Skocz do zawartości
IGNORED

Philips słuchawki nie taki szrot

Piniu2906

Rekomendowane odpowiedzi

Od paru dni testuje słuchawki Philips Fidelio M1. Wrażenia bardzo na plus. Grają gładko niemalże filigranowo nie agresywnie.. tak jakby dźwięk był zaledwie muskany.. nie mają twardego basu ale jak na te słuchawki grają dźwiękiem ciemnym i delikatnym.. są świetne w wolnych instrumentalnych kawałkach ale ich potencjał jest najbardziej widoczny w muzyce jazz.. generalnie in plus.. wiem że post może trochę nie w temacie ale chciałem zwrócić uwagę że dobry sprzęt nie koniecznie musi być drogi

https://www.audiostereo.pl/topic/137172-philips-s%C5%82uchawki-nie-taki-szrot/

Niestety takie czasy, że słuchawki idąc śladem naszych klamotów stereo poszybowały z cenami (i co gorsze, końca tego trendu do ciągłego podnoszenia cen za słuchawki nie widać), dla mnie najlepszym przykładem jest tu dystrybutor marki HiFiMan. Marże na poziomie 700 (siedemset) % na słuchawki to teraz norma, więc i cena 1.000 zł. za słuchawki to teraz "bardzo tanie nauszniki".

O ile np. przy wzmacniaczach audio w kwocie do 8 kzł. mam nieodparte wrażenie, że bardzo wielu krajowych dystrybutorów patrzy na ceny klamotów Hegla (obecnie bezdyskusyjnie najlepiej promowany sprzęt w kraju - przykład - recenzja H90 w magazynie AV...) i jak Hegel podnosi cenę to reszta jak stado baraXXX podąża tą samą drogą równając ceny swoich klamotów do ceny takiego H80/H90 (ma to niestety uzasadnienie w nas samych - klient często z góry przyjmuje, że skoro jeden wzmacniacz kosztuje 7 kzł. a drugi 5kzł. to ten droższy musi być obiektywnie lepszy) o tyle w słuchawkach moim zdaniem panuje jeszcze inny trend - tu kto da najwyższą cenę za swoje produkty ten z góry dostaje miano producenta słuchawek klasy Hi - End i absolutnego lidera, ponownie za idealny przykład robi HiFiMan.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

1000 to mało za słuchawki? Posłuchaj Superluxa 681 za 69zł.

Wysłane z mojego SM-A730F przy użyciu Tapatalka

Andrzej te Fidelio m1 mk 2 chodzą teraz za 400 złotych nówki, i jak na tą cenę są warte polecenia :)

Niestety takie czasy, że słuchawki idąc śladem naszych klamotów stereo poszybowały z cenami (i co gorsze, końca tego trendu do ciągłego podnoszenia cen za słuchawki nie widać), dla mnie najlepszym przykładem jest tu dystrybutor marki HiFiMan. Marże na poziomie 700 (siedemset) % na słuchawki to teraz norma, więc i cena 1.000 zł. za słuchawki to teraz "bardzo tanie nauszniki".

O ile np. przy wzmacniaczach audio w kwocie do 8 kzł. mam nieodparte wrażenie, że bardzo wielu krajowych dystrybutorów patrzy na ceny klamotów Hegla (obecnie bezdyskusyjnie najlepiej promowany sprzęt w kraju - przykład - recenzja H90 w magazynie AV...) i jak Hegel podnosi cenę to reszta jak stado baraXXX podąża tą samą drogą równając ceny swoich klamotów do ceny takiego H80/H90 (ma to niestety uzasadnienie w nas samych - klient często z góry przyjmuje, że skoro jeden wzmacniacz kosztuje 7 kzł. a drugi 5kzł. to ten droższy musi być obiektywnie lepszy) o tyle w słuchawkach moim zdaniem panuje jeszcze inny trend - tu kto da najwyższą cenę za swoje produkty ten z góry dostaje miano producenta słuchawek klasy Hi - End i absolutnego lidera, ponownie za idealny przykład robi HiFiMan.

Generalnie się z Tobą zgodzę.. miałem Hfiman he 300 i kompletnie nie są warte tych pieniędzy...

Ja widzę tylko 1 ofertę na ceneo za 999.. nie będę kupował mam już zamówione superlux,y... słuchałem ich - szczegółowość nie powala ale za 70 zł jako 2 para spokojnie dadzą radę.

W sieciówkach typu niedlaidiotów itp... poza Bose za 1599 nie ma nic rozsadnego więc 400 zł za dobre granie warto.

1000 to mało za słuchawki? Posłuchaj Superluxa 681 za 69zł.

Słuchałem tych Superlux u szwagra i jak za mniej niż 100 złotych naprawdę niczego sobie.. nie ma im co zarzucić

Co do Hegla to najbardziej przereklamowane sprzęt jaki słyszałem.

W Skandynawii te modele nad którymi ludzie tutaj się rozpuszczają w Polsce kosztują tygodniówkę albo dwie.

Zwykły budżetowy sprzęt.

W Skandynawii te modele nad którymi ludzie tutaj się rozpuszczają w Polsce kosztują tygodniówkę albo dwie.

Zwykły budżetowy sprzęt.

wszystko zależy od tygodniówki!

De gustibus non est disputandum

Gość

(Konto usunięte)

Zwykły budżetowy sprzęt.

Zapraszam do Klubu Hegla z powyższym komentarzem...

Andrzej te Fidelio m1 mk 2 chodzą teraz za 400 złotych nówki, i jak na tą cenę są warte polecenia :)

Miałem te słuchawki. Dźwięk rzeczywiście jest OK. Niestety są dość awaryjne. Ich stałą przypadłością są pękające gąbki. Tego akurat nie doświadczyłem. W moim egzemplarzu zepsuł się kabel w pałąku. Były na gwarancji więc zwrócono mi kasę i kupiłem sobie AKG N60NC, które grają jeszcze lepiej, mają redukcję hałasu i działają bez zarzutu od 1,5 roku. To co dyskwalifikuje Philipsa to fakt, że relatywnie nowy model jakim jest M1 nie jest już serwisowany od jakichś 2 lat(dlatego zwrócono mi kasę). Jak komuś coś się zepsuje po gwarancji to może mieć problem.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Zwykły budżetowy sprzęt.

Dawno nie czytałem tak debilnego postu.

zgadzam się z tematem - mam fidelio X2

i

to są świetne słuchafony za 1 tysia :)

bardzo dobra muzykalność

bardzo wyrównane - nie basują nie szpilą górą nie wyciskają środek

dobre efekty stereo

wygodne (choć nielekkie)

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.