi czy Francja to mnie ani ziębi ani grzeje .

Nie ja zacząłem od made in poland ,druga sprawa tu nie chodzi o patriotyzm tylko zwykły deal  i szacunek ,skoro nie chcą nas w biznesie lub inaczej  ktoś  cię "wygania z towarzystwa to się oknem nie powinno wchodzić ,nawiązuje tutaj też do samych trudności płatności kartami itp,,, po prostu mocno się ktoś stara żebyśmy tego nie mieli ? Ale ok macie prawo myśleć inaczej ,,

Godzinę temu, freju napisał:

Nie ja zacząłem od made in poland ,druga sprawa tu nie chodzi o patriotyzm tylko zwykły deal  i szacunek ,skoro nie chcą nas w biznesie lub inaczej  ktoś  cię "wygania z towarzystwa to się oknem nie powinno wchodzić ,nawiązuje tutaj też do samych trudności płatności kartami itp,,, po prostu mocno się ktoś stara żebyśmy tego nie mieli ? Ale ok macie prawo myśleć inaczej ,,

Nie wiem dokładnie czy to ty ale na pewno ktoś kto podobnie do ciebie marudzi na wszelkie trudności, zaczął od "made in poland".

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Godzinę temu, freju napisał:

🌚

freju - właśnie nie trzeba się w ogóle starać aby Qobuz mieć więc nie trafiona Twoja teza

i nic z tym nie robią 🙂

Spoko chłopaki bawcie sie w qubuz ja odpadam i zdania nie zmieniam , łatwo to jest dla mnie zakup  sklep play itd,, a tego nie ma , sprawdzcie w takim razie co kuleje na lini Polska & qubuz i w czym jest tak na prawdę problem ? Niech się sprawa wyjaśni bo jak na razie to widzę same gdybanko 😉 Moim zdaniem qubuz jest zamieszany w politykę ,prawdziwy bisnes nie wybiera- wchodzi wszędzie gdzie jest hajs ,ale mogę się mylić chciałbym przeczytać jakiś konkretny artykuł który mi to wyjaśni raz na zawsze 😉

5 minut temu, freju napisał:

Spoko chłopaki bawcie sie w qubuz ja odpadam i zdania nie zmieniam , łatwo to jest dla mnie zakup  sklep play itd,, a tego nie ma , sprawdzcie w takim razie co kuleje na lini Polska & qubuz i w czym jest tak na prawdę problem ? Niech się sprawa wyjaśni bo jak na razie to widzę same gdybanko 😉 Moim zdaniem qubuz jest zamieszany w politykę ,prawdziwy bisnes nie wybiera- wchodzi wszędzie gdzie jest hajs ,ale mogę się mylić chciałbym przeczytać jakiś konkretny artykuł który mi to wyjaśni raz na zawsze 😉

image.png.0f4077a6c06ae24afe0d9c79fe468e64.png

1 hour ago, freju said:

Temat założony  w 2018 ,niech chłopaki walczą, ponoć jakość muzyki na  qobuz  deklasuje resztę .

12 minut temu, Ronaldo9 napisał:

Temat założony  w 2018 ,niech chłopaki walczą, ponoć jakość muzyki na  qobuz  deklasuje resztę .

Z tą deklasacją to nie przesadzajmy. Jak dla mnie w stosunku do Tidala, mały plusik. 

4 minutes ago, treinerek said:

Z tą deklasacją to nie przesadzajmy. Jak dla mnie w stosunku do Tidala, mały plusik. 

Szanuje ze zawsze zaznaczasz (Jak dla mnie)

Jeszcze raz się przypominam.

Mam wolne miejsce w tak zwanej rodzinie Qobuz'a. Plan Qobuz Studio Family. Roczny abonament, region Wielka Brytania. Oczywiście konto własne na prywatnym adresie email. Niestety nie wychodzi to super tanio. Jeśli ktoś zainteresowany to proszę o kontakt po przez prywatną wiadomość..

9 minut temu, dfx5 napisał:

Jeszcze raz się przypominam.

Mam wolne miejsce w tak zwanej rodzinie Qobuz'a. Plan Qobuz Studio Family. Roczny abonament, region Wielka Brytania. Oczywiście konto własne na prywatnym adresie email. Niestety nie wychodzi to super tanio. Jeśli ktoś zainteresowany to proszę o kontakt po przez prywatną wiadomość..

Na familii  moze byc 6 kont,to ile ty chesz kasować ludzi ? Ze zaznaczasz ze nie wychodzi tanio? 

41 minut temu, dfx5 napisał:

Jakieś 20 pln miesięcznie. Dla niektórych to dużo za pełne własne konto Qobuz.

36 £/year czyli ~15 zł/miesięcznie 

20zł/mc w przypadku gdy doliczysz swoją marżę 🤭

Czyli dla Ciebie drogo - jakieś 20pln za miesiąc?

Każdy sobie może przeliczyć biorąc pod uwagę problemy z kartami płatniczymi w serwisie Qobuz, oraz cenami walut na takich kartach.

Edytowane przez dfx5
Godzinę temu, dfx5 napisał:

Czyli dla Ciebie drogo - jakieś 20pln za miesiąc?

Każdy sobie może przeliczyć biorąc pod uwagę problemy z kartami płatniczymi w serwisie Qobuz, oraz cenami walut na takich kartach.

obliczyłem koszt rzeczywisty, nie komentując tematu 

poza tym są inne opcje kont indywidualnych Qobuz zaczynające od ok. 14.5zł/mc i mniej, o których możesz przeczytać we wcześniejszych wpisach wątku

Edytowane przez Zbi_Rek

Jasne. Rozumiem i podziwiam prawdziwych  mistrzów oszczędności, którzy wszystko wiedzą i umieją.  

Edytowane przez dfx5
2 godziny temu, dfx5 napisał:

Jasne. Rozumiem i podziwiam prawdziwych  mistrzów oszczędności, którzy wszystko wiedzą i umieją.  

lepiej ci po tej dawce sarkazmu ?

a może przeczytałeś kilka stron wątku i trochę głupio się poczułeś w tej sytuacji ?

Dużo lepiej. Dzieki. Bardzo dobre i celne komentarze tu z Twojej strony są. Jestem najstarszym czytającym ten wątek, bo go założyłem.

W dniu 20.06.2024 o 17:15, Zbi_Rek napisał:

36 £/year czyli ~15 zł/miesięcznie 

20zł/mc w przypadku gdy doliczysz swoją marżę 🤭

36£ za rok???

• Pokaż nowe odpowiedzi