Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz z mocnym basem i ładnymi średnimi do 1000zł

krzysiek_m40

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam używanego wzmacniacza do napędzenia kolumn Quad 21l w cenie do 1000zł. Aktualnie kolumny podpięte są pod Kenwooda ka7020, źródło to Rotel RDV-995. Z pozytywów mogę powiedzieć że jest dobra dynamika i czuć przestrzeń. Niestety dźwięk napięty jak gacie w kroku, za mało basu i za dużo wysokich tonów. Domyślam się że przyczyną jest połączenie klocków o podobnej charakterystyce. Myślałem że coś uda się poprawić kablami lub zmianą źródła ale doszedłem do wniosku że konieczna będzie wymiana wzmacniacza.

Rozważałem zakup Arcama Alpha 9 ale wiem że często mają problem z potencjometrami i przełącznikami źródła (użytkownicy Quadów twierdzą że to dobre połączenie). Głośniki moim zdaniem grają szybko i jasno więc rozglądam się za wzmacniaczem o ciepłym brzmieniu z bardzo solidną podstawą basową i ładną średnicą. Uważam że może być nawet lekko zmulony... Może jakiś Luxman...? W grę wchodzą tylko wzmacniacze stabilne przy 4 omach

• 3 tygodnie później...

Nie wiem jakiej muzyki słuchasz ale jeżeli wszystkiego po trochu to Harann KArdon HK 680, 630 mają dobry bas i ładną średnicę, raczej lekko ciepłe brzmienie. Hk630 ma więcej góry.

Neutralny to polecam Marantz Pm 68, Pm 7000, PM7200, najlepiej po tunningu. Jeżeli do rocka to wg mnie super jest Rotel np. Ra 02 w górę, super dynamika i dźwięk. Szczególnie po tuningu. Rotel bardzo dynamiczny ale nie do plumkania nocami. Życzę powodzenia i sukcesu w wyborze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.